JOJO Opublikowano 1 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 1 Czerwca 2002 Do XP 2000+ mocno sie grzejacego - powiem tylko tak ze no oc a temp 63 przy otwartej obudowie z dragon orbem 7000rpm przy zamknietej 69 - 70 i robi resety; da sie zrobic wc w obiegu zamknietym tzn. bez wiadra z woda (ew. maly pojemnik wyrownawczy) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
B3wolf Opublikowano 1 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 1 Czerwca 2002 Popatrz sobie na zestaw do WC na www.discotech.waw.pl, mysle ze ten bedzie dobry. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JOJO Opublikowano 1 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 1 Czerwca 2002 a pompka 600l starczy? co z blokiem ile on ma kanalow w srodku bo nie pisza? ten wentyl na chlodnicy ile rpm? i dB? gdzi mozna zobaczyc cos dokladniej? :roll: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
B3wolf Opublikowano 1 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 1 Czerwca 2002 dokładniej ? :lol: NA MIEJSCU :lol: wszystko jest opisane popatrz po prostu na czesci składowe zestawu, a no moze Ci tutaj napisze... discoWaterSystem (Zestaw) Opis Skład : blok wodny B1, zapinka bloku Z1, pojemnik z pompą P1, chłodnica C1, węże przepływowe (3 m), opaski zaciskowe (6 szt.), instrukcja montażu i uruchomienia B1 (Blok wodny) Opis Wymiary : 50x50x30 mm + 20 mm rurki Wyjścia: dwie rurki 10 mm do góry Wnętrze: otwór 40 mm + przegrody Z1 (Mocowanie bloku) Opis Mocowanie: sześciopunktowe, docisk za pomocą śruby dociskowej Zastosowanie: do podstawki procesora - socket 462, socket 370, socket PGA, socket PPGA P1 (Pompa) Opis Wyjścia: dwa wyjścia na ciecz 10 mm + przewód zasilający pompę 220V Przepływ cieczy: 600 l/h Wysokość podnoszenia słupa wody: 80 cm Pojemnik szczelny C1 (Chłodnica) Opis Wentylator: 120x120x38 mm Napięcie : 12V (dane jak dla went. D12SH prod. Yate Loon) Wyjścia: dwie rurki 10 mm Konstrukcja sprawdzana ciśnieniowo w teście szczelności Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reed Opublikowano 1 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 1 Czerwca 2002 Cytat a pompka 600l starczy? co z blokiem ile on ma kanalow w srodku bo nie pisza? ten wentyl na chlodnicy ile rpm? i dB? gdzi mozna zobaczyc cos dokladniej? :roll: TUTAJ sobie zobacz i poczytaj Mate ma lepszy sprzet, zwlaszcza bloki, bo chlodnica taka sama chlodnice zreszta lepiej i TANIEJ samemu zrobic Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JOJO Opublikowano 1 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 1 Czerwca 2002 no ok. to ja juz tez wiem :-) ale chodzi mi o to jak w praniu taki blok z przegrodami smiga (choc nie pisza ile tych przegrod) zaraz obczaje na stronie o blokach wodnych! 2 - to czy pompka 600l wystarcza do takiej zabawy czy trza wiecej - gdybym tak chcial peltiera dodac 120W lub wiekszego? :?: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reed Opublikowano 1 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 1 Czerwca 2002 Cytat no ok. to ja juz tez wiem :-) ale chodzi mi o to jak w praniu taki blok z przegrodami smiga (choc nie pisza ile tych przegrod) zaraz obczaje na stronie o blokach wodnych! 2 - to czy pompka 600l wystarcza do takiej zabawy czy trza wiecej - gdybym tak chcial peltiera dodac 120W lub wiekszego? :?: teoretycznie te 600l powinno wystarczyc, ale ja np. wzielem 1000l, jakby co to mam zapas :) Bloki z wieksza iloscia kanalow lepiej odprowadzaja ciepelko, poogladaj symulacje na stronie Mate'a Niestety chyba nie kupisz juz WB z wieksza iloscia kanalow z tego co wiem to zakupilem ostatni egzeplaz, chyba ze Mate jeszcze dorobi :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aiki Opublikowano 1 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 1 Czerwca 2002 Ijak się sprawuje ten nowy blok wodny? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RafalB Opublikowano 2 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 2 Czerwca 2002 nie ma sensu kupować gotowych zestawów (chyba się powtarzam) ,lepiej zrobić samemu jak się trochę pobawisz i jesteś cierpliwy to sklesisz swuj WC za nie więcej niż 200 zł (dolicz peltierka to będzie 350 zł) -będzie to naprawde wypasione chłodzenie Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Imperator Opublikowano 2 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 2 Czerwca 2002 nie ma co kupowac gotowych bo to strata kasy, no ale trzeba miec checi albo farta (jak ja :)) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...