ToXic! Opublikowano 10 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 10 Marca 2007 Witam. sprawa wygląda tak, niby przekierowałem porty w virtual servers ale nadal są zamknięte - ( link 1 ) . Doszedłem do wniosku,że skoro router ma wbudowany firewall to on może je blokować. W instrukcji znalazłem jak odblokować pakiety ( min porty) ale nie za bardzo wiem jak się za to zabrać: link 2 opis opcji z firewalla: Action When Matched - jeśli jakikolwiek pakiet będzie odpowiadał regule - Forwad (przekaż ) , lub Drop (odrzuć Source Ip adress - wpisz źródłowe Adresy ip , - co tu mam wpisać? Source port - zaznacz numery źródłowych portów tcp lub udp Destination Ip Adress - wpisz docelowe adresy Ip Destination Port: Zaznacz numer docelowych portów tcp lub udp outgoing , incoming - zdefiniuj czy reguła będzie stosowana dla pakietów przych czy wychodzących Packet type - tcp, udp, icmp Przekierowywałem za pomocą kilku różnych poradników ale i tak każdy mniej więcej wychodził z tych samych założeń , że po ustawieniu portów w virtual servers będzie dobrze, a tak nie jest. W połączeniu sieciowym przypisałem ręczne adres ip, dnsy i tak dalej . 2ga sprawa dotyczy tego,żę podczas działania jakiegoś programu p2p strony albo ładują się wolno albo wcale, nawet przy minimalnym transferze. net to neo 1mb z góry dzięki Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...