s_noopy Opublikowano 4 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Marca 2007 Witam* Posiadam w swoich rekach parke 2x1GB ramow z tematu. Probowalem je stestowac na platformie AM2 i X2 3800+, ale czy to z powodu braku umiejetnosci, czy z powodu slabego sprzetu (max tego procka to byly okolice 2,7GHz) nie moglem osiagnac nic powyzej 1040MHz CL4. Na CL5 osiagnalem oszalamiajace... 1040MHz... Wiec raczej kwestia procesora. Lub plyty. Tak czy inaczej szukam osoby z Warszawy, ktora posiada C2D i plyte z czipsetem P965 chetna do zrobienia takiego testu :) przy okazji nauczylbym sie czegos. Zainteresowanych prosze albo o posta, albo o PM. Dziekuje za uwage :) Pozdrawiam s_noopy *od razu prosze, nie bijcie, nie wiedzialem gdzie to wrzucic ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Blue Opublikowano 4 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Marca 2007 Witam* Posiadam w swoich rekach parke 2x1GB ramow z tematu. Probowalem je stestowac na platformie AM2 i X2 3800+, ale czy to z powodu braku umiejetnosci, czy z powodu slabego sprzetu (max tego procka to byly okolice 2,7GHz) nie moglem osiagnac nic powyzej 1040MHz CL4. Na CL5 osiagnalem oszalamiajace... 1040MHz... Wiec raczej kwestia procesora. Lub plyty. Tak czy inaczej szukam osoby z Warszawy, ktora posiada C2D i plyte z czipsetem P965 chetna do zrobienia takiego testu :) przy okazji nauczylbym sie czegos. Zainteresowanych prosze albo o posta, albo o PM. Dziekuje za uwage :) Pozdrawiam s_noopy *od razu prosze, nie bijcie, nie wiedzialem gdzie to wrzucic ;) równiez posiadam te pamieci. 1000mhz 4-3-3-3-3-2t 2,35v 900mhz 4-3-3-3-3-2t 2,1v wiecej na cl4 nie osiagniesz jak te 1040, chyba ze juz na wyzszym V niz 2,4 a to moze skonczyc sie tak jak w moim przypadku upaleniem 3pinow jednej kosci , na szczescie działa :wink: ale jakos dziwnie sie zachowuja ....wiec niewiem , wsumie na 2,35v powinny spokojnie smigac a zawieszaja sie czasami , a 2pi 32m przejda :? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
s_noopy Opublikowano 7 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Marca 2007 Hmmm... Coz, tak jeszcze ich nie testowalem. Takwiec czy znajdzie sie osoba chetna do zabawy z nimi? :> Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Blue Opublikowano 8 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 8 Marca 2007 ja bym sie pobawił, ale jestem z GóRnego Śląska... :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bazi Opublikowano 10 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 10 Marca 2007 snoopy popatzr na XS na ten link do Club 600 kilka wyników z niego jest na kościach TX i AM2 moze oni cos ci pomoga http://www.xtremesystems.org/forums/showthread.php?t=121680 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
samael88 Opublikowano 11 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Marca 2007 Witam* Posiadam w swoich rekach parke 2x1GB ramow z tematu. Probowalem je stestowac na platformie AM2 i X2 3800+, ale czy to z powodu braku umiejetnosci, czy z powodu slabego sprzetu (max tego procka to byly okolice 2,7GHz) nie moglem osiagnac nic powyzej 1040MHz CL4. Na CL5 osiagnalem oszalamiajace... 1040MHz... Wiec raczej kwestia procesora. Lub plyty. Tak czy inaczej szukam osoby z Warszawy, ktora posiada C2D i plyte z czipsetem P965 chetna do zrobienia takiego testu :) przy okazji nauczylbym sie czegos. Zainteresowanych prosze albo o posta, albo o PM. Dziekuje za uwage :) Pozdrawiam s_noopy *od razu prosze, nie bijcie, nie wiedzialem gdzie to wrzucic ;) Tez mam te pamięci i osiagnelem na cl4 stabilne 528 (1056) 2.45 v a na cl 5 uruchomiłem na 600 (1200) ale byly nie stabilne. stabilne byly tak kolo 580 (1160) 2.45 v ale dlugo na cl 5 nie testowalem. @blue ja tez u siebie cos takiego zauważylem. ostatnio caly czas chodzily cl4 900 2.1 v pozniej bawilem się na cl4 1000 2.35 i komp sie zawiesil po 2 godzinach i nie chcial pozniej chodzic na 2.1 900 potrzebowal wiecej po resecie biosu wrocilo wszystko do normy ale sie przestraszylem. Ogólnie pamiątki są ok !!! Jestem zadowolony. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Blue Opublikowano 11 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Marca 2007 ja na codzien mam 2,25v 952mhz 4-3-3-3-3-2t , w jednej kosci 3pinów niemam, spaliły sie? *w momencie jak testowalem, dalem za duze V *2,5v. Teraz tak mysle max. 2,35v wiecej na codzien nie dawac , zaloze chlodzenie OCZA , narazie przeszkadza wentyl z infinity i nie umie zalozyc chlodzenie na ram, ale jak sie z tym uporam to 2,35v i bede sprawdzal ile max. pamiec pojddzie mysle ze 1000mhz przy takich timingach jak wyzej Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
s_noopy Opublikowano 11 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Marca 2007 (edytowane) Pamieci byly testowane juz. I okazalo sie, ze jedna jest felerna. 2.4V, 980MHz 4.4.4.12 i po przeliczeniu pi16M resecik. Drugi raz to samo. Potem przestala sie ladowac winda. Okazalo sie, ze jedna kosc postuje, ale windy nie laduje. Druga lata spokojnie na 4-4-4-4-4-20 powyzej 1040MHz. Dalej nie testowane. Zdenerwowalem sie. Trzeba bedzie oddac na RMA. Dodam, ze pamiecy byly chlodzone delta i przy otwartym oknie, wiec cieplo im nie bylo. Edytowane 11 Marca 2007 przez s_noopy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Blue Opublikowano 11 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Marca 2007 Pamieci byly testowane juz. I okazalo sie, ze jedna jest felerna. 2.4V, 980MHz 4.4.4.12 i po przeliczeniu pi16M resecik. Drugi raz to samo. Potem przestala sie ladowac winda. Okazalo sie, ze jedna kosc postuje, ale windy nie laduje. Druga lata spokojnie na 4-4-4-4-4-20 powyzej 1040MHz. Dalej nie testowane. Zdenerwowalem sie. Trzeba bedzie oddac na RMA. Dodam, ze pamiecy byly chlodzone delta i przy otwartym oknie, wiec cieplo im nie bylo. po 10min puscilem pi16m i wiech przy 20lopie, napiecie 2,35v , chlodzone wentylem 120mm z góry, mozliwe ze to nie wystarczylo i calych kosci nie chlodzilo. tylko dziwne ze 2pi przeszło , a jednego nie. teraz lataja 952mhz 4-3-3-3-3-2t 2,25v bez dodatkowego nawiewu i jest ok, nic sie nie wiesza, wszystko przechodza. Komputer zawsze sie odpala * bo z tym tez mialem problem. tak wyglada ta jedna kostka, tylko ze ten 3pin co na zdjeciu jest jeszcze caly ,ostatecznie jest goły... juz numer rma mialem ale zrezygnowalem bo zaczly chodzic, komputer odpala sie za kazdym razem no i chodza. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
s_noopy Opublikowano 12 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 12 Marca 2007 a podaj mi prosze oznaczenia jakie masz na pudelku i na kosciach, bo mnie to ciekawi... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Blue Opublikowano 12 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 12 Marca 2007 na pudełku: TXDD2048M800HC4DC 1GB*2 DDR2 800mhz to starczy czy mam wyciagac kosci? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
s_noopy Opublikowano 13 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 13 Marca 2007 wlasnie chodzi o to co jest tez na kosciach... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...