heartsonfire Opublikowano 4 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Marca 2007 Czesc! Mam od 2 dni nagrywarke DVD. Mam pytanie jakie najlepiej plyty CD i DVD kupowac. Jakich sie wystrzegac ? I czym sie rozni np DVD-R od DVD+R ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DziubekR1 Opublikowano 4 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Marca 2007 http://www.chip.pl/arts/archiwum/n/articlear_119572.html - mistrzu, 2 min szukania na Google.pl Co do plyt, to ja od dawien dawna kupuje Platinum i nigdy mnie nie zawiodly. Polecam ta firme. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość markee Opublikowano 4 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Marca 2007 (edytowane) A ja nie polecam TDK bez pudełek, szczególnie jeżeli jest na nich nadruk bezbarwny (a płyta jest kol. ciemno niebieskiego). Te z czarnym nadrukiem są OK (a płyty są jasno niebieskie). Edytowane 4 Marca 2007 przez markee Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Pigmej Opublikowano 4 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Marca 2007 Dla odmiany ja definitywnie odradzam Platinum (po roku czy dwóch żółkną i nie nadają się do niczego), a gorąco polecam TDK. Mam masę TDK, zarówno CD jak i DVD i to R i RW i z żadnym nośnikiem z tej firmy nie miałem nigdy problemu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość teat Opublikowano 4 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Marca 2007 Ja preferuje TDK, SONY, VERBATIM :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tw_psycho Opublikowano 4 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Marca 2007 Kupilem 5 plyt TDK (niebieskich) w pudelkach zafoliowanych. 4 z nich poszly do kosza. A co powiecie o verbatimach? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
toman Opublikowano 4 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Marca 2007 TDK, zależy od partii, dobry nośnik to loteria. Sony, bleee, Verbatim jak najbardziej, szczególnie MCC04. Generalnie chodzi o to, że musisz dobrać płytki które obrze się palą na twoim napędzie i zarazem dobrze odczytują na docelowym. Jeśli to będzie ten sam, to sprawa jest teoretycznie łatwiejsza. Sugerowałbym popsrawdzać pare typów od wielu producentów z rozróżnieniem na DVD-R i DVD+R zwracając uwagę na informacje producenta zakodowane na nośniku. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tw_psycho Opublikowano 4 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Marca 2007 Tyle, ze verbatimy sa bardzo drogie. Kiedys kupilem 50szt cd, chyba najlepsze plyty jakie miałem w zyciu... A co jest najbardziej oplacalne we wspolczynniku cena/jakosc? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Eskan Opublikowano 4 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Marca 2007 Lookajta chopy ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 4 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Marca 2007 Kupilem 5 plyt TDK (niebieskich) w pudelkach zafoliowanych. 4 z nich poszly do kosza. A co powiecie o verbatimach? Tyle, ze verbatimy sa bardzo drogie. Kiedys kupilem 50szt cd, chyba najlepsze plyty jakie miałem w zyciu... A co jest najbardziej oplacalne we wspolczynniku cena/jakosc? Najpierw pytasz o verbatimy a potem czepiasz się, że drogie. Wcale takie drogie nie są, w proline cake 25sztuk dvd+/-R kosztuje 26pln. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Armo Opublikowano 5 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 5 Marca 2007 Ja Ci podpowiem jakich plyt NIE KUPUJ : Hawk, Frog, MediaTech, Samsung i wszelkich plyt typu no name. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jabar83 Opublikowano 5 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 5 Marca 2007 Ja tam nie zachwalam TDK (tych z niebieskim nadrukiem). Już parę mi poszło do kosza ,a z kilku odczyt jest bardzo wolny. Czasem plik 700 MB przegrywa dobre 8 minut. Za to Verbatimy jak dotąd żadne nie padły przy nagrywaniu i nie ma problemu ze spadkiem odczytu. Nawet w takich Platinum czy Esperanza nie miałem tych problemów co z TDK. PS2 w ogóle nie czyta kopii zapasowych z tych płyt. Nagrałem parę filmów na DVD ,które stacjonarny odtwarzacz normalnie wykrywa ,a mój playstation 2 ich nie widzi w ogóle. :| Może trafiłem na jakąś lipną serie tych płyt (prawie cały wałek 25szt źle wypalonych ) ,ale przy innych co wymieniłem nie było takich problemów. Także ja z TDK nie chcę mieć nic wspólnego ,ale nie oznacza to że jest to zła firma. Jak dla mnie Verbatim ,Platinum ,esperanza. Z tych firm polecam ,bo nie miałem żadnych problemów. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
westsajd Opublikowano 5 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 5 Marca 2007 Mój LiteOn 1673S tak się wymądrzył, że nie łyka niczego innego poza TDK'ami. Zresztą z tą firmą nigdy nie miałem problemów, zmarnowałem może kilka płyt ale nie z winy nagrywarki ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tymin Opublikowano 5 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 5 Marca 2007 (edytowane) pod dvd wyłącznie Verbatimy ;) pod cd TDK (przeważnie jasno niebieskie) :) nie miałem kompletnie żadnych problemów w takim zestawieniu .. ale to tylko moje zdanie ;] Edytowane 5 Marca 2007 przez Tymin Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tw_psycho Opublikowano 5 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 5 Marca 2007 Ja z kolei hawki cd bardzo polecam. Sa tanie, nie mialem problemow z nagrywaniem. Czytaly sie bez problemow. Ale hawk dvd kumpel kupil, na necu nie dalo sie wypalic zadnych. A zachwalane TDK 4 na 5 do wyrzucenia. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
::snoopy:: Opublikowano 5 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 5 Marca 2007 Ja z tańszych moge polecić Esperanzy. Tanie i dobre płytki, nigdy żadna mi się żadna nie zepsuła, nie miała wady. Chodzi o cd-r'ki bo z dvd nie mam takiego obycia :) Kiedyś jechałem na Platinumach, też dobre tylko że zółkną :wink: Właśnie! Kiedyś kilka lat temu były dobre Platinumki, potem zmienili ich design i były takie sobie, coś tam mi sie zepsuło. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...