pietach Opublikowano 9 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 9 Marca 2007 Witam W moim układzie znajdą się dwa moje bloczki "Polski SZTORM" CPU + GPU Zastanawiam się nad kupnem pompki Alphacool AP700. Ewentualnie mógłbym dołozyc 50zł i kupić Lianga ale czytałem że ostatnio są z nimi kłopoty bo hałasują. O hałasującym Alphacool nic wyczytałem. Obecnie mam jeden bloczek na CPU i pompke Aquael350 - jak sprawdzałem na Atmanie 304 - 800l/h to na Atmanku były lepsze temperaturki. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
awq Opublikowano 9 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 9 Marca 2007 Nistety nie pomogę Ci, ale wykorzystam Twój temat :) Otóż czy ten Alphacool może pracować w pozycji pionowej? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Kyniek Opublikowano 9 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 9 Marca 2007 Lepiej Laing'a - mocna i cicha to jest pompa - ja mam już 1.5 roku i sprawuje się rewelacyjnie - nie to co akwariówki Eheima... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dc10 Opublikowano 9 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 9 Marca 2007 Witam W moim układzie znajdą się dwa moje bloczki "Polski SZTORM" CPU + GPU Zastanawiam się nad kupnem pompki Alphacool AP700. Ewentualnie mógłbym dołozyc 50zł i kupić Lianga ale czytałem że ostatnio są z nimi kłopoty bo hałasują. O hałasującym Alphacool nic wyczytałem. Obecnie mam jeden bloczek na CPU i pompke Aquael350 - jak sprawdzałem na Atmanie 304 - 800l/h to na Atmanku były lepsze temperaturki. U mnie AP700 działa z 3 bloczkami i kadetem. Bloczki to x3n (proc), xc1 (nb) i przerobiony orbital (na gpu) przepływ o.k. i cisza jak makiem zasiał. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wozaq Opublikowano 9 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 9 Marca 2007 Działa u mnie od pół roku i nie ma problemów, bloczki Cube 2 PRO, XG 1, Cube NB i BW Advanced 122. Cichutko też, na dniach będę dokładał 4 bloczek, nie przewiduje żadnych problemów, jak dla mnie fajny patent z tą pompką bo może poprzez swoją budowę służyć jako kolanko w układzie :D polecam... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość 05_03_1992 Opublikowano 9 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 9 Marca 2007 (edytowane) hmm... a ta pompka... da rade z takim bloczkiem jak np storm, ale swifa oczywiście :P ? pozdr Edytowane 9 Marca 2007 przez 05_03_1992 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Kyniek Opublikowano 10 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 10 Marca 2007 hmm... a ta pompka... da rade z takim bloczkiem jak np storm, ale swifa oczywiście :P ? pozdr ze stromem swifa będzie znacznie gorzej niż ze Sztormem - Sztorm ma prawie 2 razy więcej jetów :P więc opory mniejsze.... Ty lepiej sobie jakiegoś Lainga spraw - albo pompkę swifa też - przecież robią... chyba D4.... jakoś nie na czasie jestem Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...