Skocz do zawartości
niko2003

Abit Ab9 I Abit Ab9 Pro

Rekomendowane odpowiedzi

po wielu resach biosa :lol2: udalo mi sie jak narazie cos takiego, bede staral sie jeszcze dalej to pogonic, bynajmniej procka <_<

pokoj.

ps - karta bez oc, mam jeszcze pytanie czy opcje z biosu pokazane na screenie ponizej powinny byc wlaczone/wylaczone ?

post-134624-1176736760_thumb.jpg

post-134624-1176752452_thumb.jpg

Edytowane przez heryf

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzisiaj kupiłem sobie tą płytę, niestety na moim procku nie odpala. Mam PD 830. Jak włączę tylko ciemność widzę. Na wyświetlaczu mam 9.0. Miał ktoś podobny problem? Ciekawy jestem czy trafiła mi się wadliwa płyta czy coś innego.

Z info z strony Abita wynika że ma działać - to nie wina procesora.

Kodu błędu 90 nie ma w instrukcji (przyglądnij sie dobrze i przeglądnij instrukcje rozdział 5-1)

Ewentualnie może płyta ma stary bios i niewykrywa proca - ale tutaj gdybam.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No wlasnie jest to ktos w stanie ocenic ? :)

I pytanie do wlascicieli AB9 , czy dostaliscie na sledziu FireWire'a ?

http://img87.imageshack.us/my.php?image=dsc01745la9.jpg każdy chyba takiego śledzia dostaje :rolleyes:

a dźwiękówka jes ok duzo poziomów regulacji można sie pobawić ale wiadomo zawsze to integra <_<

POZDRO

Edytowane przez lukaspl21

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ostatnio poleciłem kumplowi tego abita. (troszkę w ciemno ;-) ) i wciąż rozpływamy się w zachwytach nad tą płytą. W porównaniu do jego poprzedniego gigasyfa na nforce 4 sli Intel Edition, płyta jest cudowna, wspaniała, genialna, cudowna itp. itd. Uruchomienie tego wraz z P4 631 i patriotami 800mhz, a potem oc tego zestawu przebiegło bez najmniejszych problemów.

O ile gigabyte nie mógł wstać na standardowych ustawieniach i trzeba go było uruchomić z jedną kostką pamięci, przestawić ram na 667mhz i dopiero można było dołożyć drugą kostkę. Procek, który ma 3GHz i normalnie robi 4.5GHz nie mógł pokazać nawet 3.2GHz bo płyta nie wyrabiała. W abicie start bez najmniejszych problemów i 4GHz na procku i 890MHz na ramie przy 4.4.4.12 to efekt tylko 5 minut zabawy. ;-) Po prostu miód. Do tego świetny, banalny w obsłudze bios i bardzo dobre wykonanie płyty. (Efekt psuje tylko dziwaczne umieszczenie gniazdka IDE.) Sam przymierzam się do zakupu AB9, chyba, że jak będę kupował komputer, to na rynku będzie już Bearlake, czego nie wykluczam.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość Damikor

Tak, bez problemów. Prawie kazda płyta z DDR2 która ma 4 sloty obsługuje max 8GB (4x2GB). Jeśli nie obsługuje to jest to napewno jakoś ujęte w specyfikacji

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To to ja wiem. Głupi nie jestem. :D Ale po przeczytaniu recki na egiełdzie gdzie pisało że w slotach nie pamiętam już jakiego koloru nie startowały pamięci 2x1gb a w drugich już tak. I dlatego się pytam.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To to ja wiem. Głupi nie jestem. :D Ale po przeczytaniu recki na egiełdzie gdzie pisało że w slotach nie pamiętam już jakiego koloru nie startowały pamięci 2x1gb a w drugich już tak. I dlatego się pytam.

Tak, niektórym działa niestabilnie w pomarańczowych, ale może jakiś bios to już naprawił. Przyjdą do Ciebie 4x1GB, to się wszyscy dowiemy, jak jest naprawdę.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość Damikor

Czasami tak jest, że jak kość nie jest osadzona w jakimś slocie to płyta nie startuje (nie mówię tu o AB9, a o wszystkich płytach)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi