blaha Opublikowano 7 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Marca 2007 poszukuje jakiegoś dobrego Tunera, żeby umożliwiał zgrywanie na kompa, oczywiście obraz jak najlepszy, porządnym dźwiękiem też nie pogardzę, ale nie wiem dokładnie jaki on ma być ;) cenowo myślę że około 200-250 zł mogę dać jeśli byłby naprawdę dobry, ale jeśli coś tańszego i też dobrego z nagrywaniem na kopa i porządnymi parametrami dałoby się znaleźć to na pewno nie martwił bym się. Co radzicie? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bzykofm Opublikowano 7 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Marca 2007 (edytowane) http://www.apollo.pl/store/show_detail/27/15306 W tej cenie lepszego nie znadziesz. tu kilka opini: http://sklep.benchmark.pl/pelny_17357.html na benchmark.pl w "artykuły i recenzje" jest dokładny opis i test. Producent: Leadtek, kategoria: tunery TV Jest recenzyjka :-) jest też link do poprzedniego modelu Expert. Możesz porównać Edytowane 7 Marca 2007 przez bzykofm Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
svende Opublikowano 7 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Marca 2007 (edytowane) poszukuje jakiegoś dobrego Tunera, żeby umożliwiał zgrywanie na kompa, oczywiście obraz jak najlepszy, porządnym dźwiękiem też nie pogardzę, ale nie wiem dokładnie jaki on ma być ;) cenowo myślę że około 200-250 zł mogę dać jeśli byłby naprawdę dobry, ale jeśli coś tańszego i też dobrego z nagrywaniem na kopa i porządnymi parametrami dałoby się znaleźć to na pewno nie martwił bym się. Co radzicie? Na allegro nowe Hauppauge PVR-150MCE są w cenie 200-250zł, obraz lepszy daje tylko Theatrix Szafirowy :) PVR Winfasta daje gorszy obraz niż expert, więc bym się nim nie podniecał EDIT Hauppauge na sprzętowy encoder mpeg1/2 naturalnie, dżwięk też dobry tak wiec go polecam Edytowane 7 Marca 2007 przez svende Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
blaha Opublikowano 12 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 12 Marca 2007 Czyli jeśli mam wybór pomiędzy Hauppauge a Theatrixem to lepiej brać tego drugiego? Aha i jeszcze jedno Hauppauge posiada jakieś różne złącza s-video i te 3 chincze, ale w Theatrixie jest chyba tylko s-video, a jeśli chciałbym podłączyć do niego np. DVD albo magnetowid to jak zrobić to bez czincz? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
svende Opublikowano 12 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 12 Marca 2007 Czyli jeśli mam wybór pomiędzy Hauppauge a Theatrixem to lepiej brać tego drugiego? Aha i jeszcze jedno Hauppauge posiada jakieś różne złącza s-video i te 3 chincze, ale w Theatrixie jest chyba tylko s-video, a jeśli chciałbym podłączyć do niego np. DVD albo magnetowid to jak zrobić to bez czincz? Doradzam jednak hauppauge, ponieważ soft który obsługuje Theatrixa to kpina, ludzie maja masę problemów konfiguracyjno-użytkowych. Magnetowid podłaczysz zwykłym kablem antenowym, tym który wychodzi na telewizor. Poza tym są chyab przejściówki scart na cinch wiec to raczej problemem nie jest. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...