Skocz do zawartości
pietach

Czy Alphacool Ap700 Uciągnie 2xsztorm ?

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

W moim układzie znajdą się dwa moje bloczki "Polski SZTORM" CPU + GPU

Zastanawiam się nad kupnem pompki Alphacool AP700.

Ewentualnie mógłbym dołozyc 50zł i kupić Lianga ale czytałem że ostatnio są z nimi kłopoty bo hałasują.

O hałasującym Alphacool nic wyczytałem.

Obecnie mam jeden bloczek na CPU i pompke Aquael350 - jak sprawdzałem na Atmanie 304 - 800l/h to na Atmanku były lepsze temperaturki.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Lepiej Laing'a - mocna i cicha to jest pompa - ja mam już 1.5 roku i sprawuje się rewelacyjnie - nie to co akwariówki Eheima...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam

W moim układzie znajdą się dwa moje bloczki "Polski SZTORM" CPU + GPU

Zastanawiam się nad kupnem pompki Alphacool AP700.

Ewentualnie mógłbym dołozyc 50zł i kupić Lianga ale czytałem że ostatnio są z nimi kłopoty bo hałasują.

O hałasującym Alphacool nic wyczytałem.

Obecnie mam jeden bloczek na CPU i pompke Aquael350 - jak sprawdzałem na Atmanie 304 - 800l/h to na Atmanku były lepsze temperaturki.

U mnie AP700 działa z 3 bloczkami i kadetem.

Bloczki to x3n (proc), xc1 (nb) i przerobiony orbital (na gpu)

przepływ o.k. i cisza jak makiem zasiał.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Działa u mnie od pół roku i nie ma problemów, bloczki Cube 2 PRO, XG 1, Cube NB i BW Advanced 122. Cichutko też, na dniach będę dokładał 4 bloczek, nie przewiduje żadnych problemów, jak dla mnie fajny patent z tą pompką bo może poprzez swoją budowę służyć jako kolanko w układzie :D polecam...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość 05_03_1992

hmm... a ta pompka... da rade z takim bloczkiem jak np storm, ale swifa oczywiście :P ?

pozdr

Edytowane przez 05_03_1992

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

hmm... a ta pompka... da rade z takim bloczkiem jak np storm, ale swifa oczywiście :P ?

pozdr

ze stromem swifa będzie znacznie gorzej niż ze Sztormem - Sztorm ma prawie 2 razy więcej jetów :P więc opory mniejsze.... Ty lepiej sobie jakiegoś Lainga spraw - albo pompkę swifa też - przecież robią... chyba D4.... jakoś nie na czasie jestem

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi