Skocz do zawartości
blaha

Dobry Tuner Tv ~ 250zł

Rekomendowane odpowiedzi

poszukuje jakiegoś dobrego Tunera, żeby umożliwiał zgrywanie na kompa, oczywiście obraz jak najlepszy, porządnym dźwiękiem też nie pogardzę, ale nie wiem dokładnie jaki on ma być ;) cenowo myślę że około 200-250 zł mogę dać jeśli byłby naprawdę dobry, ale jeśli coś tańszego i też dobrego z nagrywaniem na kopa i porządnymi parametrami dałoby się znaleźć to na pewno nie martwił bym się.

Co radzicie?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

http://www.apollo.pl/store/show_detail/27/15306

W tej cenie lepszego nie znadziesz.

tu kilka opini:

http://sklep.benchmark.pl/pelny_17357.html

na benchmark.pl w "artykuły i recenzje" jest dokładny opis i test. Producent: Leadtek, kategoria: tunery TV

Jest recenzyjka :-) jest też link do poprzedniego modelu Expert. Możesz porównać

Edytowane przez bzykofm

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

poszukuje jakiegoś dobrego Tunera, żeby umożliwiał zgrywanie na kompa, oczywiście obraz jak najlepszy, porządnym dźwiękiem też nie pogardzę, ale nie wiem dokładnie jaki on ma być ;) cenowo myślę że około 200-250 zł mogę dać jeśli byłby naprawdę dobry, ale jeśli coś tańszego i też dobrego z nagrywaniem na kopa i porządnymi parametrami dałoby się znaleźć to na pewno nie martwił bym się.

Co radzicie?

Na allegro nowe Hauppauge PVR-150MCE są w cenie 200-250zł, obraz lepszy daje tylko Theatrix Szafirowy :)

PVR Winfasta daje gorszy obraz niż expert, więc bym się nim nie podniecał

EDIT

Hauppauge na sprzętowy encoder mpeg1/2 naturalnie, dżwięk też dobry

tak wiec go polecam

Edytowane przez svende

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czyli jeśli mam wybór pomiędzy Hauppauge a Theatrixem to lepiej brać tego drugiego?

Aha i jeszcze jedno Hauppauge posiada jakieś różne złącza s-video i te 3 chincze, ale w Theatrixie jest chyba tylko s-video, a jeśli chciałbym podłączyć do niego np. DVD albo magnetowid to jak zrobić to bez czincz?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czyli jeśli mam wybór pomiędzy Hauppauge a Theatrixem to lepiej brać tego drugiego?

Aha i jeszcze jedno Hauppauge posiada jakieś różne złącza s-video i te 3 chincze, ale w Theatrixie jest chyba tylko s-video, a jeśli chciałbym podłączyć do niego np. DVD albo magnetowid to jak zrobić to bez czincz?

Doradzam jednak hauppauge, ponieważ soft który obsługuje Theatrixa to kpina, ludzie maja masę problemów konfiguracyjno-użytkowych. Magnetowid podłaczysz zwykłym kablem antenowym, tym który wychodzi na telewizor. Poza tym są chyab przejściówki scart na cinch wiec to raczej problemem nie jest.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi