Skocz do zawartości
miki

Jakie Płyty Dvd+r Są Obecnie Najlepsze W Jakości Zapisu

Rekomendowane odpowiedzi

Jakość zapisu i czas jaki dane na dysku wytrzymują ?

TDK , Verbatim

a te których należy unikać to np. Hawk

... pewnie dużo by się ich uzbierało, taki producent pokroju Hawk pewnie co rok zmienia nazwę firmy ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jakość zapisu i czas jaki dane na dysku wytrzymują ?

TDK , Verbatim

a te których należy unikać to np. Hawk

... pewnie dużo by się ich uzbierało, taki producent pokroju Hawk pewnie co rok zmienia nazwę firmy ;)

z tego co czytałem na innym forum :) tdk sa słabe, w verbatomy tez sie pogorszyły i nie robich ich już MCC

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Eh.. Chyba nawet na tym forum przecyztalem dosc negatywow o TDK.

O trwałosci nosnikow ni mam zbytniego pojecia, ale jak wspomniał Kyle, Hawk to synonim stratnosci :P

Wciaz kupuje verbatimy, od miesiecy działaja, ale czy beda latami zdolne do odczytu? Kto to wie.. :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

z tego co czytałem na innym forum :) tdk sa słabe, w verbatomy tez sie pogorszyły i nie robich ich już MCC

Zarówno były czasem "podróbki" TDK jak i Verbatim - na szczęście ja na nie nie trafiałem. Ja kupiłem TDK ( DVD ) w okolicach czasu zakupu nagrywarki a ojciec kupił Hawk ( DVD ) - nagrałem ponad 20 płyt TDK ( DVD ) i nie mam z żadną do teraz problemu a Hawk ( DVD ) już ma wiele nie do odczytania miejsc. Mam też płyty kilkuletnie ( 7 lat ) TDK ( CD ) - i chodzą doskonale ( zero zwolnień itp. ) Np. takie princo ( CD ) to wyłożyło się po niewiele ponad roku a platinum ( CD ) wytrzymały nieco dłużej ale też były problemy po kilku latach ... a TDK ( CD ) jak działało tak działa do teraz, Verbatim ( CD ) też mam jakieś stare jednak niewiele i problemów nie ma.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi