martino08 Opublikowano 8 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 8 Marca 2007 Witam szanownych forumowiczów :D Proszę o pomoc w utworzeniu dodatkowych partycji na dysku C w moim Pavilionie DV6153ea, jest to mój pierwszy laptop(wczesniej uzywałem stacjonarnych PCT-ów). W stacjonarnych nie raz tworzyłem partycje za pomocą dysku instalacyjnego i programu FDISK, problem pojawił sie przy tym laptopku jako ze ma XP preinstalowany na ukrytej partycji. Próbowałem uzyc programu PartitionMagic 8.0 ale bez rezultatu, po zastosowaniu zmian i ponownym uruchomieniu pokazuje się ERROR 983 i partycja nie zostaje utworzona :huh: Czy ktoś potrafi mi pomóc ?? nie tworzyłem jeszcze płyt CD/DVD z kreatora odzyskiwania HP, ale nie wiem czy to pomoze przy ponownej instalacji systemu z płytek pewnie i tak nie pokaze się opcja dzielenia dysku POMOCY !!! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HiPhO Opublikowano 8 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 8 Marca 2007 plyta z xpsp2 odpalasz instalke z plyty i wywalasz obie partycje i tworzysz swoje od nowa najlepsza i najskuteczniejsza metoda Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotrjancy Opublikowano 8 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 8 Marca 2007 Pewnie, zrobić tak bez wcześniejszego utworzenia kopii zapasowej partycji recovery... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
martino08 Opublikowano 8 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 8 Marca 2007 plyta z xpsp2 odpalasz instalke z plyty i wywalasz obie partycje i tworzysz swoje od nowa najlepsza i najskuteczniejsza metoda nom .... :| tylko co zrobic jak nie mam płytki instalacyjnej XP bo HP wymyslił sobie system na ukrytej partycji :-| wywaliłem sporo kasy na lapa który ma oryginalny XP tyle że preinstalowany, nie bardzo uśmiecha mi sie wydawanie kolejnych 300PLN na zakup płytki z XP :(. Czy naprawde nie ma możliwości utworzenia kolejnych partycji na partycji systemowej C ???? Nie jestem kompletnym laikiem , chętnie przeczytam jakiś opis typu "krok po kroku" :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotrjancy Opublikowano 8 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 8 Marca 2007 (edytowane) Zobacz program Paragon Partition Manager Paragon Partition Manager to znakomity program do zarzadzania partycjami. Narzedzie jest dobre dla początkujących jak i zaawansowanych uzytkowników. W sposób bezpieczny. Paragon Partition Manager umożliwia nam tworzenie nowych partycji, zmienianie wielkości istniejacych partycji bez utraty danych na dyskach. W systemach Windows NT/2000/XP jest możliwosc zmieniania liter dysków. Paragon Partition Manager ma równiez mozliwosc ukrywania partycji, aktywowania jej i deaktywowania. Rozszerzenie partycji formatu NTFS odbywa sie od razu bez potrzebnego restartu systemu. http://www.pobieralnia.pl/plik-650-paragon...anager-7.0.html Edytowane 8 Marca 2007 przez piotrjancy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
martino08 Opublikowano 8 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 8 Marca 2007 Zobacz program Paragon Partition Manager http://www.pobieralnia.pl/plik-650-paragon...anager-7.0.html dzięki wypróbuje :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Diverse Opublikowano 8 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 8 Marca 2007 Użyj Knoppixa :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
martino08 Opublikowano 16 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 16 Marca 2007 dzięki wypróbuje :) PartitionManager to to czego szukałem, działa swietnie, bez problemu dzieli dysk na którym jest zainstalowany system.Polecam wszystkim ! Dzięki za pomoc jeszcze raz ! :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...