BiL63JTZ Opublikowano 20 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 20 Maja 2007 Może nie odkryję Ameryki tym stwierdzeniem, ale po prostu ogranicz ilość pieczywa. Nie tak dawno potrafiłem zjeść dwie bułki, albo z osiem kromek chleba z nutellą na śniadanie :P. Po prostu pieczywo wydawało mi się niezbędne w jadłospisie - tłuste mięso, biały ser, itp... stawało mi w gardle bez pieczywa... A wystarczyło tylko zmienić proporcje. Aktualnie na mój posiłek składa się oczywiście kromka (lub nawet pół) chleba i jakieś 4 jajka na twardo/duży kubek twarogu/cokolwiek innego. Nie wiem jaki jest cel twojego ograniczenia pieczywa - jeśli nadwaga, to dodam tylko, że w połączeniu z codziennymi aerobami i posiłkiem kończącym dzień o 18.00 (jogurt naturalny) osobiście zrzuciłem 6kg w ciągu 4 tygodni. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
avoid Opublikowano 20 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 20 Maja 2007 generalnie jedna z szybszych i sycacych rzeczy jest prosta jajecznica (mozesz sobie pododawac cebuli, pomidora, szynki/kielbasy i zoltego sera) i uwierz na kilka godzin masz swiety spokoj. Jajka oczywiscie SELEKTY od kogos ze wsi czy na jakims ryneczku. Ja od czasu do czasu zapodaje gotowane mleko z jakimis platkami czyli mussli Ale jajka naprawde syca. Oprocz tego jakis dobry bialy ser z pelnotlusta smietana i np. rzodkiewka i pomidorem. Opcja salatki (jajka + pomidor + majonez). Kombinacje na rozne sposoby i w standardzie zupy (wlasnorecznie robione) szybko sie podgrzewa i zapychasz sie jak normalnym daniem. I moi drodzy....najwiecej weglowodanow macie w najzwyklejszym slodkim....nawet w goopich jogurtach vel czysta chemia :mur: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BiL63JTZ Opublikowano 21 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 21 Maja 2007 (edytowane) @avoid Chciałbym zapytać, bo troszkę mnie wybiłeś z przekonań, a na lokalnym jogurcie próżno szukać składników odżywczych... Jak wyglądają one w jogurcie naturalnym (bez owoców)? Podejrzewam, iż powinno być to białko i symbolicznie węgla i tłuszczu. Edytowane 21 Maja 2007 przez BiL63JTZ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
avoid Opublikowano 21 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 21 Maja 2007 (edytowane) oczywiscie wiadomo JAKA firma wiedzie prym w jogurtach (rowniez i tych tzw. naturalnych). Przyznam, ze mnie sie najlepiej testuje na wlasnym zoladku bo im wiecej jest 'ulepszaczy' tym gorzej to przyswajam. Osobiscie nie przepadam za jogurtami naturalnymi ale z dwojga zlego sa lepsze od 'kolorowych' Generalnie szukam teraz jakiejs firmy, ktora produkuje w miare ekologiczy nabial. Co do samych skladnikow odzywczych? Tak powinno byc mniej wiecej napisane to o czym wspominasz. BTW ja jednak bardziej ufam tzw. domowej robocie z duza iloscia tluszczu itp. bo to jest jednak jakis argument za zdrowa zywnoscia. Wiem, ze mozna takowe specyfiki nabialowe dostac od hmmm np. handlarzy ale tu trzeba miec dojscia. Pamietam te czasy (PRL) jak to jogurty byly w niskobudzetowych opakowaniach i sie szybko psuly :rolleyes: ale qrcze przynajmniej wiadomo bylo ze tam sa prawdziwe bakterie jak w jogurcie a nie te transgeniki :lol2: co teraz (joke). Jak mi cos jeszcze do glowy przyjdzie to zapodam ale sorry w tej chwili nie podam Ci nazwy zadnej dobrej firmy bo to albo sa rynki lokalne albo....coz konkurencja je wybija. Edytowane 21 Maja 2007 przez avoid Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DamSx6 Opublikowano 26 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Lipca 2007 Polecam pieczywo WAZA najlepiej z żyta:) bo jest wiele rodzai. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kastro Opublikowano 1 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 1 Sierpnia 2007 Hmm często zdarza mi sie kanapki wcinać, tak bez pomysłu na nic lepszego. Chociaż ostatnimi czasy się przeprogramowałem i zacząłem częściej wcinać jakieś instanty, typu Moc warzyw i inne Knorra. Po raz - podobno zupy są zdrowe, po dwa - taka zupka jest strasznie gęsta, więc zapycha doskonale :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Kaaban Opublikowano 1 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 1 Sierpnia 2007 Żarcie w proszku zdrowe? lepiej wcinaj dalej kanapki :P :wacko: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Crosis Opublikowano 2 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Sierpnia 2007 Po raz - podobno zupy są zdrowe, po dwa - taka zupka jest strasznie gęsta, więc zapycha doskonale :PPodobno Lech K. jest gejem, a Jarosław K. współżyje z kotem... :blink: Zupki błyskawiczne nie są zdrowe, tak samo jak żarcie z mcdonalda. Lepiej przerzuć się na kanapki (razowy chleb ftw!). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamilo23 Opublikowano 2 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Sierpnia 2007 Jem co popadnie i nie patrze, ale stronie od zarcia fast food dawniej za tym przepadalem a teraz nie. Zreszta i tak ostanio malo jem i nie mam apetytu. Bo tak na prawde nic nie ma zdrowego zreszta sami wiecie :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Kaaban Opublikowano 3 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Sierpnia 2007 Bo tak na prawde nic nie ma zdrowego zreszta sami wiecie :wink:Tak, ale jak można napisać coś takiego: Hmm często zdarza mi sie kanapki wcinać, tak bez pomysłu na nic lepszego. Chociaż ostatnimi czasy się przeprogramowałem i zacząłem częściej wcinać jakieś instanty, typu Moc warzyw i inne Knorra. Po raz - podobno zupy są zdrowe, po dwa - taka zupka jest strasznie gęsta, więc zapycha doskonale :PAlbo wczoraj odkrył zupki w proszku albo ma >10 lat :D(no offence) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Skibi Opublikowano 3 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Sierpnia 2007 Chyba przylacze sie do watku pytaniem - co do zapchania? Bo ostatnimi czasy tygodniowo jestem w stanie zjesc 3x normy. I zaczynam z niepokojem patrzec na beben :? Ja mam w lodówce banany, brzoskwinie i sporo arbuza. Ćwiartka arbuza + brzoskwinia i banan zapycha doskonale. Oczywiście inne owoce również, choć nie przepadam i dlatego te 3. Niestety dostępne nie zawsze :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KrisJR Opublikowano 4 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Sierpnia 2007 Sniadanko- jogurt naturalny\serek granulowany\kawa Obiad -tu już gorzej bo sam nie robie ale zawsze szukam czegoś z kaszą gryczaną duża ilością warzyw i ryb oraz bez mięsa. Do tego sałatka, jakieś owoce. Kolacja nie jem Ostatnio przestawięm sie na taki tryb jedzeinia i jak narazie jest ok, między czasie w miarę możliwości staram sie jeść dużo owoców (melony, banany, ananasy) i pić tylko wode (przedtem pochłaniałem duże ilości napojów typu fanta, pepsi, mirinda po których jak teraz stwierdzam eszcze bardziej sie pić chciało). Chleba nie jem wogóle bo nawet z dostępnością u mnie ciężko. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szczepanx Opublikowano 1 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 1 Stycznia 2008 za miast chleba proponuje samo mięso :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość DamnIt Opublikowano 1 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 1 Stycznia 2008 Co to jest "miast" ? Nie polecam takiej diety. Chleb jest potrzebny każdemu jako element zdrowego trybu żywienia. Najlepiej czarny, razowy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
baols Opublikowano 1 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 1 Stycznia 2008 (edytowane) Ja zastępuję chleb "zwykły" (pszenno-żytni i pszenny), chlebem razowym z ziarnkami (słonecznik, soja, dynia itd) lub chlebem 100% żytnim (bardzo podobny do "zwykłego" z wyglądu i ze smaku ale jest zdrowy). Edytowane 1 Stycznia 2008 przez baols Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...