miki Opublikowano 7 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Marca 2007 Witam Jak w temacie.Które są warte uwagi. pzdr Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kyle Opublikowano 7 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Marca 2007 Jakość zapisu i czas jaki dane na dysku wytrzymują ? TDK , Verbatim a te których należy unikać to np. Hawk ... pewnie dużo by się ich uzbierało, taki producent pokroju Hawk pewnie co rok zmienia nazwę firmy ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miki Opublikowano 7 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Marca 2007 Jakość zapisu i czas jaki dane na dysku wytrzymują ? TDK , Verbatim a te których należy unikać to np. Hawk ... pewnie dużo by się ich uzbierało, taki producent pokroju Hawk pewnie co rok zmienia nazwę firmy ;) z tego co czytałem na innym forum :) tdk sa słabe, w verbatomy tez sie pogorszyły i nie robich ich już MCC Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spOOk Opublikowano 7 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Marca 2007 TDK + nagrywanie x4 i wszystkie śmigają długo :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jacek Opublikowano 7 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Marca 2007 Eh.. Chyba nawet na tym forum przecyztalem dosc negatywow o TDK. O trwałosci nosnikow ni mam zbytniego pojecia, ale jak wspomniał Kyle, Hawk to synonim stratnosci :P Wciaz kupuje verbatimy, od miesiecy działaja, ale czy beda latami zdolne do odczytu? Kto to wie.. :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kyle Opublikowano 7 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Marca 2007 z tego co czytałem na innym forum :) tdk sa słabe, w verbatomy tez sie pogorszyły i nie robich ich już MCCZarówno były czasem "podróbki" TDK jak i Verbatim - na szczęście ja na nie nie trafiałem. Ja kupiłem TDK ( DVD ) w okolicach czasu zakupu nagrywarki a ojciec kupił Hawk ( DVD ) - nagrałem ponad 20 płyt TDK ( DVD ) i nie mam z żadną do teraz problemu a Hawk ( DVD ) już ma wiele nie do odczytania miejsc. Mam też płyty kilkuletnie ( 7 lat ) TDK ( CD ) - i chodzą doskonale ( zero zwolnień itp. ) Np. takie princo ( CD ) to wyłożyło się po niewiele ponad roku a platinum ( CD ) wytrzymały nieco dłużej ale też były problemy po kilku latach ... a TDK ( CD ) jak działało tak działa do teraz, Verbatim ( CD ) też mam jakieś stare jednak niewiele i problemów nie ma. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
toman Opublikowano 7 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Marca 2007 Verbatim MCC03, MCC04. Oba modele mogę załatwić. oczywiście w większych ilościach, bo po pare płyt nie chce mi się biegać. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 8 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 8 Marca 2007 MCC04 u mnie mozna dostac bez problemu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...