AndrzejGdz 0 Report post Posted March 6, 2007 (edited) Witam !!! Zainteresowal mnie ten artykul http://forum.purepc.pl/index.php?showtopic=182593 i mam podobny problem a mianowicie; Posiadam urzadzenie wielofunkcyjne HP F380 , urzadzenie korzysta z katridzy oznaczonych jako HP 21 ( czarny) oraz HP 22 ( kolor). Problem jest tego typu ze oryginal HP 21 ma poj 5 ml !!!! Moze ktos z wlasnego doswiadczenia wie jaki mozna uzyc inny kadridz oryginalny HP ( czarny) ale o wiekszej pojemnosci ? ( wiem ze sa zamienniki o wiekszej pojemnosci od 12/15/17 az do 21 ml ale moze inny oryginal HP pasowalby do F 380) Z tego co zdzylem sie zorientowac to wyglad katridzy HP jest prawie identyko , roznia sie wlasnie elektornika ktora kolega opisal wyzej (patrz link). Przeciez poj 5 ml to strasznie malutko i moze jest jakis "kruczek" z zastosowaniem innego nr kadridza ktory by pasowaldo HP F380 ? Andrzej Edited March 6, 2007 by AndrzejGdz Quote Share this post Link to post Share on other sites
Kyle 387 Report post Posted March 6, 2007 Takie małe OT Zamiast łamać sobie język "kadridżami" czy "katridżami" ( Cartridge ) to może łatwiej jest powiedzieć .... wkładka? ... nabój brzmi trochę ... ;) - choć z drugiej strony w chwili obecnej wielu "ekspertów komputerowych" by nie wiedziało o co nam chodzi .... ale gdyby napisać : wkładka z tuszem - przynajmniej było by to w jakimś języku . Quote Share this post Link to post Share on other sites
AndrzejGdz 0 Report post Posted March 6, 2007 Takie małe OT Zamiast łamać sobie język "kadridżami" czy "katridżami" ( Cartridge ) to może łatwiej jest powiedzieć .... wkładka? ... nabój brzmi trochę ... ;) - choć z drugiej strony w chwili obecnej wielu "ekspertów komputerowych" by nie wiedziało o co nam chodzi .... ale gdyby napisać : wkładka z tuszem - przynajmniej było by to w jakimś języku . Mysle ze akurat to nie jest problem jak zwal tak zwal , sedno tematu jest czy mozna i ewentualnie jaki kadridz czy jak tam zwal wlozyc zamiast oryginalnego HP 21 ale o wiekszej pojemnosci wykluczajac zamienniki ? Quote Share this post Link to post Share on other sites
regaciarz 0 Report post Posted March 10, 2007 Te urządzenie pracuje z trzema typami zbiorniczków: http://www.allegro.pl/item172983083_ma_wsz...gwarancja_.html więc napewno mozna jakoś przystosować Quote Share this post Link to post Share on other sites