Skocz do zawartości
Mr.Martin

Jak Karte Graficzna - Pomozcie Wybrac I Doradzic

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Niedlugo bede juz skladal swoj nowy komputer opary o C2D 2.13GHz , 2Gb ramu itp :) ( oczywiscie wszystko bedzie krecone)

Tylko caly czas wacham sie na wyborem karty graficznej . Przeczytalem wiele postow na temat kart GF i ATI i chyba raczej bede decydowal sie na GF ( chociaz caly czas bylem wierny ATI)

Otoz chce kupic ktoras z kart GF 7300GS, 7600GS lub 7900GS i chyba firmy Galaxy Zalman ( zalezy mi na ciszy) - tylko wlasnie nie wiem ktory model na dzien dzisiejszy jest dobrym rozwiazaniem. Oczywiscie chce kupic i podkrecic a takze nie przeplacac za nowosc - poprostu poprzez podkrecenie chce uzyskac cos o np jedna polke wyzej :)

Dltego tez prosze Was o pomoc - ktory model kupic (7300GS, 7600Gs czy 7900GS) i podkrecic a zarazem nie przeplacic za tzw "nowosc"? ( nie jestem az takim maniakiem gier ale czasmi lubie sobie dla odprezenia w cos zagrac , w cos nowego). A moze cos ze stajni ATI ?

Dla porownania powiem ze kiedys kupilem ATI 9550 ( za ktorego zaplacilem grosze) a po podkreceniu mialem 9600pro ktory ksztowal prawie dwa razy drozej niz 9550. Teraz tez chce zrobic taki trick :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam

Niedlugo bede juz skladal swoj nowy komputer opary o C2D 2.13GHz , 2Gb ramu itp :) ( oczywiscie wszystko bedzie krecone)

Tylko caly czas wacham sie na wyborem karty graficznej . Przeczytalem wiele postow na temat kart GF i ATI i chyba raczej bede decydowal sie na GF ( chociaz caly czas bylem wierny ATI)

Otoz chce kupic ktoras z kart GF 7300GS, 7600GS lub 7900GS i chyba firmy Galaxy Zalman ( zalezy mi na ciszy) - tylko wlasnie nie wiem ktory model na dzien dzisiejszy jest dobrym rozwiazaniem. Oczywiscie chce kupic i podkrecic a takze nie przeplacac za nowosc - poprostu poprzez podkrecenie chce uzyskac cos o np jedna polke wyzej :)

Dltego tez prosze Was o pomoc - ktory model kupic (7300GS, 7600Gs czy 7900GS) i podkrecic a zarazem nie przeplacic za tzw "nowosc"? ( nie jestem az takim maniakiem gier ale czasmi lubie sobie dla odprezenia w cos zagrac , w cos nowego). A moze cos ze stajni ATI ?

Dla porownania powiem ze kiedys kupilem ATI 9550 ( za ktorego zaplacilem grosze) a po podkreceniu mialem 9600pro ktory ksztowal prawie dwa razy drozej niz 9550. Teraz tez chce zrobic taki trick :)

Raczej GT, no chyba, że chcesz 64 bit mem ;]

Z tych 3 bym brał 7900GS, lekkie OC i mamy wydajność 79GT :]

Co do 7300GT i 7600GS jest do nich banalny mod ołówkowy, ale mówisz, że nie chcesz modować to pozostaje ci 79GS. I nie będziesz tu płacił za "nowość" bo ta karta już swoje ma ;]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

albo ja cos przeoczylem albo zle przeczytalem

wersje GS maja 64 bit pamieci (szyny) ?

A teraz jeszcze pytanko co do producenta - jezeli wybralbym 7900GS to ktorej firmy ? Galaxy Zalman najlepiej ?

a co do tego v-moda olowkowego - jezeli jest banalny to moge sprobowac - co otrzymam i jak mocno podkrece te 7600GS ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak ci lutownica w ręku nie obca to możesz zakupić 7300 galaxy. Zrobisz vmoda i masz kartę pokroju 7600gt. Z jakimś mega wypas chłodzeniem zrobisz z niej 7800

Ke? Od kiedy potoki można dolutowywać? ;-)

Moim zdaniem jeśli bierzesz C2D i 2GB ramu, 7900GS będzie sprzętem na odpowiednim poziomie. Możesz też poczekać na GeForce 8. Powinny być w sklepach za mniej-więcej 2 miesiace, może trochę szybciej.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Galaxy 7900gs, ale ja bym poczekał na 86xx :)

moze sie oreintujesz w jakich cenach ma byc ten GF86xx ? ( jakis przedzial cenowy)

bo moze teraz kupic jakis badziew za 300zl np 7300GT , potem sprzedac i kupic te 86xx

Edytowane przez Mr.Martin

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak chcesz czekac do maja mniej wiecej to mozesz brac cos taniego na przeczekanie ;)

Chociaz ja bym bral 7900gs i mial spokoj na dluzej do momentu kiedy zaczna pojawiac sie ciekawsze modele od galaxy czy palita.

tez tak sie zastanawiam

te GF86xx obsluguja DX10 ktore dopiero w grach pojawi sie w przyszlym roku a do tego czasu przez rok moge jechac na tym 7900GS , najwyzej pozniej sprzedam i kupie cos z GF8 ktore bedzie bardziej dopracowane przez rozne firmy np Galaxy oraz potanieja , bo jak wiadomo Polska polityka to taka aby zaywyzac ceny na poczatku dla maniakow :) i tak mysle ze ponizej 800zl nie kupie tego GF86xx jak wyjdzie.

A tak z czystej ciekawosci czy te modele GF86xx w grach DX9 beda duzo szybsze niz ten 7900Gs ?

oraz jak myslicie kiedy w Polsce bedzie ogolniedostepne modele GF86xx ( tzn ogolnodostepne a nie kto pierwszy ten lepszy)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

tez tak sie zastanawiam

te GF86xx obsluguja DX10 ktore dopiero w grach pojawi sie w przyszlym roku a do tego czasu przez rok moge jechac na tym 7900GS , najwyzej pozniej sprzedam i kupie cos z GF8 ktore bedzie bardziej dopracowane przez rozne firmy np Galaxy oraz potanieja , bo jak wiadomo Polska polityka to taka aby zaywyzac ceny na poczatku dla maniakow :) i tak mysle ze ponizej 800zl nie kupie tego GF86xx jak wyjdzie.

A tak z czystej ciekawosci czy te modele GF86xx w grach DX9 beda duzo szybsze niz ten 7900Gs ?

oraz jak myslicie kiedy w Polsce bedzie ogolniedostepne modele GF86xx ( tzn ogolnodostepne a nie kto pierwszy ten lepszy)

Tego nikt nie wie ;]

Co do dostępności to kwiecień/maj ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi