johnny_mnemonic Opublikowano 6 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Marca 2007 (edytowane) Witam Od jakiegos czasu jestem posiadaczem plyty - Asus P5GDC Deluxe i przyznam sie, ze nie jestem z niej zbytnio zadowolony a to mianowicie z powodu wysokiej temperatury procesora. Nie wiem w czym tkwi problem, ale przy procku 3.0 (Prescott) po 15 minutach w biosie temperatura osiaga ok 65 stopni. W koncu znajomy zmienil platforme na 775 i mialem mozliwosc dzisiaj przetestowac procesor. W skrocie wzialem procka, paste, cooler, zeby wszystko bylo testowane tak jak u mnie - odpalilem wszystko na Gigabyte znajomego (rowniez 915-ka), temperatura po 15 min. wynosial max przez kilka sekund 46 stopni srednio 43-44. Przed chwila zamontowalem u siebie tez 3.0 (Prescott) tyle, ze z 2MB cache i jest to samo, po 5 min 62 stopnie :-( Pytanie moje jest skierowane do posiadaczy tej plyty. Czy tez spotkaliscie sie z tym problemem? Moze polecacie jakas starsza wersje BIOS (mam wgrany najnowszy ze strony producenta 1011)? Edytowane 6 Marca 2007 przez johnny_mnemonic Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...