MaZZeo Opublikowano 5 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 5 Marca 2007 Witam Jak to jest - bo z tego co niektórzy mówią, to narazie nie ma duzo gier, które wykrozystują dwa rdzenie, zatem chciałbym spytac - czy np. mój 3500+ (2,2ghz) jest bardziej wydajny czy mniej wydajny w grach, od takiego Athlona X2 3800+ (2ghz) albo X2 4200+ (2,2ghz)? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DrKleiner Opublikowano 5 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 5 Marca 2007 Jest wydajniejszy od niekręconego X2 3800+ a tak samo wydajny jak X2 4400+ ale w grach które korzystają tylko z jednego jajka. Np. taki FEAR który korzysta z 2jajek będzie lepiej działał na X2 3800+ niż na twoim. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kain Opublikowano 6 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Marca 2007 Niech mi ktos powie czy dobrze mysle. Otoz nie do konca zgadzam sie z tym co wyzej zostalo napisane bo przeciez jesli ustawimy sobie wszystkie procesy na jedno jadro, a na drugie sama gre to powinno byc jednak sporo szybciej przy identycznych zegarach procesorow? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tw_psycho Opublikowano 6 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Marca 2007 Bedzie tak jak kolega powiedzial. Tyle, ze w dwurdzeniowce razem z gra mozesz odpalic np. pakowanie duzego pliku czy jakikolwiek inny proces obciazajacy procesor. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
greg505 Opublikowano 6 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Marca 2007 wszystko sie zgadza ale przyklad z pakowaniem nie jest za dobry ;) podczas pakowania wykorzystywany jest nie tylko procesor Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tw_psycho Opublikowano 6 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Marca 2007 Pakowalem ten sam plik kilka razy przy uzyciu dwoch rdzeni, kazdego z osobna i rownolegle dwoch tych samych plikow. W dwoch pierwszych przypadkach czasy sa te same, w trzecim wydluzony o jakies 20% Czyli do przyjęcia ;-) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
greg505 Opublikowano 6 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Marca 2007 chodzilo mi raczej o ten przyklad z gra, odczy/zapis na dysku spowolni gre Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
m40 Opublikowano 12 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 12 Marca 2007 Możecie polecić jakieś testy obrazujące różnice pomiędzy jednordzeniowym A64 a X2... chodzi mi głównie o to abym mógł wyczuć czy jest sens zamieniać mojego SanDiego 2970Mhz na jakieś dwa rdzenie w sensownej cenie (X2 do 500zł)... oczywiście chodzi o wydajność w grach. Do mych wątpliwości dochodzą ujawnione problemy z X2 w niektórych grach. Jak z tym jest? Oczywiście dla X2 musiałbym także wymienić płytę i RAM... czy jest to warte zachodu czy lepiej poczekać na coś lepszego lub C2D... jak potanieje. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DrKleiner Opublikowano 12 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 12 Marca 2007 @m40 W twoim przypadku nie ma sensu przesiadać się na X2 :-) do 500zł raczej nie znajdziesz wydajniejszego X2 od SanDiego więc imo bez sensu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
m40 Opublikowano 12 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 12 Marca 2007 @m40 W twoim przypadku nie ma sensu przesiadać się na X2 :-) do 500zł raczej nie znajdziesz wydajniejszego X2 od SanDiego więc imo bez sensu. Czyli wypada mi poczekać na spadek cen C2D lub jakieś nowe dziecko AMD... w sumie jak na razie nie zauważyłem aby proc mnie ograniczał, ale nie mam już co podkręcać... jestem na głodzie :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...