Flinston Opublikowano 10 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 10 Marca 2007 (edytowane) witam mam pewien problem , a mianowicie wolna praca programu excel , albo pojawia sie komunikat excel brak odpowiedzi i program sie wiesza robie rozne tabelki i cokolwiek bym niechcial zrobic to bardzo dlugo mysli np : wstaw , pdglad wydruku a nawet otwieranie gotowej tabeli zrobionej na innym lapku i to takim co ma juz z 5 lat trwa trzy razy dluzej niz na tym sarym laptopie. co moze byc przyczyna ze on tak dlugo mysli? juz instalowalem office97 , 2003 i nawet 2007 i w kazdym programie jest tak samo. Moze to coś systemem operacyjnym ,a jest tam win xp home. Albo ze sprzętem dysk twardy coś nie tak lub pamięc operacyjna ? jezeli ktos by mial jakas wskazowke to poprosze. :cry: Edytowane 11 Marca 2007 przez Flinston Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Orgiusz Opublikowano 11 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Marca 2007 Odpal OpenOffice i sprawdz czy tak samo sie zachowuja pliki. Co moze byc przyczyna? Syf w systemie, wirusy, skaner av ktory sprawdza przed zaladowaniem kazdy plik, dysk z 2mb buforem i bad sectorami... I jeszcze kilka rzeczy pewnie... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Flinston Opublikowano 11 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Marca 2007 Openoffice śmiga aż miło , a Msoffice myśli bardzo długo i to w każdej wersji. Zrobiłem juz sprawdzenie sectorów nie ma żadnych badsectorów, zdefragmentowałem dysk , przeskanowałem antyvirusami i wszystko jest w porządku. A Excel nie chce chodzić tak jak powinien. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Flinston Opublikowano 13 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 13 Marca 2007 ciekawa sprawa bo zauwazylem ze jak odlacze siec wifi w laptopie to excel smiga jak zloto, a jak wlacze to spowrotem zamula, ale co ma jedno wspolnego z drugim. Podlaczona siec wi fi , a praca na arkuszach excela? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...