Pyros Opublikowano 9 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 9 Marca 2007 Witam. Tak jak w temacie. Mam zamiar kupić któryś z tych zestawów. Pokój mam 3x4 metry. Z którego będę bardziej zadowolony? Głównie zależy mi na muzyce i filmach. Na zestaw mam 600zł także może polecacie coś innego. Pozdrawiam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qx's Opublikowano 9 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 9 Marca 2007 Ja osobiście polecam poszukać wieży Philipsa uzywanej na allego. No chyba że zależy tobie na mocnym basie odbijającym nerki to ProGamer do filmów się super nadaje a z czasem będziesz mógł sobie pod dvd podłączyć go jako główny zestaw. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Canti Opublikowano 9 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 9 Marca 2007 Altec Lansing Cs21 lub jeszcze lepiej Harman Kardon Soundsticks II http://www.nokaut.pl/glosniki-multimedialn...dsticks-ii.html do muzyki/filmow najlepiej nadadzą się wlasnie one chyba ze zalezy ci na 5.1 wtedy pewnie pozostaje ci progamer nie spodziewaj sie cudow jesli chodzi o muzyke jesli chodzi o filmy to bas bedzie slychac ale raczej daleko bedzie do prawdziwego suba Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Duke666 Opublikowano 10 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 10 Marca 2007 Jeśli idzie o jakośc dzwięku to tylko Logitech! Sam posiadam Logitechy x-530 i jestem z nich bardzo zadowolony. Brat posiada LOGITECH Z-3, i w porownaniu do Creativ'a z podobnego przedzialu cenowego - graja o niebo lepiej!! A model ktory wymieniles moze grac tylko lepiej od tych wyzej wymienionych:) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fredek Opublikowano 11 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Marca 2007 Z tymi Creativami G500 ludzie mają podobno sporo problemów, sub buczy, głośniki nagle przestają grać, nie zapisują sie ustawienia na pilocie i inne cuda Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Canti Opublikowano 11 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Marca 2007 jednej osobie sie zjarał wzmak w subie po tym jak polozyl koszule na niej ogolnie projekt jest slaby bo sa przebicia i slychac w subie przydzwiek sieciowy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pyros Opublikowano 11 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Marca 2007 Aha. Czyli jednoznacznie polecacie Z-2300? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kyle Opublikowano 11 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Marca 2007 Jeśli już się i tak pakujesz w efekciarski dźwięk to nie wiem czy nie lepiej 5.1 ... Jeden i drugi zestaw gra mało naturalnie ( brzmienie za bardzo oparte na subie, satelity wysoko cięte, mowa mało naturalna [filmy], muzyka też nie teges ... słyszałem jeszcze Logitech Z-5500 - to samo ). Przy 5.1 będziesz miał przynajmniej jakieś efekty przestrzenne Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SKRYTOBOJCA Opublikowano 11 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Marca 2007 (edytowane) Z-2300 mam i jestem bardzo zadowolony, do filmow jak i gier w sam raz :) Z czystym sercem polecam hehe Ja mam pokoj 10m2 Kyle - wlasnie najlepiej bedzie jak koles kupi byle jakie kolumny i wzmacniacz to bedzie mial 100razy lepszy dzwiek... Na tym forum jak ktos chce kupic komputerowe glosniki to zawsze, znajdzie sie ktos kto bedzie na nich wieszac psy. Edytowane 12 Marca 2007 przez SKRYTOBOJCA Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
popej Opublikowano 12 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 12 Marca 2007 Na tym forum jak ktos chce kupic komputerowe glosniki to zawsze, znajdzie sie ktos kto bedzie na nich wieszac psy.Aktualny stan technologii jest taki, że tania kolumna głośnikowa, żeby mogła jako tako odtwarzać muzykę, to minimalnie powinna mieć z 5 litrów objętości, 2 pasma, głośnik niskotonowy o średnicy 10 centymetrów. Jak ktoś decyduje się na mniejszą, prostszą, tańszą kolumienkę, to musi wiedzieć, że kupuje namiastkę. Ale jak ktoś próbuje wśród tych namiastek wybierać najlepszą, to zachodzi uzasadnione podejrzenie, że traktuje produkty zastępcze na serio. Więc nie zaszkodzi go uświadomić :-) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kyle Opublikowano 12 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 12 Marca 2007 Kyle - wlasnie najlepiej bedzie jak koles kupi byle jakie kolumny i wzmacniacz to bedzie mial 100razy lepszy dzwiek... Na tym forum jak ktos chce kupic komputerowe glosniki to zawsze, znajdzie sie ktos kto bedzie na nich wieszac psy. To Ty pierwszy teraz napisałeś o wzmacniaczu+kolumny ( ja nawet o tym nie myślałem mając w pamięci cenę ) i o 100x lepszym dźwięku i na prawdę nie wiem czemu tak twierdzisz biorąc pod uwagę że kolega ma ok 500 PLN ... ? Ja bym kupił inne głośniki komputerowe i tyle ( aktywne 2.0 - ale nie każdy lubi naturalnie jak może kolega ) ... więc zanim zaczniesz wieszać "psy" na mnie to się zastanów i uspokój ... bo Twoja wypowiedź to jak jakaś krucjata .... ale bezsensowna Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pyros Opublikowano 12 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 12 Marca 2007 Wiem że na dobry zestaw audio musiałbym mieć ze 2000zł. Zależy mi na wmiare czystym dźwięku. A cena obu zestawów jest praktycznie taka sama. Słyszałem że to muzyki zestaw 5.1 sie niezabardzo nadaje. Czy to jest rzeczywiście prawdą. A głównie słucham wlasnie muzyki. Obecnie posiadam Creative T3000. I niestety już mi nie wystarczają :P Chciałbym coś mocniejszego. I mam nadzieję ze subwoofery w tych zestawach są o niebo lepsze od tego co obecnie posiadam 27W :mur: Także słysząc sprzeczne opinie naprawdę nie wiem co wybrać. Jak narazie bardziej skłonny jestem kupna Logitechów. Wiem że na dobry zestaw audio musiałbym mieć ze 2000zł. Zależy mi na wmiare czystym dźwięku. A cena obu zestawów jest praktycznie taka sama. Słyszałem że to muzyki zestaw 5.1 sie niezabardzo nadaje. Czy to jest rzeczywiście prawdą. A głównie słucham wlasnie muzyki. Obecnie posiadam Creative T3000. I niestety już mi nie wystarczają :P Chciałbym coś mocniejszego. I mam nadzieję ze subwoofery w tych zestawach są o niebo lepsze od tego co obecnie posiadam 27W :mur: Także słysząc sprzeczne opinie naprawdę nie wiem co wybrać. Jak narazie bardziej skłonny jestem kupna Logitechów. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kyle Opublikowano 12 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 12 Marca 2007 Wiem że na dobry zestaw audio musiałbym mieć ze 2000zł. Zależy mi na wmiare czystym dźwięku. A cena obu zestawów jest praktycznie taka sama. Słyszałem że to muzyki zestaw 5.1 sie niezabardzo nadaje. Czy to jest rzeczywiście prawdą. A głównie słucham wlasnie muzyki. Obecnie posiadam Creative T3000. I niestety już mi nie wystarczają :P Chciałbym coś mocniejszego. I mam nadzieję ze subwoofery w tych zestawach są o niebo lepsze od tego co obecnie posiadam 27W :mur: Także słysząc sprzeczne opinie naprawdę nie wiem co wybrać. Jak narazie bardziej skłonny jestem kupna Logitechów.... w miarę "czystym" dźwięku ... hmmm ... dzisiaj chyba wszystkie głośniki grają czysto :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzechu Opublikowano 12 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 12 Marca 2007 takie małe sprostowanie: podczas słuchania muzy na zestawach 5.1 grają tylko satelity frontowe + sub. A chyba w każdym zestawie jest możliwość przełączenia dźwięku z frontowych satelit na pozostałe. Pozdr. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nerevar Opublikowano 13 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 13 Marca 2007 A nawet jak nie ma to żadna sztuka zrobic to porgramowo... a wracając do tematu słuchaj się ich, te logitechy / creativy to nie są do muzyki, one się nadają do gier/filmów. Sam podejmowałem decyzje G750 czy ampli + kolumny, wybrałem to 2 nie żałuje. Nie musisz kupować nowego sprzętu uwierz mi, w miare dobre kolumny dziś nie są takie drogie, zaopatrz się w jakiś zestawik 2.0 nie komputerowy, będzie grał lepiej nawet ze wzmacniaczem diory itp które można dostać za... 50 zł max. Sam mam taki w domu (z 20 lat ma, a podaje bardzo ładny dzwięk) Masz mały pokój, rozejrzyj się za jakimiś 2 monitorkami porządnymi... one wymiotą tego suba z creativów, z czasem dokupisz amplituner, i kolejne satelitki :) bo nie warto stracic 600 zł na bubel ;p. Ewentualnie kup coś 2.1/ 5.1 z firm bardziej muzycznych jak juz ludzie radzili Harman Kardon itp. byle nie żadne philipsy itp lansowane w marketach. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
schadow36 Opublikowano 14 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 14 Marca 2007 To co mówicie o buczeniu tego suba w g500 to jest w tym troche prawdy ale buczy na stnmadardowych ustawieniach a wystarczy w sterownikach ustawić odcięcie suba na odpowiedni poziom Hz to jaki to też zależy od pomiszczenia i gdzie sub stoi czy gdzieś pod biórkiem czy ma dużo miejsca , niektórzy dają na 80 nawet 60 ja mam na 120 i nie buczy. Pozatym zauważyłem że im mniejsze pomieszczenie tym bardziej to buczy (na standardowych ustawieniach) jak sie przeniosłęm z pokoju 3x3 do 5x5 to odrazu przyjemniej sie słuchało . Polecam g500 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HeatheN Opublikowano 14 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 14 Marca 2007 (edytowane) Wiem że na dobry zestaw audio musiałbym mieć ze 2000zł. Zależy mi na wmiare czystym dźwięku. A cena obu zestawów jest praktycznie taka sama. Słyszałem że to muzyki zestaw 5.1 sie niezabardzo nadaje. Czy to jest rzeczywiście prawdą. A głównie słucham wlasnie muzyki. Obecnie posiadam Creative T3000. I niestety już mi nie wystarczają :P Chciałbym coś mocniejszego. I mam nadzieję ze subwoofery w tych zestawach są o niebo lepsze od tego co obecnie posiadam 27W :mur: Także słysząc sprzeczne opinie naprawdę nie wiem co wybrać. Jak narazie bardziej skłonny jestem kupna Logitechów. Wiem że na dobry zestaw audio musiałbym mieć ze 2000zł. Zależy mi na wmiare czystym dźwięku. A cena obu zestawów jest praktycznie taka sama. Słyszałem że to muzyki zestaw 5.1 sie niezabardzo nadaje. Czy to jest rzeczywiście prawdą. A głównie słucham wlasnie muzyki. Obecnie posiadam Creative T3000. I niestety już mi nie wystarczają :P Chciałbym coś mocniejszego. I mam nadzieję ze subwoofery w tych zestawach są o niebo lepsze od tego co obecnie posiadam 27W :mur: Także słysząc sprzeczne opinie naprawdę nie wiem co wybrać. Jak narazie bardziej skłonny jestem kupna Logitechów. Sluchaj jesli ci naprawde zalezy na dzwieku to http://audiomania.info/infopage.php?id=2&a...c0a44c7ce0400d0 Zrob lub na tym forum zamow u kogos takie kolumny, cos kolo 500zl para, zagraja jak kolumny za 3-4 tysiace ( widzialem firmowe na tych przetwornikach) dokup wzmacniacz i za 700-800 zl masz zestaw co wciagnie nosem to co masz zamiar kupic. Czemu nikt nie pamieta o DIY ( z prawdziwego zdazenia) przeciez to wychodzi ulamek ceny zestawu firmowego!!!! ps. a tu niedoscigniony wzor http://audiomania.info/forum/viewtopic.php?t=3014 :D:D:D Edytowane 14 Marca 2007 przez HeatheN Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LuKe Opublikowano 14 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 14 Marca 2007 HeatheN, taa pewnie.... w bajki nie wierze..... cos warte 800zl ma zagrac jak cos wartego 3, 4 tysiaki? znajdz mi tego kto za te marne 800zl zrobi mi sprzet warty 3 tysiaki to biore w ciemno.... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
exe1987 Opublikowano 14 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 14 Marca 2007 LuKe, poczytaj audiomanię(szczegółnie forum) to się dowiesz co i jak. Może z tymi 4 tysiącami przesadził trochę kolega, ale jak dobrze się postarasz to zrobisz sprzęt który zagra tak samo jak zestaw co najmniej dwa razy droższy(kupowany w sklepie oczywiście). I to nie są brednie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LuKe Opublikowano 14 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 14 Marca 2007 2x drozszy to sie zgodze, a nie 4-5 razy drozszy jak kolega napisal, a to jest roznica Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
exe1987 Opublikowano 14 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 14 Marca 2007 LuKe zależy też co kupisz, pamiętaj, że nie jeden sprzęt za 2 k zł zagra lepiej niż ten za 4 k ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pyros Opublikowano 15 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 15 Marca 2007 Dzięki wszystkim za pomoc. Ale sprzęt musi być nowy i musi być możliwość wystawienia za niego faORT: ORT: ORT: ktury. Mogę odpisać sobie 37% wartości zestawu. A zestaw pierwotnie nie może kosztować więcej niż 600zł. Także dlatego nie chce bawić się w składanie lub kupowanie na allegro używanych wzmacniaczy i głośników. Także dlatego chyba najlepszym wyborem będzie z-2300. BO jak czytam opinie g500 to wole nie ryzykować że głownie czas będę spędzać w serwisie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Polar Opublikowano 15 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 15 Marca 2007 (edytowane) HeatheN, taa pewnie.... w bajki nie wierze..... cos warte 800zl ma zagrac jak cos wartego 3, 4 tysiaki? znajdz mi tego kto za te marne 800zl zrobi mi sprzet warty 3 tysiaki to biore w ciemno.... Racja, tym bardziej że oparte jest o low-endowe przetworniki tesli i tonsilu, takie coś NIE ma prawa zagrać dobrze. A żeby było śmieszniej parametry mierzone programem komputerowym :-D Geessss. Pewnie brzmi tak naturalnie jak muzyka techno/trance tworzona za pomocą tylko kopmputera. No i jeszcze auto-sugestja samemu zrobiony zestaw przy odpowiedniej a-s brzmi lepiej niż taki za 1000$. Co do tematu To chyba dobry wybór zwarzywszy na to że z tymi g500 są takie problemy. upd. Heathen jak dla mnie koniec tematu. B.T.W. Nie nabijaj postów w temacie w którym nie masz nic do powiedzenia. Od tego jest dział Audio. To jest dział komputerowy. Etc oczywiście to co mówilem wcześniej to prawda, podtrzymuje to ale nie zamierzam sie powtarzać i z tobą przekomarzać bo na co mi to. :lol2: Edytowane 16 Marca 2007 przez razor1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HeatheN Opublikowano 16 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 16 Marca 2007 (edytowane) 2x drozszy to sie zgodze, a nie 4-5 razy drozszy jak kolega napisal, a to jest roznica Dla ciebie wyznacznikiem jakosci jest cena? Bo dla mnie jakosc dzwieku. Ehh dziecko dziecko. Masz pierwszy lepszy z brzegu test: 2539508[/snapback] HeatheN, taa pewnie.... w bajki nie wierze..... cos warte 800zl ma zagrac jak cos wartego 3, 4 tysiaki? znajdz mi tego kto za te marne 800zl zrobi mi sprzet warty 3 tysiaki to biore w ciemno.... Wlasnie gadasz jak moj kumpel;] ktory potem zbladl...hehe . Na forum w dziale sprzedam kupie zamiesc ogloszenie ( z audiomani a nie pure.pc:P) i ktos napewno ci zrobi, sam w ostatnim momencie zdecydowalem sie na robienie wlasnorecznie, bo juz mialem ugadanego kolesia:) chcial tylko 100zl robocizny (dla nich to przyjemnosc i nowe doswiadczenie, a trening czyni mistrza) Racja, tym bardziej że oparte jest o low-endowe przetworniki tesli i tonsilu, takie coś NIE ma prawa zagrać dobrze. A żeby było śmieszniej parametry mierzone programem komputerowym :-D Geessss. Pewnie brzmi tak naturalnie jak muzyka techno/trance tworzona za pomocą tylko kopmputera. No i jeszcze auto-sugestja samemu zrobiony zestaw przy odpowiedniej a-s brzmi lepiej niż taki za 1000$. Co do tematu To chyba dobry wybór zwarzywszy na to że z tymi g500 są takie problemy. Coz moge powiedziec powodzenia zycze w rozwoju jesli znasz tylko tesle i tonsila to żal mi ciebie, przejzyj forum na czym ludzie robia kolumny. Pierw poczytaj a nie udajesz mądrego ps. jesli uwazasz ze tonsil jest fuj to idz na tamte forum i zobaczysz co ci odpowiedza;] ps.2 wlasnie spojzalem na twojego siga teraz juz rozumiem, jedziesz po DIY, bo masz "wypas" drozszy sprzecik i sie cieszysz, a nie mozesz zniesc faktu ze cos kilka razy tanszego moze zagrac rownie dobrze a nawet lepiej;] Rozmowa tutaj nie ma sensu bo bedziesz sie unosil i atakowal DIY jak wiekszosc ludzi, ktorzy nawet tego nie slyszeli, Przeniesmy sie na audiomanie tam pierwsze co to cie zaprosza na odsluchy i testy. http://audiomania.info/forum/viewtopic.php?t=3014 taki zestawik bije o kilka klas twoj jesli dla ciebie to jest glupi TONSIL i tesla i to nie ma prawa grac to do lekarza sie przejdz. Edytowane 16 Marca 2007 przez HeatheN Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HeatheN Opublikowano 16 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 16 Marca 2007 (edytowane) A byles przeciez taki odwazny w wypowiedziach na temat DIY, ze to syf kila i mogila, tylko tyle masz do powiedzenia:>? no coz...nie bede zakladal tematu zeby sie klocic z takimi ludzmi jak ty., Ja w temacie sie udzielilem, podajac alternatywe, ty ta alternatywe zmieszales z blotem, wiec napisalem dla ludzi zielonych w temacie ze twoje slowa to czyste brednie, ty teraz tego nie chcesz komentowac no i temat uwazam za zamkniety, powtarzam kto ma mozg a nie ma kasy;] niech sie DIY zajmnie, kto ma kase niech omija je z daleka, ale niech na nie nie narzeka bo sie tylko osmiesza. Ps. nie bede nic udowadnial zapraszam na odsluchy do gliwic. Edytowane 16 Marca 2007 przez HeatheN Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LuKe Opublikowano 16 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 16 Marca 2007 jakos nie jestem przekonany do tych robionych kolumienek w jakims polskim warsztacie nie bede mial pewnosci czy nie wyrzuce kasy w bloto, bo nie wiadomo co mi ten koles zrobi, jak to bedzie gralo gwarancji miec zadnej nie bede Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Canti Opublikowano 16 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 16 Marca 2007 musialbys od jakiegos sprawdzonego konstruktora sprawdzony klon sprawdzonych kolumn ORT: ORT: ORT: ORT: ORT: ORT: <span style='color: red;'>ORT: wziasc</span> nie jest to takie trudne a zyskac mozna wiele rozumiem w pelni twoje obawy, zalezy poprostu co cenisz bardziej pewnosc/swiety spokoj czy troche ryzyka i piekny dzwiek w rozliczeniu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HeatheN Opublikowano 16 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 16 Marca 2007 (edytowane) jakos nie jestem przekonany do tych robionych kolumienek w jakims polskim warsztacie nie bede mial pewnosci czy nie wyrzuce kasy w bloto, bo nie wiadomo co mi ten koles zrobi, jak to bedzie gralo gwarancji miec zadnej nie bede Najpierw nie wierzysz ze mozna zlozyc cos samemu 5-6 razy taniej, potem nazekasz ze nie wiesz jak to bedzie gralo co jest LOGICZNE:).... Idz na audiomania posiedz tam, zobacz jakie konstrukcje sa najbardziej popularne znajdz osobe z twoich okolic jedz na odsluchy. Wez od niego projekt ( to nie tajemnica tam sie kazdy dzieli, schematem zwrotnicy czy tez wymiarami kolumn itd, nie to co producenci ktorzy ukrywaja Bog wie jakie skarby), i sam sobie zloz! Plyty na wymiar wytnie ci stolarz, dziurki wiercisz kleisz, wytlumiasz, frezy pod glosniki, (elektryk jakis moze ci polutowac zwrotnice i wszelkie kable) przykrecasz glosniki i tylko wykonczyc ( fornir, okleina etc. wedle uznania) KAZDY kto ma 2 godziny dziennie moze przez tydzien sobie zlozyc kolumny! (wiertarka, srubokret i sprawne rece) Sam chcialem jakies kolumny STX kupic ale mi tam odradzili, podpowiedzieli co na pierwsza konstrukcje powinienem zrobic , co bedzie najlepsze w tej cenie. Tam sa kolesie majacy po 30-40 lat, ktorzy od kilku lat robia kolumny, co jak co ale to mi wystarczy aby im UWIERZYC (owszem jest i mlodziez ktora takze ma ogromna wiedze i doswiadczenie wystarczy sie zaglebic w temat) bylem pewien obaw, ale to zrozumiale. Potem jednak jest ta chwila euforii.... ps. Costi i taki czlek mi sie podoba, masz dobry zestawik, a mimo to nie negujesz mozliwosci DIY. Swoja droga czy mam wrazenie czy masz DIY wzmachol:>? bo to temat rzeka, ale kolejne super rozwiazanie niz kupywanie konstrukcji za kilkaset zlotych:) Edytowane 16 Marca 2007 przez HeatheN Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...