Skocz do zawartości
JOJO

jaki blok jaka chlodnica jaka pompka

Rekomendowane odpowiedzi

Do XP 2000+ mocno sie grzejacego - powiem tylko tak ze no oc a temp 63 przy otwartej obudowie z dragon orbem 7000rpm przy zamknietej 69 - 70 i robi resety;

da sie zrobic wc w obiegu zamknietym tzn. bez wiadra z woda (ew. maly pojemnik wyrownawczy)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

dokładniej ? :lol: NA MIEJSCU :lol: wszystko jest opisane popatrz po prostu na czesci składowe zestawu, a no moze Ci tutaj napisze...

discoWaterSystem (Zestaw)

Opis Skład : blok wodny B1, zapinka bloku Z1, pojemnik z pompą P1, chłodnica C1, węże przepływowe (3 m), opaski zaciskowe (6 szt.), instrukcja montażu i uruchomienia

Dołączona grafika

B1 (Blok wodny)

Opis Wymiary : 50x50x30 mm + 20 mm rurki

Wyjścia: dwie rurki 10 mm do góry

Wnętrze: otwór 40 mm + przegrody

Dołączona grafika

Z1 (Mocowanie bloku)

Opis Mocowanie: sześciopunktowe, docisk za pomocą śruby dociskowej

Zastosowanie: do podstawki procesora - socket 462, socket 370, socket PGA, socket PPGA

Dołączona grafika

P1 (Pompa)

Opis Wyjścia: dwa wyjścia na ciecz 10 mm + przewód zasilający pompę 220V

Przepływ cieczy: 600 l/h

Wysokość podnoszenia słupa wody: 80 cm

Pojemnik szczelny

Dołączona grafika

C1 (Chłodnica)

Opis Wentylator: 120x120x38 mm

Napięcie : 12V (dane jak dla went. D12SH prod. Yate Loon)

Wyjścia: dwie rurki 10 mm

Konstrukcja sprawdzana ciśnieniowo w teście szczelności

Dołączona grafika

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Cytat

a pompka 600l starczy? co z blokiem ile on ma kanalow w srodku bo nie pisza? ten wentyl na chlodnicy ile rpm? i dB? gdzi mozna zobaczyc cos dokladniej? :roll:

TUTAJ sobie zobacz i poczytaj

Mate ma lepszy sprzet, zwlaszcza bloki, bo chlodnica taka sama

chlodnice zreszta lepiej i TANIEJ samemu zrobic

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no ok. to ja juz tez wiem :-) ale chodzi mi o to jak w praniu taki blok z przegrodami smiga (choc nie pisza ile tych przegrod) zaraz obczaje na stronie o blokach wodnych!

2 - to czy pompka 600l wystarcza do takiej zabawy czy trza wiecej - gdybym tak chcial peltiera dodac 120W lub wiekszego? :?:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Cytat

no ok. to ja juz tez wiem :-) ale chodzi mi o to jak w praniu taki blok z przegrodami smiga (choc nie pisza ile tych przegrod) zaraz obczaje na stronie o blokach wodnych!  

2 - to czy pompka 600l wystarcza do takiej zabawy czy trza wiecej - gdybym tak chcial peltiera dodac 120W lub wiekszego? :?:

teoretycznie te 600l powinno wystarczyc, ale ja np. wzielem 1000l, jakby co to mam zapas :)

Bloki z wieksza iloscia kanalow lepiej odprowadzaja ciepelko, poogladaj symulacje na stronie Mate'a

Niestety chyba nie kupisz juz WB z wieksza iloscia kanalow

z tego co wiem to zakupilem ostatni egzeplaz, chyba ze Mate jeszcze dorobi :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

nie ma sensu kupować gotowych zestawów (chyba się powtarzam) ,lepiej zrobić samemu jak się trochę pobawisz i jesteś cierpliwy to sklesisz swuj WC za nie więcej niż 200 zł (dolicz peltierka to będzie 350 zł) -będzie to naprawde wypasione chłodzenie

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...