xacti Opublikowano 9 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 9 Marca 2007 (edytowane) siemka. kupilem delte 400, niestety okazalo sie ze nie bedzie ona wspolpracowac z moja plyta glowna.. a wiec jaki kupic inny zasilacz do max 100zl? konfig bedzie taki: A64 2.7GHz Biostar a9a 1gb ram 7300gs / 8600 80gb seagate myslalem o jakims fortronie 350 / 400 . tylko nie wiem dokladnie jaki model :( a moze zupelnie co innego? prosil bym o szybka pomoc, poniewaz chce jak najszybciej korzystac z nowego komputerka ;) pozdrawiam. Edytowane 10 Marca 2007 przez xacti Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BENITO Opublikowano 9 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 9 Marca 2007 Żaden. A dlaczego to pomyśl sam. Chyba że chcesz mieć wybitny dyskomfort w użytkowaniu bądź spalonym sprzęcie. Takie pytania są kuriozalne. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fredek Opublikowano 9 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 9 Marca 2007 (edytowane) To może do zbieraj te skromne 18 złociszy i weź to :-P Edytowane 9 Marca 2007 przez Fredek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość 7600gs Opublikowano 9 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 9 Marca 2007 7300gsARE U SURE :?: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
svende Opublikowano 9 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 9 Marca 2007 (edytowane) a wiec jaki kupic inny zasilacz do max 100zl? konfig bedzie taki: A64 2.7GHz Biostar a9a 1gb ram 7300gs / 8600 80gb seagate myslalem o jakims fortronie 350 / 400 . tylko nie wiem dokladnie jaki model :( a moze zupelnie co innego? prosil bym o szybka pomoc, poniewaz chce jak najszybciej korzystac z nowego komputerka ;) pozdrawiam. Nie wiem jak prądozerne będzie 8600 ale jesli nei będzie miło dodatkowej wtyczki zasilajacej to nawet do 8600 styknie coś z tego: http://www.allegro.pl/item172210042_chieft...a_zasilacz.html http://www.allegro.pl/item170419611_chieft...nowy_model.html http://www.allegro.pl/item173092416_zasila...gwarancja_.html Moze uda sie nawet wyrwać 400W Szefa GPS zo ok 100zł EDIT a nawet http://www.allegro.pl/item172428574_zas_ch...negocjacji.html http://www.allegro.pl/item171897766_zasila...x_400_watt.html Edytowane 9 Marca 2007 przez svende Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xacti Opublikowano 10 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 10 Marca 2007 @7600gs o co chodzi? @BENITO a mi sie wydawalo, taki fortron 400 z dosc mocna 12 powinien uciagnac takie zestawy o.O _________________________________ jak juz dokladac to wolal bym dolozyc wiecej niz te 18zl, ale miec juz taki zasilacz, ktory przetrwa modernizacje przez okolo nastepne 2-3 lata, i do tego bedzie cichy a moze cos takiego? dosc tanie, ale CHYBA dobre . http://www.allegro.pl/item170309190_zasila...ctive_pfc_.html co myslicie? albo moze kupic wlasnie jakas zasilke dosc tania (do 100zl ;) ) zeby pocioagnela przynajmniej ten zestaw co teraz mam, a potem sie by lepsza kupilo? bo potrzebuje zasilki baaardzo szybciutko. np takie cos: http://idg.allegro.pl/show_item.php?item=169699113 ? to jest akurat od Pana Zubrzyckiego wiec tutaj od ceny nalezy odjac 54zl bo za tyle delte kupilem :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość 7600gs Opublikowano 10 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 10 Marca 2007 @7600gs o co chodzi? O to że 7300gs to w najlepszym wypadku polowa szybkości 6600 ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemo3642 Opublikowano 10 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 10 Marca 2007 (edytowane) Żaden. Ja też nie jestem amatorem złomu, ale zastanawiam się czy to nie jest nazbyt śmiałe stwierdzenie. A jeśli nie, to jest przynajmniej interesujące - wszak sam ostatnio kupiłeś deltą za 55zł (to, że się okazało później, że odmówiła współpracy z mobo to już inna bajka). Myślę, że jak znajdzie sprzęt rozsądnej firmy u rozsądnego sprzedawcy udzielającego nań rozsądnej długości gwaracje (2 lata) to nie będzie zły wybór. Zwłasza wtedy, gdy wydajnościowo-jakościowy odpowiednik sklepowy kosztuje 2,3 razy drożej. Pozdr Edytowane 10 Marca 2007 przez przemo3642 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xacti Opublikowano 10 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 10 Marca 2007 (edytowane) hmm. tak sobie mysle, i chyba jednak macie racje, ze nie oplaca sie kupowac nic taniego. a wiec tak, pewnie uda sie uzbierac okolo 200 - 250zl na zasilacz. ma wystarczyc pod zestaw ktory posiadam, i jeszcze na jakas rozbudowe / x2 / 8600 . co wybrac? Edytowane 10 Marca 2007 przez xacti Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BENITO Opublikowano 10 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 10 Marca 2007 Czyżby kolejny nawrócony? Do 200 zł odpowiedź pozostaje ta sama: HK-350AP. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xacti Opublikowano 10 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 10 Marca 2007 no wlasnie tez teraz przegladam wszystko co sie da o zasilaczach i czesto polecaja tego huntkey'a :) wystarczy on na pewno do tego co mam teraz , a w przyszlosci do procka X2 2.7GHz , i grafy 8600gs? :) albo nawet moze c2d 6300 ? :) czy moze jeszcze cos dozbierac, posprzedawac stare rozne graty, i kupic cos lepszego? np chiefteca jakiegos 500w? albo za 330zl szefa 560 ? Zalezy mi tez jednak na ciszy a te chiefteci podobno o wiele gloscniejsze od HK ;) prosze jednak mowic szczerze poniewaz te nastepne 100zl bedzie mi ciezko uzbierac, a jesli nie ma po co, to PO CO ? ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BENITO Opublikowano 10 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 10 Marca 2007 Czegoś tu nie rozumiem. Kupujesz takie proce i grafy a ciężko o kasę na zasilacz? Nie bądź śmieszny. HK powinien starczyć na C2d i 8600 bez oc, no może z lekkim, na więcej gwarancji ci nie dam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xacti Opublikowano 10 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 10 Marca 2007 no wiesz, wszystko to kupuje z wlasnych osczednosci, a pieniedzy nie dostaje od tak, wiec ciezko mi uzbierac nawet te "300zl" na zasilacz :( c2d i 8600 na razie nie planuje bo $$ brak, ale patrze tak przyszlosciowo ;) na razie na pewno bedzie to co jest w sigu + MOZE 7300gt i nastepny dysk ;) a wiec kupuje HuntKey'a 350 z zenfist.pl , no chyba ze macie jeszcze jakies sugestie :) 'moze na prawde oplaca sie dolozyc jeszcze i kupic cos mocniejszego? :( ja juz po prostu nie mam do tego glowy, a nie chce kupic czegos, czego potem bede zalowal. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
oldskul Opublikowano 10 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 10 Marca 2007 W mieście u siebie poszukaj HK. Taniej ci wyjdzie ;). Zależy od ciebie i od tego ile będziesz mieć kasy. W przyszłości się może dużo zmienić. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xacti Opublikowano 11 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Marca 2007 u mnie takie zadupie ze nie ma takich zasilek ;) sklepy - komputronic, shift, i poboczne sklepy w ktorych sprzedaja towary zakupione w komputroniku i shifcie :lol: wiec ten twoj post @Spylon ma oznaczac by teraz kupic zasilacz na to co jest potrzebny? czy moze zeby kupic najmocniejszy na jaki mnie stac? ;) no wiec stawiam sprawe tak: ;) na bank mam 200zl . pewnie by sie udalo dozbierac jeszcze 100zl jak by byla potrzeba .. wiem ze was mecze, ale czy HuntKey uciagnal by w razie czego X2 + 7900gs? (chce sie dowiedziec czy w razie czego uciagnal by mozliwe dla mnie kombinacje ;) ) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 11 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Marca 2007 HuntKey HK-350AP i 7900GS? z palcem w wentylatorze. Zerknij tu i i tu. W drugim linku jest to moc pobierana przez cały komputer aby nie było wątpliwości. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xacti Opublikowano 11 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Marca 2007 (edytowane) aha. czyli ze taki w miare fajny zestaw z 7900gs pobiera 200w ? ;) chyba nie ;) no ale wydaje mi sie ze ten HK i tak powinien mi wystarczyc. Dzieki! Edytowane 11 Marca 2007 przez xacti Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hary Opublikowano 11 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Marca 2007 (edytowane) [...] chyba nie ;) [...]a niby skąd ty to wiesz? poptrostu tyle pobiera, myslaleś ze to ci poł kilowata pociągnie? ;] I podejrzewam że tam pozatym jest zmierzony pobór mocy z sieci, uwzględnaijąc bardzo dobrą sprawność zasiłki to taki konfig ciągnie 150W. Oczywiście w tym pomiarze napewno nie wzieli pod uwage napędu optycznego pracującego na maksa, nie obciążyli w 100% proca, nie ma też pomiaru ile to na dzień dobry ciągne przy odpalaniu. Edytowane 11 Marca 2007 przez hary Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xacti Opublikowano 11 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Marca 2007 ja myslalem ze takie cos to ze 300w na dzien dobry bierze :roll: ale jesli to bierze jednak 200, to na pewno mi starczy, bo nic lepszego od 8600gs, 7900gs nie planuje kupowac :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...