Kaeres Opublikowano 17 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 17 Lutego 2003 Zamienilem mojego celka 1.2 na celka..... 1.2 :) Z ta roznica, ze seria SL5Y5 zamienila sie w serie SL68P. Jest to seria na nowszym steppingu i z wyzszym napieciem zasilajacym (defaultowym) - 1,5V podczas gdy w starej byla 1,475V. Podpinam proca i jade odrazu na FSB133. Hmm POST, ladowanie windy - jebut blue screen !!! Ehh, FSB125 i jazda na defaultowym napieciu - poszlo :D Dalej podnioslem napiecie na 1,6V i jechalem z FSB co jeden mhz. Doszedlem tak do 130mhz (1560mhz dla proca). Podnioslem napiecie do 1,625V i doszedlem do FSB132mhz (1584mhz). No to jazda na FSB133 przy napieciu 1,625V. Winda sie powiesila, wiec zasilanie ustawilem na 1,675V i znow start. Nie wstawal. Wiec max 1,7V - blue screen. Mysle, ku*** co jest ? Pamieci !!! Zszedlem z ustawien agresywnych i CL2 na normalne i CL3. Odpalam na zasilaniu 1,675V i spokojnie idzie na FSB133 (1600mhz). Na co czekasz mysle sobie :P FSB135mhz i heja na 1620mhz - hehe i 3dmark przechodzi :) Musze kupic lepsze pamieci i bede smigal na CL2 i 1600Mhz. Narazie zadnych testow nie robie bo te pamieci ustawione na CL3 daja taka sama sytuacje jak CL2 przy 1500mhz :/ Doplacilem za zamiane 24pln :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mateoosh Opublikowano 17 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 17 Lutego 2003 No to powiem że się opłacało :D. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Myniu Opublikowano 17 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 17 Lutego 2003 Jakie masz pamieci (firma,no-name?) Ten twoj nowy celek to box ? Czym go chlodzisz? Jakiem asz temp? No to narazie tyle ;p :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaeres Opublikowano 17 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 17 Lutego 2003 Tak moje pamieci to nawet na noname sie nie nadaja :P 2x128sdr ktore nawet na przy FSB133 nie chca na CL2 chodzic :P Wersja SL68P - oznacza wersje BOX :) Wlasnie zapomnialem o temp. Przy nominalnych ustawieniach jest okolo 37`C. Ja zjezdzam do 1,4V (oczywiscie przy C 1.2) to mam temp. 35`C. Po podkreceniu na max i napieciu 1,675V lub 1,7V mam temp w granicach 43-44`C. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaeres Opublikowano 17 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 17 Lutego 2003 Acha, tamten stary celek szedl max na 1500mhz, FSB125. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Myniu Opublikowano 17 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 17 Lutego 2003 Tak moje pamieci to nawet na noname sie nie nadaja :P 2x128sdr ktore nawet na przy FSB133 nie chca na CL2 chodzic :P Wersja SL68P - oznacza wersje BOX :) Wlasnie zapomnialem o temp. Przy nominalnych ustawieniach jest okolo 37`C. Ja zjezdzam do 1,4V (oczywiscie przy C 1.2) to mam temp. 35`C. Po podkreceniu na max i napieciu 1,675V lub 1,7V mam temp w granicach 43-44`C. Nadal niewiem CZYM go chlodzisz ??? :P Na moim C1.2 (default) tez 1.5V na BOXowym mam cos kolo 34-36 gdy w pokoju jest cieplo,a gdy trochu chlodniej to tak 31-33 ;D Aha zaponialem dodac ze tez mam celine z tej serii co Ty :) SL68P przynajmniej tak jest napisane na pudelku niechce mi sie kompa rozkrecac :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaeres Opublikowano 17 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 17 Lutego 2003 Oczywiscie AC - V7. Teraz przy 3000 obr/min mam 35`C na C1.2 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GenghisKhan Opublikowano 17 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 17 Lutego 2003 to ile masz 3dmakrow 2001 - pewnie moj durex wezmie cie hahaha tulipan dobra rzecz ale sdr strasznie go dławia Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaeres Opublikowano 17 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 17 Lutego 2003 Nie rozsmieszaj mnie dzikgishan :D Jeszcze Ci troszke do mnie brakuje. Nawet ddr Ci nie pomoga :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GenghisKhan Opublikowano 17 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 17 Lutego 2003 ile masz? wiesz jak mialem tulipa to wyciagnalem te 10k Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GenghisKhan Opublikowano 17 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 17 Lutego 2003 http://service.futuremark.com/compare?2k1=5796569 prosze - niestety juz nie aktualne bo nie mam juz ST6 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaeres Opublikowano 17 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 17 Lutego 2003 Przeciez to jest link do celka. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GenghisKhan Opublikowano 17 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 17 Lutego 2003 a w podpisie mam do durexa - zapodalem ci ale chce twojego linka - chyba ze nie masz - a nawet nie chcesz powiedziec :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaeres Opublikowano 17 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 17 Lutego 2003 Nie wazne jaki ja mam wynik. Po prostu temu durexowi brakuje. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GenghisKhan Opublikowano 17 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 17 Lutego 2003 ale juz 200 MHz wiecej i bierze celine na ryja:D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GenghisKhan Opublikowano 17 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 17 Lutego 2003 Nie wazne jaki ja mam wynik. Po prostu temu durexowi brakuje. 9.3k kiepawo oj kiepawo z tego durexa tez tyle wiciagne :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaeres Opublikowano 18 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 18 Lutego 2003 9300 to bylo na 1.5 :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jump3r Opublikowano 18 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 18 Lutego 2003 ale juz 200 MHz wiecej i bierze celine na ryja:DGydyba babcia miala wasy to by byla dziadkiem - po co takie pieprzenie ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Crazy_Ivan Opublikowano 18 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 18 Lutego 2003 to ile masz 3dmakrow 2001 - pewnie moj durex wezmie cie hahaha tulipan dobra rzecz ale sdr strasznie go dławia Ale farmazony wypisujesz, tak sie składa że Celeron Tualatin jest jednym z nielicznych już procesorów któremu wzupełności wystarcza pamięć SDR, przeciez tu chodzi o przepustowość. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaeres Opublikowano 18 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 18 Lutego 2003 To jest tzw. czlowiek nie majacy swojego zdania. Najpierw nadawal na AMD jakie gowno, ze ddr sa o kant d.. rozbic. Ze celek T rozpieprza durexy. Od czasu jak zjeb.... plyte to nadaje na Intela. Taki maly quiz. Czy ktos wie jak sie takiego kolesia nazywa ??? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LOBO Opublikowano 18 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 18 Lutego 2003 Ej - nie wszycy tona z okretem tak jak Ty , Kaeres :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaeres Opublikowano 18 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 18 Lutego 2003 To dobrze, ze chociaz jestem w miare lojalny i bez falszu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RaV[666] Opublikowano 18 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 18 Lutego 2003 Slowo ktorego szukacie to "hipokryta" :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GenghisKhan Opublikowano 18 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 18 Lutego 2003 moze i tak - dalej uwazam ze tulip to dobry procek ale nie dosc wydajny (zalezy do czego - bo w niektorych zadaniach kroił dupe AXP) jest lepszy bo sie nie grzeje nie to co durex ktory ma 50*C czy to wazne czy jechalem na INTELA czy teraz tez jade troche na AMD jeszcze mimo tego ze mam wlasnie AMD :D hahahah podsumuje to tak :D smiechem wlasnie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Slayer Opublikowano 18 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 18 Lutego 2003 Ej - nie wszycy tona z okretem tak jak Ty , Kaeres :D Hehe....dobre dobre :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaeres Opublikowano 18 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 18 Lutego 2003 Pieknie ostatnio dziala forum. Nawet PW nie dziala. Wiec musze umiescic to tutaj bo dopiero zauwazylem :P Slayer - to jest ten celek 1.7Ghz ktorego miales zawsze ? Skoro tak, to czemu tak malo podkrecasz go ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lookout Opublikowano 18 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 18 Lutego 2003 To jest tzw. czlowiek nie majacy swojego zdania. Najpierw nadawal na AMD jakie gowno, ze ddr sa o kant d.. rozbic. Ze celek T rozpieprza durexy. Od czasu jak zjeb.... plyte to nadaje na Intela. Taki maly quiz. Czy ktos wie jak sie takiego kolesia nazywa ??? On nadaje na wszystko i wszystkich.. :x A tobie Kaeres ladnie sie ten celek kreci hmm.... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_micha_ Opublikowano 18 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 18 Lutego 2003 1.2 SL656, na plytce Asus Tusl2-C poszedl na 1704MHz przeszedl sandre i 3dmarka! Super stabilny, przy 1.6V.. ahh stare dobre czasy, stare dobre wc.. :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_micha_ Opublikowano 18 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 18 Lutego 2003 1.2 SL656, na plytce Asus Tusl2-C poszedl na 1704MHz przeszedl sandre i 3dmarka! Super stabilny, przy 1.6V.. ahh stare dobre czasy, stare dobre wc.. :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaeres Opublikowano 18 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 18 Lutego 2003 Nie znam tej serii. Nawet w roadmapie Intela go nie ma. Masz jakies info o nim z linku ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...