Spinacz Opublikowano 7 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Marca 2007 Witam Kupiłem kartę G-force MSI 7600GT i niestety ale jest zdecydowanie za głośna, tzn jest tam wiatrak który przy wyłączonych grach i małym obciążeniu karty chodzi cicho- ale gdy włączam gre wiatrak zaczyna wchodzić na większe obroty i robi się bardzo głośno - dodatkowwo po wyjściu z gry co chwile wchodzi na wyższe i na niższe obroty co jest bardzo irytujące. Chciałbym sprzedać tą kartę i kupić coś porównywalnego - może lepszego - byle nie gorsze. Patrzyłem na allegro to tą karte może sprzedałbym za 500zł i po dołożeniu 200zł chciałbym kupić coś za 700zł. Co możecie mi polecić ? Mój komp to asus m2n32 Sli deluxe, AMD Athlon 64 x2 4200+, 1GB Geil. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
YogiCK Opublikowano 7 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Marca 2007 A nie prościej i taniej zmienić chłodzenie na coś cichszego lub pobawić się RivaTunerem?? A co do wyboru grafiki poniżej 700zł można dostać Galaxy GF7900GS z Zalmanem lub za ciut więcej jakiegoś Radeona X1950Pro. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
eQ. Opublikowano 7 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Marca 2007 Zmień chłodzenie na karcie i po sprawie :wink: IMO nie warto wymieniać teraz grafiki po premiera 83/86xx za pasem :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Spinacz Opublikowano 7 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Marca 2007 a co kupic zamiast standardowego chlodzenia? Wogole nie wiem jak sciagnac bo cala karte mam przykryta takim plastikiem z obrazkiem ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
apo5 Opublikowano 7 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Marca 2007 No na kropelke raczej nie jest przyklejone, ne ma śrub bądź plastikowych bolców odginanych? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
orlontko Opublikowano 7 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Marca 2007 (edytowane) zamiast tego orginalnego chłodzniea weź revloteka http://www.allegro.pl/item170495075_revolt...l_sklep_gw.html lub evercoola http://www.allegro.pl/item171627097__everc...r_gpu_w_wa.html Edytowane 7 Marca 2007 przez orlontko Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michaelius Opublikowano 7 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Marca 2007 A ten evercool wogle wchodzi na 7600gt ? Bo na liscie kompatybilnych kart to go nie ma :) Zreszta nawet jakby wchodzil na referencyjna to MSI uzywa wlasnego PCB w wersji full size. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...