Skocz do zawartości
berkut

Abit KR7A Raid extreme o/c

Rekomendowane odpowiedzi

Wlasnie testuje moje nowe mobo i co moge powiedziec- moj stary epox 8k3a+ chyba poleci do kata....

Te mobo jest znacznie od niego lepsze, pod kazdym chyba wzgledem poza faktem ze nie moze dawac 3.2V na memy i 2.2V na cpu..

narazie jade na 185mhz fsb i zaraz bede je windowal dalej, nonstop chodzi w rogu ekranu RTCW z demkiem C4vs TWEAK, winamp i kopije od siostry filmy... wszystko wporzasiu, 46mhz pci/ 92.5mhz agp.... 8O

Zaraz bede chyba robil vmod'a i zaloeze konkretniejsze chlodzenie bo te mobo az mnie blaga oto...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

195mhz

nie wiem co z nimi

rzecz w tym ze te fsb sa stabilne jak sie je z biosu ustawi! na 194mhz wolf i winamp mi caly czas zasowaja w tle i nic nie jest, 195 mialem zwis'a.... dam jej ostygnac bo radiatorek abita sie rozgrzewa do ~40-50C na chipsecie...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak masz raida to sprubuj podpiac tam dysk.Podobno raid mniej oddzialywuje na zwiekszone pci (czyt.lepiej dysk chodzi :) u mnie to zauwazylem jak zblizalem sie do 15_ Mhz wtedy podpialem do raida i dalej smigal bez problemu

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Oka, 1210ptk w 3dmarku 2003... procek @ 6x 190mhz, wyzej to juz walenie glowa a mur bo radiator od standartowego wentylka Abit'a po prostu jest za malusienki i grzeje sie do ~50C.....

Pozatym moje samsungi to wyjatkowo nedzne pamieci i zle sie kreca po prostu :/ Do tego grzeja sie nieziemsko bo takze nie zalozylem na nie zadnego chlodzenia (maja z 40C conajmniej)...

zaraz bede lecial konczyc nowy blok wodny (ala micro fin morphling) poniewaz chwilowo fc nie wypalilo ze wzgledu na to ze elastyczne weze przeciekaja...

tak btw. ten athlon xp sie strasznie grzeje na chlodzeniu powietrzem :/ Nawet @ 1100mhz, 1.7V...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja miałem taka samą dałem 290zł w wakacje :P za ta najbardziej wypasiona versje KR7A RAID 133 z HPT372. Wyciskałem 192mhz FSB równo dalej nie chciała iść... druga po 8KHA+ na KT266A. Trzymał bym ją do teraz ale nekały mnie wysokie PCI... a u mnie teraz na 8K3A rev.1.1 na KT333CE moge sobie bezpiecznie chulać na 185-190mhz a więcej mi nie potrzeba :P.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...