nadi Opublikowano 17 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 17 Lutego 2003 Hej mam filmik w formacie avi i potrzebuje zmienić tak głos tego gościa co czyta :) aby był nierozpoznawalny tzn żeby można było go zrozumieć ale żeby brzmiał jak głos innej osoby . Prosze o pomoc przerabiam film i jest to mi naprawdę potrzebne !!! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin Opublikowano 17 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 17 Lutego 2003 Można tak: Otwierasz sobie to avi w sound forge, nakładasz jakie ci tam potrzebne są efekty na dźwięk, zapisujesz jako wav. Potem wchodzisz do jakiegoś pakietu edycji video (na przykład premiere) i pokładasz sobie ten nowy wav na ścieżke Audio 2 i wyłączasz oryginalną (Audio 1). Potem exportujesz jako nowy avi i już. Mam nadzieje, że to coś pomoże. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nadi Opublikowano 18 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 18 Lutego 2003 Hej dzieki za podpowiedz załatwiłem sobie tego sound forge :) ale jeżeli chodzi o dzwięk i te filtry to jestem całkiem zielony , widze że ty jesteś bardziej obeznany więc czy mógłbyś jakich filtrów użyć oraz jak je skonfigurować by głos był nie do poznania . Dzięki i jeszcze raz proszę o pomoc Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin Opublikowano 18 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 18 Lutego 2003 Możesz użyć efektu Pitch Shift (menu Effects>Pitch>Shift...). Wybierz preset "Five down" i zaznacz jeszcze opcje Preserve Duration (w przeciwnym wypadku dźwięk zostanie rozciągnięty w czasie). To powinno dać wystarczające zniekształcenie dźwięku. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nadi Opublikowano 18 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 18 Lutego 2003 Jest już prawie dobrze chciałbym sie jeszcze spytać jak wyeliminować szumy jakim filtrem i wtedy bedzie już cacy . Dzieki za pomoc :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin Opublikowano 18 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 18 Lutego 2003 Do redukcji szumów można wykorzystać filtr Noise Gate. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hCr Opublikowano 18 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 18 Lutego 2003 albo eqalizerem sciszyc herce ponizej 50... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...