uosiu Opublikowano 4 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Marca 2007 Tutaj macie moja matryce DSP, jednakze nasuwa mi sie pytanie: Jezeli przez Diret Sound (nie ASIO) dostarcze dzwiek 5.1 to zostanie on potraktowany jak 5.1 (pojdzie jak leci do glosnikow), czy wtyczka sorrounder go przemieli u siebie? Tak jakos zauwazylem ze w NFS:carbon glos spikera/spikerki nie dobywa sie z centralki tylko z dwoch przednich. Dzwiek mam tam jako "Dzwiek przestrzenny". Pozdrawiam, uosiu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
popej Opublikowano 4 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Marca 2007 Surrounder też ma swoje ustawienia, niezależnie od ustawień w panelu Windows. Kliknij w niego i zobacz, jaki masz układ głośników. Nie korzystam z tej wtyczki, ale przypuszcza, że centralny działa tylko dla ustawienia 5.1. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
uosiu Opublikowano 4 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Marca 2007 tutaj macie moj sorrounder. chodzi mi o to, ze jak dostarcze dzwiek stereo to przeksztalci sie w 5.1, po to ta wtyczka jest, jednakze mi chodzi o to, czy dostarczony dzwiek 5.1 do wtyczki przeleci nienaruszony, czy go splaszcza do stereo i znowu do 5.1? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
popej Opublikowano 5 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 5 Marca 2007 Przypuszczam, że tym steruje opcja Surround ON/OFF we wtyczce. Ale droga sygnału stereo może być inna niż dla AC3 i DS, bo to wchodzi z innych wejść FXbus. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...