oliveyra Opublikowano 7 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Marca 2007 Padł mi procesor w A100-528. Jaki lepszy procesor można włożyć zamiast seryjnego Celerona M 1,6Giga (czy włożyć taki sam). Ponieważ jestem laikiem w tych sprawach prosze o uczciwą odpowiedź. Socket mPGA 748MB - tak mi napisał serwisant. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lucjan1948 Opublikowano 7 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Marca 2007 Padł mi procesor w A100-528. Jaki lepszy procesor można włożyć zamiast seryjnego Celerona M 1,6Giga (czy włożyć taki sam). Ponieważ jestem laikiem w tych sprawach prosze o uczciwą odpowiedź. Socket mPGA 748MB - tak mi napisał serwisant. Skąd ta pewność, że procesor? Socket to 479 mPGA a nie jak npisałeś. Jeżeli wymienić to na Pentiuma M. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
oliveyra Opublikowano 7 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Marca 2007 Zaniosłem sprzet na serwis i powiedzieli że procesor. Mogą założyć seryjnie montowany (Celeron) ale dopiero w poniedziałek bo nie mają. Ewentualnie mam sobie załatwić procek a oni założą. Sorki za socket zrobiłem literówkę ale mam problem bo oni napisali mi 478 a nie 479. I prosił bym o jakiś konkretny model Pentium M (nawet dwa aby był wybór). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lucjan1948 Opublikowano 7 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Marca 2007 Zaniosłem sprzet na serwis i powiedzieli że procesor. Mogą założyć seryjnie montowany (Celeron) ale dopiero w poniedziałek bo nie mają. Ewentualnie mam sobie załatwić procek a oni założą. Sorki za socket zrobiłem literówkę ale mam problem bo oni napisali mi 478 a nie 479. I prosił bym o jakiś konkretny model Pentium M (nawet dwa aby był wybór). Laptop na gwarncji, czy nie (wina użytkownika). Lepiej szukać Pentiuma M z wyższym zegarem. A jeżeli Celeron to rób od razu drut-moda z 1,6 na 2,13Ghz. Szukaj na Allergo. Opisy tych operacji znajdziesz tu na forum chodzi o zamianę jak i drut moda. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
oliveyra Opublikowano 8 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 8 Marca 2007 Laptop już nie jest na gwarancji. Dziękuję za zainteresowanie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
japa Opublikowano 8 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 8 Marca 2007 Na jakim chipsecie jest twój laptop ? Jeśli możesz to zmień na Pentium M. Ja tak zrobiłem w swoim i jestem z tego bardzo zadowolony. Pomijając wydajność, mam teraz możliwość zmiany mnożnika i napięcia procka a co za tym idzie ciszę, o której przy celeronie mogłem tylko pomarzyć. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...