Skocz do zawartości
Imperator Kret

Mój Kontener - Pierwszy Solid Na Ppc

Rekomendowane odpowiedzi

480 powinna zrobic.

6800 sie nie rozmnozy, a na lodzie on i tak srednio lata.

Grafe pod kaskade ? :lol:

btw : czym jezdzisz, bo nie wiem czy sie zmiescimy <_<

Jesli mozna podpiac pod kaskade to czemu nie...ale kontener pod GPU tez starczy :rolleyes: 910mhz na gpu robie na WC z zimna woda :) a napiecie jeszcze nawet wysoko nie jest :wink:

Ps1. NB u mnie chlodze Wc wiec moza schlodzic go "woda"(borygo) z suchym lodem w jakims pojemniku :) to juz napewno plyta cos tam pociagnie :)

Ps2. Jezdze Vw Polo :) B-)

Ps3. SPRZEDAJCIE MOJE GEILE ULTRA na szybciora to moze bede mial D9GKX do srody :rolleyes:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jesli mozna podpiac pod kaskade to czemu nie...ale kontener pod GPU tez starczy :rolleyes: 910mhz na gpu robie na WC z zimna woda :) a napiecie jeszcze nawet wysoko nie jest :wink:

Ps1. NB u mnie chlodze Wc wiec moza schlodzic go "woda"(borygo) z suchym lodem w jakims pojemniku :) to juz napewno plyta cos tam pociagnie :)

Ps2. Jezdze Vw Polo :) B-)

Ps3. SPRZEDAJCIE MOJE GEILE ULTRA na szybciora to moze bede mial D9GKX do srody :rolleyes:

Daloby sie podpiac ;) Wsio sie da ;] Ale jak 910MHz na wc :D To rurka pewnie pomoze w 1GHz ;)

Taka sama mobo jak Ty masz, vdroop tylko, cala na ac i 500MHz smigala.

Ok - to sie zmiescimy :-P

Ram hmmm moze cos znajde fajnego, zamiast Geili, jakbys nie mial tych GKX.

Sroda ? A nie wtorek ?

Edytowane przez DEVILEK

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Daloby sie podpiac ;) Wsio sie da ;] Ale jak 910MHz na wc :D To rurka pewnie pomoze w 1GHz ;)

Taka sama mobo jak Ty masz, vdroop tylko, cala na ac i 500MHz smigala.

Ok - to sie zmiescimy :-P

Ram hmmm moze cos znajde fajnego, zamiast Geili, jakbys nie mial tych GKX.

Sroda ? A nie wtorek ?

Moja tez ma tylko v droopa wiec pewnie cos posmiga :)

Moze i Wtorek :) HEheaheh juz mi sie miesza :) (zgubilem indeks i latam jak powalony po uczelni za wpisami :P )

Hmmm Da sie podpiac tylko nie wiem czy mam cos w baku :) haheh

Jak cos odezwe sie pod koniec tygodnia i sie zgadamy.

PS. Puma... jak rura bedzie Ok to wiesz ze ja ja biore conie?? :wink: :wink:

Edytowane przez Sector19

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

PS. Puma... jak rura bedzie Ok to wiesz ze ja ja biore conie??

Wiem, wiem :) A tak wogóle to powinienem Was opieprzyć za robienie takich pogawędek w tym temacie, bo macie swoje GG :razz:

Ale jak już robicie... :wink:

Dajcie mi znać w końcu ile osób będzie i to do końca tygodnia, bo aktualnie ma być 7(3 osoby prócz ekipy do kręcenia) a standardowo na stanowiskach są 2 :lol: więc może być ciężko się zmieścić.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a matizek by się zmieścił do pola? bo może też pojade:)

To jednak masz wolne ?

Hmmm ciekawe jak to zrobiles :-P

I czy Matizek sie zmiesci :lol: Chyba jak pol metra siebie w domu zostawi :wink:

Mati, to nie Seat.

ps. co by OT nie bylo :D

Imho zobaczylbym tego solida, takze na C2D, aby sprawdzic roznice, pomiedzy blaszakiem z kawalkow a takim wykonaniem <_<

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

DEVILEK, żeby zobaczyć różnice to raczej musiałbyś IMO porównywać ten sam materiał, ale zobaczymy jak wypadnie. Materiału w sumie troche jest, więc powinno być OK. Można go zapiąć na obu cepach jak starczy czasu.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Chyba podstawa jest za gruba. Na x6800 na stock w biosie było -63, po podniesieniu vcore było -3x :mur: Spróbuje zmienić grubość podstawy z 2,5 na 1 cm, może w przypadku alu nie może być taki gruby spód ze względu na gorsze przewodzenie ciepła...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

StockV @ 2,93 Ghz = -61st

1,8v @ 2,93Ghz = -31st

W sumie to by mi się taka rurka przydała na AMD :D Przy 1.8-1.9V na procku już pewnie byłaby znośna temp dla colepszych sztuk :) Edytowane przez hary

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kto chce rure na azocie przetestować? :) Po świętach zmniejsze grubość dna do 8-10mm w najcieńszym miejscu, więc średnio będzie około 13-15 mm grubości(8-10 na środku i 18-20 przy ściance) i powinno być lepiej. Jak to nic nie da to odstawiam alu, może w miarę tanie semi-solidy z miedzi... :)

Aha, kontener fajnie trzyma zimno - po 3 godzinach od wylania DI z acetonem dalej był zimny :wink:

Edytowane przez Puma

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To co było mówione już dawno, czyli mie da się zbudoać rurki dobrej do DI i LN2.

Jak zobaczyłem tą zwyżkę temp. to aż się przelękłem.

Aluminium ładnie zatrzymało zimno...

Na LN2 powinien się jednak sprawdzić, bo Masz trochę zapasu temp.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi