ziemniaczekk Opublikowano 10 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 10 Marca 2007 Witam ! Miałem kiedyś neta z pewnej firmy lecz przeniosłem się do innej. Pozostał mi kabel z siecią LAN. Teraz mam 2 kable. 1 od internetu a 2 od LANA. Jak mam to wszystko pogodzić bez konieczności zmieniania kabli ? Chcę mieć i LANA i internet jednocześnie. Dodam jeszcze że mam 2 zintegrowane karty internetowe i 1 podpiętą. Pozdrawiam i proszę o pomoc. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
avecezary Opublikowano 10 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 10 Marca 2007 witam skonfiguruj polaczenia "dwa" i powinno smigac Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ziemniaczekk Opublikowano 10 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 10 Marca 2007 Próbuje na różne sposoby i mi nie wychodzi :( może nie umiem ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
avecezary Opublikowano 11 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Marca 2007 jakis screen? trudno cos poradzic jak tylko napiszesz ze nie umiesz :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ziemniaczekk Opublikowano 11 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Marca 2007 To może powiem tak że kompletnie nie wiem jak to zrobić. Przydał by się poradnik. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piterus90 Opublikowano 11 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Marca 2007 Powiedz czego nie umiesz zrobic... od LANu wpinasz kabelek w karte sieciowa, patrzysz jakie IP Ci przydziela, spisujesz na karteczke, pyk we wlasciwosci sieci, wlasciwosci TCP/IP, przydzielasz tamten IP I tamta maske,ale nie wpisujesz bramy. Teraz wpinasz do drugiej karty kabelek od internetu i ustawiasz tak,zeby miec net. Jedyna przeszkoda moze byc taka, ze oba nety beda dawac IP z tej samej puli. Wtedy bedzie zonk... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HiPhO Opublikowano 12 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 12 Marca 2007 najprawdopodobniej z kabla na ktorym nie bulisz nie dostaniesz ip sprawdz, czy wogole swieca sie diody na sieciowce po wlozeniu kala od "lan'u" Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...