Skocz do zawartości
oliveyra

Wymiana Procka W Toshiba A100-528

Rekomendowane odpowiedzi

Padł mi procesor w A100-528.

Jaki lepszy procesor można włożyć zamiast seryjnego Celerona M 1,6Giga (czy włożyć taki sam).

Ponieważ jestem laikiem w tych sprawach prosze o uczciwą odpowiedź.

Socket mPGA 748MB - tak mi napisał serwisant.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Padł mi procesor w A100-528.

Jaki lepszy procesor można włożyć zamiast seryjnego Celerona M 1,6Giga (czy włożyć taki sam).

Ponieważ jestem laikiem w tych sprawach prosze o uczciwą odpowiedź.

Socket mPGA 748MB - tak mi napisał serwisant.

Skąd ta pewność, że procesor?

Socket to 479 mPGA a nie jak npisałeś.

Jeżeli wymienić to na Pentiuma M.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zaniosłem sprzet na serwis i powiedzieli że procesor. Mogą założyć seryjnie montowany (Celeron) ale dopiero w poniedziałek bo nie mają. Ewentualnie mam sobie załatwić procek a oni założą.

Sorki za socket zrobiłem literówkę ale mam problem bo oni napisali mi 478 a nie 479.

I prosił bym o jakiś konkretny model Pentium M (nawet dwa aby był wybór).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zaniosłem sprzet na serwis i powiedzieli że procesor. Mogą założyć seryjnie montowany (Celeron) ale dopiero w poniedziałek bo nie mają. Ewentualnie mam sobie załatwić procek a oni założą.

Sorki za socket zrobiłem literówkę ale mam problem bo oni napisali mi 478 a nie 479.

I prosił bym o jakiś konkretny model Pentium M (nawet dwa aby był wybór).

Laptop na gwarncji, czy nie (wina użytkownika).

Lepiej szukać Pentiuma M z wyższym zegarem. A jeżeli Celeron to rób od razu drut-moda z 1,6 na 2,13Ghz.

Szukaj na Allergo. Opisy tych operacji znajdziesz tu na forum chodzi o zamianę jak i drut moda.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Na jakim chipsecie jest twój laptop ?

Jeśli możesz to zmień na Pentium M. Ja tak zrobiłem w swoim i jestem z tego bardzo zadowolony. Pomijając wydajność, mam teraz możliwość zmiany mnożnika i napięcia procka a co za tym idzie ciszę, o której przy celeronie mogłem tylko pomarzyć.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi