Skocz do zawartości
athlon64

Athlon X2 3600+ Vs Athlon 3500+

Rekomendowane odpowiedzi

Witam po raz kolejny :D Właśnie przeglądam sobie testy procesorów i zastanawiam się co jest lepsze: Athlon X2 3600+ czy Athlon 3500+. Ich cena jest podobna. Każdy zachwyca się, ze X2 ma dwa rdzenie i nowocześniejszy itd ALE przeglądam http://www.egielda.com.pl/?str=art&id=1536 i widzę , że prawie wszędzie athlon 3500 jest wydajniejszy od 3800 X2 który przecież jest lepszy od 3600. No i co wy na to ?? Wiem , ze ameryki nie odkryłem tym testem ale chcę sie spytac co bardziej polecacie. Piszę tego posta w kategorii "Co kupić?" ponieważ myśle ze przyda się on kupujacym :):)

pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

nie od dzisiaj wiadomo ze athlony vs x2 to identyczna wydajnosc przy tych samych zegarach lub nawet troche slabiej

lecz jesli gra/program wykorzystuje w pelni x2 to odczujesz dosyc znaczny skok w wydajnosci

ja bym bral x2 3600+

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To samo ja.

W programach/grach wykorzystujących 1 rdzeń wydajnościowo oba procki są podobne, ale tam gdzie są potrzebne 2 rdzenie X2 rozwija skrzydła :)

PS. No i szpan że masz 2 rdzenie :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Fakt że narazie nie widać różnicy lub czasem nawet x2 gorzej wypada oraz że się słabiej kręci ale mimo to ja bym postawił na 2 rdzenie.Troche szybciej będzie komp działał przy kliku procesach na raz oraz już nie długo Crysis - jako pierwsza gra będzie w pełni wykorzystywać podwójną moc proca a co za tym idzie da niezłego kopa ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi