Mr.Martin Opublikowano 4 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Marca 2007 Witam Niedlugo bede juz skladal swoj nowy komputer opary o C2D 2.13GHz , 2Gb ramu itp :) ( oczywiscie wszystko bedzie krecone) Tylko caly czas wacham sie na wyborem karty graficznej . Przeczytalem wiele postow na temat kart GF i ATI i chyba raczej bede decydowal sie na GF ( chociaz caly czas bylem wierny ATI) Otoz chce kupic ktoras z kart GF 7300GS, 7600GS lub 7900GS i chyba firmy Galaxy Zalman ( zalezy mi na ciszy) - tylko wlasnie nie wiem ktory model na dzien dzisiejszy jest dobrym rozwiazaniem. Oczywiscie chce kupic i podkrecic a takze nie przeplacac za nowosc - poprostu poprzez podkrecenie chce uzyskac cos o np jedna polke wyzej :) Dltego tez prosze Was o pomoc - ktory model kupic (7300GS, 7600Gs czy 7900GS) i podkrecic a zarazem nie przeplacic za tzw "nowosc"? ( nie jestem az takim maniakiem gier ale czasmi lubie sobie dla odprezenia w cos zagrac , w cos nowego). A moze cos ze stajni ATI ? Dla porownania powiem ze kiedys kupilem ATI 9550 ( za ktorego zaplacilem grosze) a po podkreceniu mialem 9600pro ktory ksztowal prawie dwa razy drozej niz 9550. Teraz tez chce zrobic taki trick :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
capone Opublikowano 4 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Marca 2007 Jak ci lutownica w ręku nie obca to możesz zakupić 7300 galaxy. Zrobisz vmoda i masz kartę pokroju 7600gt. Z jakimś mega wypas chłodzeniem zrobisz z niej 7800 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mr.Martin Opublikowano 4 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Marca 2007 Jak ci lutownica w ręku nie obca to możesz zakupić 7300 galaxy. Zrobisz vmoda i masz kartę pokroju 7600gt. Z jakimś mega wypas chłodzeniem zrobisz z niej 7800 zapomnialem dodac , podkrecanie bez v-modow i lutowania itp. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ruonim Opublikowano 4 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Marca 2007 ta a 7900 i 7600 podkrecic sie nie da?:D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rikki Opublikowano 4 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Marca 2007 Z tych trzech brałbym 7900GS. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Free Opublikowano 4 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Marca 2007 Witam Niedlugo bede juz skladal swoj nowy komputer opary o C2D 2.13GHz , 2Gb ramu itp :) ( oczywiscie wszystko bedzie krecone) Tylko caly czas wacham sie na wyborem karty graficznej . Przeczytalem wiele postow na temat kart GF i ATI i chyba raczej bede decydowal sie na GF ( chociaz caly czas bylem wierny ATI) Otoz chce kupic ktoras z kart GF 7300GS, 7600GS lub 7900GS i chyba firmy Galaxy Zalman ( zalezy mi na ciszy) - tylko wlasnie nie wiem ktory model na dzien dzisiejszy jest dobrym rozwiazaniem. Oczywiscie chce kupic i podkrecic a takze nie przeplacac za nowosc - poprostu poprzez podkrecenie chce uzyskac cos o np jedna polke wyzej :) Dltego tez prosze Was o pomoc - ktory model kupic (7300GS, 7600Gs czy 7900GS) i podkrecic a zarazem nie przeplacic za tzw "nowosc"? ( nie jestem az takim maniakiem gier ale czasmi lubie sobie dla odprezenia w cos zagrac , w cos nowego). A moze cos ze stajni ATI ? Dla porownania powiem ze kiedys kupilem ATI 9550 ( za ktorego zaplacilem grosze) a po podkreceniu mialem 9600pro ktory ksztowal prawie dwa razy drozej niz 9550. Teraz tez chce zrobic taki trick :) Raczej GT, no chyba, że chcesz 64 bit mem ;] Z tych 3 bym brał 7900GS, lekkie OC i mamy wydajność 79GT :] Co do 7300GT i 7600GS jest do nich banalny mod ołówkowy, ale mówisz, że nie chcesz modować to pozostaje ci 79GS. I nie będziesz tu płacił za "nowość" bo ta karta już swoje ma ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mr.Martin Opublikowano 4 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Marca 2007 albo ja cos przeoczylem albo zle przeczytalem wersje GS maja 64 bit pamieci (szyny) ? A teraz jeszcze pytanko co do producenta - jezeli wybralbym 7900GS to ktorej firmy ? Galaxy Zalman najlepiej ? a co do tego v-moda olowkowego - jezeli jest banalny to moge sprobowac - co otrzymam i jak mocno podkrece te 7600GS ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
XvAK Opublikowano 4 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Marca 2007 7900GS Galaxy Zalman Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sysak Opublikowano 4 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Marca 2007 Jak ci lutownica w ręku nie obca to możesz zakupić 7300 galaxy. Zrobisz vmoda i masz kartę pokroju 7600gt. Z jakimś mega wypas chłodzeniem zrobisz z niej 7800Ke? Od kiedy potoki można dolutowywać? ;-) Moim zdaniem jeśli bierzesz C2D i 2GB ramu, 7900GS będzie sprzętem na odpowiednim poziomie. Możesz też poczekać na GeForce 8. Powinny być w sklepach za mniej-więcej 2 miesiace, może trochę szybciej. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
eQ. Opublikowano 4 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Marca 2007 Galaxy 7900gs, ale ja bym poczekał na 86xx :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mr.Martin Opublikowano 4 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Marca 2007 (edytowane) Galaxy 7900gs, ale ja bym poczekał na 86xx :) moze sie oreintujesz w jakich cenach ma byc ten GF86xx ? ( jakis przedzial cenowy) bo moze teraz kupic jakis badziew za 300zl np 7300GT , potem sprzedac i kupic te 86xx Edytowane 4 Marca 2007 przez Mr.Martin Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HucK Opublikowano 4 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Marca 2007 moze sie oreintujesz w jakich cenach ma byc ten GF86xx ? ( jakis przedzial cenowy)Będą tańsze i droższe wersje tak jak zawsze. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mr.Martin Opublikowano 5 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 5 Marca 2007 no to mam dylemat - czy brac teraz jakas tanioche a potem ( jak wyjdzie GF8) sprzedac ja i kupic GF8 czy zainwestowac teraz np w 7900GS i po jakims czasie dopiero ja sprzedac i kupic GF8 ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michaelius Opublikowano 5 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 5 Marca 2007 Jak chcesz czekac do maja mniej wiecej to mozesz brac cos taniego na przeczekanie ;) Chociaz ja bym bral 7900gs i mial spokoj na dluzej do momentu kiedy zaczna pojawiac sie ciekawsze modele od galaxy czy palita. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mr.Martin Opublikowano 5 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 5 Marca 2007 Jak chcesz czekac do maja mniej wiecej to mozesz brac cos taniego na przeczekanie ;) Chociaz ja bym bral 7900gs i mial spokoj na dluzej do momentu kiedy zaczna pojawiac sie ciekawsze modele od galaxy czy palita. tez tak sie zastanawiam te GF86xx obsluguja DX10 ktore dopiero w grach pojawi sie w przyszlym roku a do tego czasu przez rok moge jechac na tym 7900GS , najwyzej pozniej sprzedam i kupie cos z GF8 ktore bedzie bardziej dopracowane przez rozne firmy np Galaxy oraz potanieja , bo jak wiadomo Polska polityka to taka aby zaywyzac ceny na poczatku dla maniakow :) i tak mysle ze ponizej 800zl nie kupie tego GF86xx jak wyjdzie. A tak z czystej ciekawosci czy te modele GF86xx w grach DX9 beda duzo szybsze niz ten 7900Gs ? oraz jak myslicie kiedy w Polsce bedzie ogolniedostepne modele GF86xx ( tzn ogolnodostepne a nie kto pierwszy ten lepszy) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Free Opublikowano 5 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 5 Marca 2007 tez tak sie zastanawiam te GF86xx obsluguja DX10 ktore dopiero w grach pojawi sie w przyszlym roku a do tego czasu przez rok moge jechac na tym 7900GS , najwyzej pozniej sprzedam i kupie cos z GF8 ktore bedzie bardziej dopracowane przez rozne firmy np Galaxy oraz potanieja , bo jak wiadomo Polska polityka to taka aby zaywyzac ceny na poczatku dla maniakow :) i tak mysle ze ponizej 800zl nie kupie tego GF86xx jak wyjdzie. A tak z czystej ciekawosci czy te modele GF86xx w grach DX9 beda duzo szybsze niz ten 7900Gs ? oraz jak myslicie kiedy w Polsce bedzie ogolniedostepne modele GF86xx ( tzn ogolnodostepne a nie kto pierwszy ten lepszy) Tego nikt nie wie ;] Co do dostępności to kwiecień/maj ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mr.Martin Opublikowano 5 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 5 Marca 2007 Tego nikt nie wie ;] Co do dostępności to kwiecień/maj ;) ciekawi mnie czy jak pojawia sie te Gf86xx to czy ceny Gf 7xxx poleca mocno w dol ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
XvAK Opublikowano 5 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 5 Marca 2007 Ceny polecą, ale nie zdaje mi się, że mocno w dół. To będzie różnica do kilkunastu procent (ok 15%) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mr.Martin Opublikowano 5 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 5 Marca 2007 skoro juz o cenach to zapytam sie jeszcze o jedna :) jak myslicie czy ceny GF 8800GTS (ktore sa juz dostepne) spadna jeszcza , czy juz moze sie ustabilizowaly i beda tylko male wachania ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
eQ. Opublikowano 6 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Marca 2007 Spadną. Wyjdą radeony r600 oraz wariacje na temat 88xx i 89xx Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...