ilubek Opublikowano 10 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 10 Marca 2007 Witam Jak ustawia się firewalla na modemie neo Speed Touch 510. Ewentualnie jak otwiera się na nim porty? Neo jest rozdzielane na kilka kompów poprzez hub. Na żadnym komputerze (win 98, XP) nie ma firewalla, a mimo to blokowane są połączenia z proxy. To najprawdopodobniej wina sprzętowego firewalla, ale za chiny ludowe nie mogę dojść jak go wyłączyć, ewentualnie udostępnić zadane porty. Może ktoś wie pod jaką funkcją konfiguracyjną modemu kryje się konfiguracja firewalla pozdro PS! Manual do modemu http://www.thomson.net/EN/Home/MiniSites/B...ry=DSL%20Modems Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
avecezary Opublikowano 10 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 10 Marca 2007 witam moglbys przyblizyc jakie proxy? i skad wiesz ze sa blokowane? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ilubek Opublikowano 10 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 10 Marca 2007 witam moglbys przyblizyc jakie proxy? i skad wiesz ze sa blokowane? jakiekolwiek proxy jeżeli w przeględarkę wpiszę, żeby łączyła się przez proxy to strony się nie otwierają, stąd wiem że jest blokada a jedyna możliwość to sprzętowy firewalla na tym badziewnym modemie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
avecezary Opublikowano 11 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Marca 2007 witam na jakich portach blokuje te proxy? pinguje? daj jakis przyklad bo moze akurat to proxy nie dziala Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ilubek Opublikowano 11 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Marca 2007 (edytowane) Witam przykładowe proxy 203.162.114.235:80 203.162.115.236:80 203.162.115.232:80 np wpisuje którekolwiek do opery by łączyła się przez proxy na port 80 w domu mi działa a w pracy nie tzn w pracy przeglądarka nie otwiera żadnych stron Chciałem sprawdzić jakie porty są wykorzystywane do połączeń proxy, zapuściłem progsa i Start -> Uruchom -> cmd -> netstat -ano wychodzi mi sieczka tak jakby każde proxy używało innego portu: z tego co się oriętuję portu 80 jest standardowo otwarty i używany jest przez przeglądarki ale moja wiedza o sieci jest znikoma więc mogę się mylić Znalazłem info (http://www.dslreports.com/faq/9100), że aby poradzić sobie z blokadą muszę przekierować porty wiem jak to zrobić, ale nie wiek które Edytowane 11 Marca 2007 przez ilubek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...