Walker3d Opublikowano 10 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 10 Marca 2007 Po przeczytaniu wielu opinii w sieci na temat kart wi-fi w końcy zdecydowałem sie na kupno modelu seano nl-2511CD plus ext2 . Karta mimo swojego wieku karta działa wyśmienicie , jednak ciężko ją zmusic do prawidłowego nasłuchiwania pakietów pod windows'em (wiecie o co mi chodzi ;) ) Karta ma olbrzymie możliwości jednak po obserwowaniu jak działa myśle że ma w sobie o wiele wiecej mocy tylko nie potrafię jej wydobyc . Próbowałem znaleśc w sieci jakieś aktualizacje sterowników , jednak jedyne co udało mi sie znaleśc to stery z 18 Oct 2003 hmmm:/ może ktoś jest w posiadaniu jakiś lepszych aktualizacji wykonanych przez fanów i fanatyków tego typu rzeczy :) . Ogólnie proszę o opinie użytkowników tej karty , jak wam udało sie wykorzystac 100 % jej możliwości . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PartyBOY Opublikowano 10 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 10 Marca 2007 Szukaj sterowników dla kart na chipsecie Prism 2,5 i testuj..., dodam jeszcze, że karta swoje możliwości pokazuje dopiero pod linuxem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andy_andy Opublikowano 28 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 28 Lipca 2007 Witam Szukaj sterowników dla kart na chipsecie Prism 2,5 i testuj..., dodam jeszcze, że karta swoje możliwości pokazuje dopiero pod linuxem. Bardzo prosze o informacje na jakim sterowniku (wlacznie z wersja) dziala koums prawidlowo ta karta (NL-2511CD PLUS EXT2). Pytam poniewaz u mnie na hostap'ie dla kernela 2.6.21.5 mam taki problem ze np. airodump bez problemu widzi sieci w kolo zas iwlist scan nie ma o nich pojecia :/ Nie "widzi" ich tez iwconfig wiec nie moge sie podpiac do zadnej sieci przez ta karte :/ help... Na wszelki wypadek wiecej danych: Sprzet: PCMCIA Senao 2511CD+EXT2 MMCX PCMCIA PRISM2.5 System: Linux Debian Driver: hostap_cs Software: wireless-tools w wersji 29~pre22-1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...