okram Opublikowano 4 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Marca 2007 Składam sobie zestaw do domu lubie grac zestaw miał składać sie z 2 kart graficznych ATI X1950Pro lub GT w opcji crrosfire do tego 2 giga pamieci geil ddr2 800(pc26400) 4-4-12-4 do tego dwa dyski albo raptory albo baracudy połączone w raid wydajnościowy no i najważniejsze pytanie do wyboru mam dwie płyty główne 1. Asus M2R32-MVP ATI XPRESS 3200 CrossFire (RD580) 2. DFI Infinity CFX3200-M2/G do tego procesor AMD Athlon 64 X2 EE 3800+ BOX (Socket AM2, 65W) no i chłodzenie zalmana 9700 led no ale pytanie zasadnicze która płyta główna obie wyglądają podobnie asus kiedyś był w czołówce jako producent płyt głównych dfi niedawno wszedł na rynek polski (wczesniej nie słyszalem o tej firmie tak wiec może ktoś z was sie bawił takimi płytami i może podzielić sie doświadczeniem prosze o pomoc Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
eQ. Opublikowano 4 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Marca 2007 Mam pytanie kupiłeś juz te część podane wyżej czy nie?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sysak Opublikowano 4 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Marca 2007 Właśnie... Bo jak na mój gust to można wybrać dużo lepiej... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
okram Opublikowano 4 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Marca 2007 nie nie kupilem a co mozesz zaproponowac lepszego tylko nie nvidie i nie nforce Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Free Opublikowano 4 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Marca 2007 nie nie kupilem a co mozesz zaproponowac lepszego tylko nie nvidie i nie nforce Czyżby fanboy ? Jak nie nvidie to nic nie mogę ci zaproponować... IMO przeczytaj sobie zestawy na marzecz by Sysak i wybierz coś dla siebie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzeg255 Opublikowano 4 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Marca 2007 (edytowane) Nie nvidie i do tego jeszcze x1950pro w crossfire :mur: Jednak proponuje Ci plyte na nforce,a do tego Gf 8800,jezeli chcesz miec wydajny sprzet Edytowane 4 Marca 2007 przez grzeg255 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cloperflake Opublikowano 4 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Marca 2007 Obawiam sie ze autor topicu nalezy do osob ktore jak sie upra to juz nie zmieniaja postanowien nawet tych bardzo blednych. Jak kilku moich przedmowcow plyta glowna na NF4 np Abit KN9 i do tego jakas karta z serii 8800, a najlepiej zrezygnuj z AMD i przesiadz sie na Intela i CD2. Cos mi sie zdaje ze to nie dotrze do niego skoro nie slyszal o DFI ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
okram Opublikowano 4 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Marca 2007 to nie chodzi glownie ze jestem jakis zacofany czy uparty widzialem wasze zestawy czytalem tez wasze opinie np o tym jak to nforcey sie strasznie grzeja i nie sa takie tez pozbawione wad chodzi mi glownie na dzien dzisiejszy o plyte glowna oczywiscie rozwazalem tez kupno intela ale proce sa super zwlaszcza te z serii 4800 jak sie nie myle co sie dobrze kreca no ale poza nforcem ktory dziala na pci 2x16 to nie ma nic godnego uwagi x 975 to stary chipset przerobiony i nie dajacy az takiej mocy jakby kto chcial mam stary sprzet p IV 1,7 ghz na podstawce 423 to tego 512 pamieci rim i grafe 9500 modowana na pro chcialem kupic sobie cos nie drogiego z mozliwoscia rozbudowy za pol roku teraz planuje sobie kupic jednego radka a ppuzniej za 6-7 miesiecy drugiego i dac go w crrosfire widzialem testy 8800 no sa niezle ale karty sa zdeka drogie nie uwazacie mozna poczekac zobaczyc co w tej dzidzinie bedzie sie dzialo a radek powinien starczyc teraz a i ati ma niby odpowiedziec na dniach na 8800 tylko ze ja nie lubie nowosci za bardzo bo niosa za soba duzo bledow i poprawek tak wiec powiedzcie szczeze tez na moje pytanie jak juz jestem uparty ktora plyta a puzniej mozemy sie wymienic pogladami a dfi nie znam pracowalem w tej branzy 5 lat ale skonczylem 3 lata temu a wtedy pamietam rzadzil epox na nforce i amd ktore sie super podkrecalo a do tego ati 9800 a wiec sorki ze nie znam dfi Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Free Opublikowano 4 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Marca 2007 Poza epoxa najlepszą płytką na 939 było właśnie DFI... Na twoim miejscu bym już brał 2x7900GS. Teraz 1 sztukę [wystarczy ci], a potem drugą do SLI. Różnica między SLI 2x16x, a 2x8x jest minimalna. IMO E4300 + P5N-E SLI + 7900 GS i masz super zestaw ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michaelius Opublikowano 4 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Marca 2007 Raczej zerowe szanse ,ze ktos tu ma plyte na r580. Chociaz wedlug recenzji to asus MVP wyglada ciekawie z nietypowem uzlozeniem pamieci , htt ponad 300 i cena o jakies 150-180 zeta nizsza niz DFI. Ale mimo wszystko jak chcesz crossfire w przyszlosci to bralbym jakies mobo na 975 i e4300. Bo liczenie na Barcelone to jednak pewne ryzyko. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
okram Opublikowano 4 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Marca 2007 tak tylko tamten zestaw to sama plyta i proc daje mi juz taka cene co tutaj plyta proc i pamieci a wlasnie szkoda ze nikt nie ma plyty na r580 podobno nie odbiega on od chipsetow nvidii a mniej wytwarza ciepla a gdzies czytalem u niemcow na stronie test gdzie na plycie o tym chipsecie podobno super zachowywaly sie karty nvidii 7900 czy 7800 nie pamietam w trybie sli oczywiscie ktos nawet zucil sformulowanie ze lepiej chodza niz na swoich rodzimych chipsetach no nic wezme chyba asusa i napisze jak to dziala a puzniej kto wie co bedzie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
neomagnet Opublikowano 4 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Marca 2007 (edytowane) Że jak?? SLI na r580?? To jest możliwe?? Jak tak to nie wiedziałem, ale byłem przekonany że nie...... Daj linka do tego testu.... Edytowane 4 Marca 2007 przez NeoMagNeT Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michaelius Opublikowano 4 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Marca 2007 a wlasnie szkoda ze nikt nie ma plyty na r580 podobno nie odbiega on od chipsetow nvidii a mniej wytwarza ciepla Ano szkoda :) Z tego co widzialem to system na takiej plycie zuzywa ok 10 W mniej niz analogiczna konfiguracja na nvidii. Szkoda tylko , ze wpakowali mu sieciowke na szyne PCI zamiast PCI express no i brakuje drugiego kanalu IDE , ale teraz wiekszosc plyt tak ma niestety. PS. Jesli uzywali modyfikowanych driverow to ktos na XS puszczal SLI w systemie na rd600. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...