GenghisKhan Opublikowano 19 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 19 Lutego 2003 Po to jest cenzura. Skonczcie juz pliz. ja juz skonczylem :) BTW. kaeres ile masz mipsow - podaj wynii z sandry - 3dmarka nowego i starego - temp jakies :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaeres Opublikowano 19 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 19 Lutego 2003 Ostatnio badalem w sisoft 2001 przy procku 1.52Ghz. I wyniki byly nastepujace CPU - 4184 i 2039 MULTI - 8274 i 10272 Stary 3dmark max co wycisnalem ze starego celka to 9900 oraz 1468. Tym nowym celkiem sie jeszcze nie bawilem. Powinienem przekroczyc 10k i 1500 w 3dmarkach. Zainstaluje sisoft 2003 (tylko taka mam teraz) i sprobuje. Podaj tez swoje wyniki na duronie w sisoft 2003 oraz 3dmarkach. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GenghisKhan Opublikowano 19 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 19 Lutego 2003 sandra nagina amd pisze ze mam 4000mipsow na 1.1 giga co jest smieszne bo na serio (sandra 2002) pokazuje prawidlowo 2999 na 1090MHz 3dmarkow mam tyle co dalem czyli ile jest w podpisie 9k i 1430 w nowym na celku wyciagalem 4800 mipsow i 2400mflopow chyba ale juz nie pamietam wiec duzooo Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomasir Opublikowano 20 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 20 Lutego 2003 Ostatnio badalem w sisoft 2001 przy procku 1.52Ghz. I wyniki byly nastepujace CPU - 4184 i 2039 MULTI - 8274 i 10272 Stary 3dmark max co wycisnalem ze starego celka to 9900 oraz 1468. Tym nowym celkiem sie jeszcze nie bawilem. Powinienem przekroczyc 10k i 1500 w 3dmarkach. Zainstaluje sisoft 2003 (tylko taka mam teraz) i sprobuje. Podaj tez swoje wyniki na duronie w sisoft 2003 oraz 3dmarkach. Z chęcią bym zrobił porównianie z twoją celinka i moim durakiem, szkoda żeźnie z krakowa :( Bo ciekaw bym był czy niedobory mhzetów nadrobi magistralą mój duraczek :? A c od osandry to tenprogram to wielki pic na wodę. Ostatnio sam pisałem jakie oszustwa (przynajmniej u mnie ewidentnie tak wychodziło) są np. w teście pamięci. I wówczas pomimo takiej samej magistrali (ustwienia: 5,5x166, 6x166, 6,5x166 i 7x166) i wyniki różniły się o ok. 20 % (między najwyższym i najniższym). Doskonale było widać żę wg sandry szybszy procek oznaczał wydajniejsze pamięci (mimo takiej samej magistrali)... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ZderzacK Opublikowano 25 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2004 Mam takie pytanko, mam nadzieję że nikt nie zrazi się tym, że wałkuję temat drut-modów od nowa... :oops: Ale mam takie konkretne nieścisłości do wyjaśnienia (z waszą pomocą no nie???) Ściągnąłem datasheet Intela i tak: Mam Celerona 1300 (Vcore default: 1,5V) Wedle tego datasheeta ustawienia nóżek mam takie: Vid25mV: 0 Vid3: 1 Vid2: 0 Vid1: 1 Vid0: 1 Do tej pory nie mam pytań, dodatkowo rozumiem, że Jeżeli nóżka oznaczona jest zerem, znaczy że jest uziemiona (połączona z Vss w procesorze). A teraz pytania: 1. Z tego co wyczytałem z datasheetu, aby otrzymać identyczne ustawienia co 1,65V (czyli mieć "na tych samych nóżkach 0 i 1) muszę ustawić Vid1 i Vid0 do Vss. Czy to prawda, jeżeli nie to jak??? 2. A co zrobić, aby z pozycji 0 na nóżce (obojętnie na którym Vid) zrobić 1? Podłączyć do akumulatora :lol: :lol: :lol: :?: Napiszcie!!! Sorry jeżeli gdzieś w sieci można znaleźć dokładne "know-how" a ja się niedoszukałem...Szukam 3 dzień...A jak sobie zjaram procesor to na nowy mnie nie stać! Zdozumcie i dzięki z góry za info! :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GenghisKhan Opublikowano 25 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2004 Mam takie pytanko, mam nadzieję że nikt nie zrazi się tym, że wałkuję temat drut-modów od nowa... :oops: Ale mam takie konkretne nieścisłości do wyjaśnienia (z waszą pomocą no nie???) Ściągnąłem datasheet Intela i tak: Mam Celerona 1300 (Vcore default: 1,5V) Wedle tego datasheeta ustawienia nóżek mam takie: Vid25mV: 0 Vid3: 1 Vid2: 0 Vid1: 1 Vid0: 1 Do tej pory nie mam pytań, dodatkowo rozumiem, że Jeżeli nóżka oznaczona jest zerem, znaczy że jest uziemiona (połączona z Vss w procesorze). A teraz pytania: 1. Z tego co wyczytałem z datasheetu, aby otrzymać identyczne ustawienia co 1,65V (czyli mieć "na tych samych nóżkach 0 i 1) muszę ustawić Vid1 i Vid0 do Vss. Czy to prawda, jeżeli nie to jak??? 2. A co zrobić, aby z pozycji 0 na nóżce (obojętnie na którym Vid) zrobić 1? Podłączyć do akumulatora :lol: :lol: :lol: :?: Napiszcie!!! Sorry jeżeli gdzieś w sieci można znaleźć dokładne "know-how" a ja się niedoszukałem...Szukam 3 dzień...A jak sobie zjaram procesor to na nowy mnie nie stać! Zdozumcie i dzięki z góry za info! :D poprostu zdrutuj i zobacz - jak odpali sie to dobrze jak nie to wyciagnij druty i sprawdz co moze byc nie tak proca nie spalisz - najwyzej sie nie odpali wiem bo probowalem i za 1 razem nie odpalil sie bo cos bylo zle Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yoghurt Opublikowano 27 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 27 Stycznia 2004 "Jeśli nie będziecie używać oczu waszych po to, aby widzieć, to będziecie używać ich po to, aby płakać. J.P. Friedrich Richter" hehe, spryciarz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DareDevil Opublikowano 22 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 22 Lutego 2004 Podłącze się do topica bo nie chcę zakładać nowego. Co sądzicie o: Intel Celeron Tualatin 1,2Ghz , cache: 256KB, częstotliwość, magistrali: 100MHz (12x100MHz), wymaga płyt z gniazdem FC-PGA2, oznaczenia na procesorze: 7146A109-0134 CELERON SL5XS Mam płytkę na przejściówce slot1/s370 więc chyba podejdzie. Czy ma ktoś taką serię i wie jakie ma możliwości do o/c ?? Pozdro. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GenghisKhan Opublikowano 22 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 22 Lutego 2004 skombinuj przejscie do fcpga2 i bedzie chodzic - byly takie ale ciezko dostepne :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GenghisKhan Opublikowano 22 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 22 Lutego 2004 chyba ze mozesz poszukac byly mody jak zaladowac tualatina pod mobo z BX - trza bylo jakies nozki polaczyc i wsio - szukaj a znajdziesz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DareDevil Opublikowano 22 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 22 Lutego 2004 fcpga2?? a na s370 nie pójdzie?? jaki on ma slot?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DareDevil Opublikowano 22 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 22 Lutego 2004 Z tymi nóżkami to mówisz mądrze :D !! (wole się bawić z nóżkami niż szukać czegoś czego nie znajde bo mam pecha :lol: ) Nie masz pod ręką może jakiegoś sznurka?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GenghisKhan Opublikowano 22 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 22 Lutego 2004 niet - juz od ponad roku siedze na AMD i juz pozapominalo sie :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DareDevil Opublikowano 22 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 22 Lutego 2004 OK. A nie pamiętasz może jak ma się jego o/c ?? Wielkie tenx za pomoc !! (Z tymi nóżkami chodzi o napięcie??) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GenghisKhan Opublikowano 22 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 22 Lutego 2004 tak o napiecie - i na bx po tym modzie mozna dac wiecej niz ustawa przewiduje czyli >1.825V Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DareDevil Opublikowano 22 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 22 Lutego 2004 Tylko ze moje mobo jest po przyjściach i jak dałem +10% to mi kondki padły. Teraz leci na +5% i jest ok. Zaczynam się obawiać czy sprostają temu wyzwaniu. 1. Która wersja jest najlepsza do o/c ? 2. SL5XS - jakie to ma możliwości do o/c ? 3. Mam s370 FC-PGA i czy po Vmodzie będzie hulał (działał) ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DareDevil Opublikowano 22 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 22 Lutego 2004 Tylko ze moje mobo jest po przyjściach i jak dałem +10% to mi kondki padły. Teraz leci na +5% i jest ok. Zaczynam się obawiać czy sprostają temu wyzwaniu. 1. Która wersja jest najlepsza do o/c ? 2. SL5XS - jakie to ma możliwości do o/c ? 3. Mam s370 FC-PGA i czy po Vmodzie będzie hulał (działał) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DareDevil Opublikowano 23 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 23 Lutego 2004 Nikt nie pomoże? Może jednak? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ar2r Opublikowano 23 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 23 Lutego 2004 A c od osandry to tenprogram to wielki pic na wodę. Ostatnio sam pisałem jakie oszustwa (przynajmniej u mnie ewidentnie tak wychodziło) są np. w teście pamięci. I wówczas pomimo takiej samej magistrali (ustwienia: 5,5x166, 6x166, 6,5x166 i 7x166) i wyniki różniły się o ok. 20 % (między najwyższym i najniższym). Doskonale było widać żę wg sandry szybszy procek oznaczał wydajniejsze pamięci (mimo takiej samej magistrali)... A nie sadzisz, ze jednak ta sandra cos mierzy ? A nie tylko cyferki sobie losowo wyswietla. Nie sadzisz, ze zachodzi tu zaleznosc miedzy taktowaniem cache'u procka a przepustowoscia pamieci ? !!!! Teoria spisku RULEZ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaeres Opublikowano 23 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 23 Lutego 2004 Vmod nie ma nic wspolnego z modem FCPGA --> FCPPGA2 Mod znajdziesz tutaj --> http://digilander.libero.it/grandecigno/Tua_BX_41.htm Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DareDevil Opublikowano 24 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 24 Lutego 2004 Kaeres - Tenx za moda (wiem ze chodzi o większe napięcie potrzebne do o/c bodajże :P ). Teraz mam pytanko, bo każdy mówi coś innego. Czy ten tulipan C1.2 odpali się na tej mobo? SOYO SY-6BA+IV Z poniższych sznurków wynika, że niby tak (jest na listach): http://www.clubic.com/n/n4791.html http://www.ocworkbench.com/hardware/powerl...rleap/page1.htm Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...