joshua Opublikowano 17 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 17 Lutego 2003 Może zacznę od początku. Kilka dni temu miałem jakieś zwarcie w karcie TV (zadymiło nawet). Wyłączyłem szybko kompa , wyjąłem kartę... i komp chodzi dalej. Przyczyna zwarcia nie znana... Kilka dni później stwierdziłem , że mój HDD Samsung nie przedstawia się jako Samsung w BIOS-ie tylko jako $#@$@&@ coś tam... Myślę trudno wyjołem Samsunga (zdechł całkiem - teraz go wogóle nie wykrywa). Wczoraj uruchamiam kompa a tu zamiast Maxtor-a (na którym był system) widzę $#@%$@@$#@ !!!! Właczyłem ponownie i już było OK. CO SIĘ Z TYM GOWNEM DZIEJE ??? Stawiam na zasiłkę bo jest 300W , buda Modecom (co prawda dobra). Co o tym myślicie?? Ile prądu pożerają te komponenty? Czy 300 W powinno na to wystarczyć??: 1) PIV 2,4GHz 2) Radeon 8500 3) DDR512MB 4) HDD WD80 5) HDD WD40 6) HDD BIV 40 7) HDD Maxtor 30 8) HDD Samsung 40 9) Creative Audigy 10)Karta TV BT-878 11)TechnoTrend (Karta DVB) 12)Kontroler CMD-649 13)USB 2.0 14)FDD 15)DVD Samsung 16)CDRW Lite-ON Dodam , że kompa uzywam w takim konfigu ponad pół roku i nic się nie działo... Help someone please...Może to kontroler napięcia na płycie po tym zwarciu padł? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pmp Opublikowano 17 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 17 Lutego 2003 czyżby różnica potencjałów kablówka<>buda ? zbyt duża i poszło.... zasilacz niekoniecznie musiał sie popsuć. może poszła płyta co byłoby dosyć logiczne antena > tuner > płyta < PSU-inne 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kain Opublikowano 17 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 17 Lutego 2003 Hmmmmmmm sprzętu masz jakoś dużo jak na trzystu watowy zasilacz :-| Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GenghisKhan Opublikowano 17 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 17 Lutego 2003 wyciagnij kable od dyskow i z powrotem je wsadz powinno pomoc Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jacek Opublikowano 17 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 17 Lutego 2003 No sporo tego masz. JAk by dało lepszą (dobra zasiłkę tak wogóle też było by dobzre.. :)) ps. niezły sprzęt :> Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
YrC Opublikowano 17 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 17 Lutego 2003 zaden zasilacz ,zadne roznice potencjalow , walniety kabel ot co :] takie same mialem objawy - krzaczki zamiast nazw dyskow twardych , kabel do wymiany ! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GenghisKhan Opublikowano 17 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 17 Lutego 2003 tez mozliwe :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
limerro Opublikowano 18 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 18 Lutego 2003 wg wina albo uszkodzonej tasmy albo wina zle wlozonej wtyczki - stad te hashe i inen bzdury zreszta nieraz mialem podobnie:) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kost@k Opublikowano 18 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 18 Lutego 2003 taśma IDE z dysków do bani... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
scibi Opublikowano 18 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 18 Lutego 2003 no to jedna sprawa. a tak pozatym to sie rozejrzyj za pozadna zasilka, bo serio sprzetu masz ladnie duuuzo, i jesli nie teraz to kiedys zadasz takie pytanie... zasilka padla?? itp. wiec jak cos to sprzedaj ta i sie zastanow nad conajmniej 400W zasilka. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tkwadrat Opublikowano 18 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 18 Lutego 2003 Kiedyś miałem takie krzaczki zamiast nazwy i wymiana taśmy pomogła. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GenghisKhan Opublikowano 18 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 18 Lutego 2003 wiesz tez mam duzo sprzetu w kompie i zasilka od 2 lat 235W ale jakas wybitnie dobra bo nic nie uwaliła i dobrze V trzyma :D - wiec to nie jest reguła Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
joshua Opublikowano 20 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 20 Lutego 2003 Dzięki za porady. Trochę późno to piszę ale nie miałem net-u. Samsung nie padł na amen !! Okazało się , że po pracy w RAID-0 razem z WD40 okazało się , że coś się popieprz... w master boot record. Fdisk /MBR załatwił sprawę przynajmniej narazie. Maxtor narazie działa. Sugestie co do taśm mogą być celne bo taśmy opierały się o rogi karty DVB i mogło się coś przetrzeć (jednak ta buda za mała). Kupiłem też 400W HuntKey-a z dwoma wentylami. Narazie chodzi wszystko. Pożyjemy zobaczymy.... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...