Lestat19 Opublikowano 7 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Marca 2007 Konf. jest taka płyta gł :SL-75DRV5 KT333 , Duron 1000 Morgan, 128 Ram PC1600 DDR no name 2.5V, GF2MX200 32Mb, Samsung 20GB. Bios: T1.8 Chciałbym podkręcić procka poprzez FSB i chciałem wiedzieć jakie FSB będzie najbezpieczniejsze dla AGP, PCI i Ramu itd.. Nie chciałbym żeby Mój SB Live 5.1 się spalił lub ram albo dysk szwankował.. sami rozumiecie.. Poprzednio miałem Durona 700 od kolegi (komputer służy mi tylko do internetu i muzyki) i w everescie nie było pokazanej temperatury, tak samo w Biosie.. wcześniej jeszcze w tej samej płycie wpięty był Duron 1200 i temp. była pokazana. Możliwe jest że jeśli ten D700 jest ukruszony to przez to nie pokazuje temperatury? I jeśli ktoś wie to chciałbym wiedzieć jakie napięcie ustawić dla procka, RAMu i AGP(bo w specyfikacji płyty gł. jest taka możliwość.) gdy już zwiększę FSB np na 133. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukasrz Opublikowano 7 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Marca 2007 Ten komputer jest prawie nie podkrecalny, procesor moze Ci sie uda o 100MHz podkrecic... i to nie koniecznie. korzysci z oc beda nikłe. FSB jedz do 110MHz.. więcej i tak raczej nie da rady wycisnać, chyba ze na WC i wyzszym vcore wtedy. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luk1999 Opublikowano 7 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Marca 2007 Podnieś napięcie do 1,8V. Przestaw zworkami na płycie FSB na 133MHz. Odpal np: SP2004 i uruchom na 2h. Jak wywali błąd, to podnieś napięcie do 1,85V i znowu uruchom jakiś test. Dla Duronów na rdzeniu Spitfire (czyli 600-950MHz) należy wyłączyć Anti Burn Shield II (zworką na płycie). Dopiero Morgany miały diodę termiczną. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ODOO Opublikowano 9 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 9 Marca 2007 jak płytka obsługuje FSB 166MHz to odblokuj prockowi mnożnik wrzuc napiecie 1,85V ustaw fsb 166 i jedz mnożnikiem do w dol. mialem kiedys Athlona 1000 biegajacego na fsb 200 http://img246.imageshack.us/my.php?image=90609753vb5.jpg Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pietia(lania) Opublikowano 15 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 15 Marca 2007 Ten komputer jest prawie nie podkrecalny, procesor moze Ci sie uda o 100MHz podkrecic... i to nie koniecznie. korzysci z oc beda nikłe. FSB jedz do 110MHz.. więcej i tak raczej nie da rady wycisnać, chyba ze na WC i wyzszym vcore wtedy. yyy nie bardzo sie zgadzam dugon morgan = polomino i max jakie mialy zegary to 1300 wiec spokojnei wytrzyma magistrae 133 ale przy dobrym chodzeniu i napieciu Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lestat19 Opublikowano 4 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Grudnia 2007 Podnieś napięcie do 1,8V. Przestaw zworkami na płycie FSB na 133MHz. Odpal np: SP2004 i uruchom na 2h. Jak wywali błąd, to podnieś napięcie do 1,85V i znowu uruchom jakiś test. Dla Duronów na rdzeniu Spitfire (czyli 600-950MHz) należy wyłączyć Anti Burn Shield II (zworką na płycie). Dopiero Morgany miały diodę termiczną. W jakim celu mam wyłączyć Anti Burn Shield jeśli mam Durona Spitfire? (Przeglądałem forum i odnalazłem mój stary post i zaciekawiło mnie to co napisałeś ;)) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luk1999 Opublikowano 5 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 5 Grudnia 2007 Hmmm, może dlatego, że tak napisano w instrukcji? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lestat19 Opublikowano 7 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Grudnia 2007 Nastawiam się na kupno Radeona 9500, chce jej odblokować potoki i przerobić na 9700 Pro. Jak sprawdzić czy ta karta będzie mi chodziła bez problemów na mojej płycie (Soltek 75DRV5, AGP x2, x4) ? Czytałem na innym forum że karty z serii AGP8x chodzą na AGP4x. Jak bez wpięcia karty można dowiedziec się że bedzie wszystko ok? :) Miał ktoś przypadkiem taką kartę i tą płytę co ja ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...