mancekm Opublikowano 9 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 9 Marca 2007 (edytowane) Witam Kilka dni temu kupiłem dla kumpla na aukcji allegro procesor AMD Sempron 2800+ Socket A. Płyta na ktorej został zainstalowany to Gigabyte GA-7VAXP. Mam dwa pytania odnośnie procka: 1. Dlaczego stnadrdowe napięcie to 1,75V ? (nie powinno być 1,6V) 2. Dlaczego procek ma odblokowany mnożnik ? Pozdro dla całej platformy Socket A B-) Edytowane 9 Marca 2007 przez mancekm Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pietia(lania) Opublikowano 9 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 9 Marca 2007 1 : Plyta zle rozpoznaje proca , recznei ustaw 1,6 2. Jeszcze pytasz --> zmieniaj mnoznik i krec krec krec :P Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mancekm Opublikowano 9 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 9 Marca 2007 Płyta rozpoznaje procek poprawnie (bios F15), a vcore mogę tylko zwiększyć :mur: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DEVILEK Opublikowano 9 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 9 Marca 2007 Wysokie modele Sempronow na Socket A, mialy wlasnie wysokie napiecie vcore. Sam sie z takimi tez spotkalem. Mnoznik unlock --> tylko sie cieszyc. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mancekm Opublikowano 9 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 9 Marca 2007 Wysokie modele Sempronow na Socket A, mialy wlasnie wysokie napiecie vcore. Sam sie z takimi tez spotkalem. Mnoznik unlock --> tylko sie cieszyc. więc oznaczenie procka nie ma znaczenia ? czy może to wina płyty (z athlonem było ok) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
YogiCK Opublikowano 9 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 9 Marca 2007 Sprawdź jeszcze z inną płytą. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
obiboqs Opublikowano 9 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 9 Marca 2007 Mnoznik unlock --> tylko sie cieszyc.No, jeżeli ma odblokowany mnożnik... Zazdroszczę :) Trafiła Ci się niezła sztuka. Takie bodajże chodzą drożej niż te standartowe, niskonapięciowe - bo poprzez overclock można z nich duużo wycisnąć ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
-=Qroń=- Opublikowano 10 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 10 Marca 2007 No z oznaczeń SDA2800DUT3D to on ma 1.6V. Co prawda ja to wszędzie węszę spisek, ale jak na mój gust ta nalepka/nadruk coś ciut za duża. Przyjrzyj się pod światłem czy tam nie ma czasem nic pod spodem. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chlebu Opublikowano 10 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 10 Marca 2007 A może to jest remarked Sempron? Na focie widać, że przecięte są mostki L6 i L8, a według tej stronki remarkowane Sepmrony 2800+ miały właśnie poprzecinane mostki L6 i L8. Obejrzyj jeszcze dokładnie naklejkę i poczytaj jeszcze to na forum AMD. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mancekm Opublikowano 10 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 10 Marca 2007 A może to jest remarked Sempron? Na focie widać, że przecięte są mostki L6 i L8, a według tej stronki remarkowane Sepmrony 2800+ miały właśnie poprzecinane mostki L6 i L8. Obejrzyj jeszcze dokładnie naklejkę i poczytaj jeszcze to na forum AMD. Wszystko jasne to jest remarked Sempron. Dzięki za link do tego forum Teraz pogadam sobie ze sprzedawcą B-) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...