Skocz do zawartości
DaRoN

Odzież Rajdowa/samochodowa

Rekomendowane odpowiedzi

Mam pytanie - podczas jazdy niemiłosierniepocą mi się łapy. Nie wiem czemy tak się dzieje, pewnie przez to, że się denerwuje...

Pytanie w związku z tym - czy są jakieś godne polecenia tańsze rękawice? Bo Sparco ceną mnie powaliło na tuning.pl - ewentualnie nadadzą się takie od Crossu/enduro?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja mam pewnego kolege którego nie widziałem trzeźwego za kierą, boi się czy co?

W każdym razie bez 4 dębowych nie pojedzie :blink: ;)

Kup sobie chociaż jakieś tańsze rękawiczki na moto i bedzie git. ewentualnie coś na rower ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja mam pewnego kolege którego nie widziałem trzeźwego za kierą, boi się czy co?

W każdym razie bez 4 dębowych nie pojedzie

fajnych masz kolegów tylko pogratulować... jak kogoś zabije to też będzie fajnie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ty tak uważasz, Ja wręcz przeciwnie. (rozumie, ironia, ale...)

Zresztą dużo lat różnicy między nami jest i się z nim widze może raz na miesiąc takze raczej znajomy ;)

Edytowane przez JROX

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Sorry, że Wam przeszkadzam w robieniu OT :lol:

Nie uważasz, że to przerost formy nad treścią? W takich rękawiczach ręce też Ci się pocą, tylko nie przenosisz tego na kierownice a wchłania się w rękawiczki, więc... ręce śmierdzą jak cholera.

Nie należę do tych co się specjalnie oglądają na innych, ale codzienna jazda w takim czymś może już wyglądać na śmieszną ;)

Tak jak wyżej pisał fipa- obszyj kierownicę w jakimś zakładzie, zapłacisz pewnie ~100ziko, lub kup taki pokrowiec za ~35 który sam zakładasz i ściągasz "nitką".

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

łapy się pocą - wporządku, po to rękawiczki, żeby przez to mi się kierownica nie ślizgała (bo pare razy mi uciekła - taki h**wy materiał) Nie mówię, ze na codzień, ale na kurs raczej obowiązkowo. Zwłaszcza, że będę kursował w epicentrum lata... i tak dalej i tak dalej.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Myslales moze nad preparatami zmniejszajacymi potliuwosc rak ? O ile pamietam to jest w formie jakby talku i sprejow i dziala wysmienicie.

W kwestii rekawic. Gwarantuje ci ze wytrzymasz ok. 2 tygodni. Po 2 tygodniach moje rekawice bokserskie zaczely tak smierdziec ze ciezko jest je trzymac przy twarzy i gdyby nie to ze musisz nimi zaslaniac glowe to nie zdzierzylbys. Zapach rak tez jest potem niebanalny...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi