adas01 Opublikowano 17 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 17 Lutego 2003 tak więc nowy jestem więc guten tag wszystkim. zaqpiłem niedawno ww.proca, 2 dni później solteka na nforce2 (ecs mnie zdechł :|), wszystko było cacy z mnożnikiem (sprawdzalem do 14x i było spox), działał sobie dzień albo dwa po czym po restarciku systemu nastąpił natychmiastowy drugi resecik i z powrotem od tego czasu mam 11x i ni cholery go zmienić nie idzie (tzn. jak ustawiam w biosie -> save to mam podwójny restart, w biosie jest cały czas ustawiona przeze mnie wartość, ale proc ma bez zmian 11x), kurde no nie wiem czy podejrzewać proca (wyczyściłem go dokładniutko z pasty - myślałem że zapaćkał się pastą, ale to chyba odpada) czy może płyte główną.. cholera. jakieś pomysły? thx. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
berkut Opublikowano 17 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 17 Lutego 2003 resetowales bios plyty ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adas01 Opublikowano 17 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 17 Lutego 2003 resetowałem, i to wielokrotnie. żadnych efektów. to samo cały czas. aha jeśli miałoby to cokolwiek wyjaśniać to proc jest JUICB 0251 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lagier Opublikowano 17 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 17 Lutego 2003 moze wgraj najswierzszego biosa :? moze to cos da :roll: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adas01 Opublikowano 17 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 17 Lutego 2003 jest najświeższy bios (1.2L). czekam z utęsknieniem :) na nowszy. zresztą w poprzednim (czytaj oryginalnym) ni było w ogóle zmiany mnożnika). Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lagier Opublikowano 17 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 17 Lutego 2003 a moze na procu sie cos poprzepalalo jesli mowisz ze byl caly upackany w pascie Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adas01 Opublikowano 17 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 17 Lutego 2003 Lagier - no możliwe ale oby nie :| , zresztą nie był cały upaćkany - napisałem, że go odczyściłem żeby odpuścić sobie tą wątpliwość. no i pewnie jest bardzo bardzo mała szansa żeby nawet jeśli pasta trafiła nie tam dzie trzeba to że nie spalił się proc na amen tylko zablokował się mnożnik ;). tym bardziej że stało się to po jakimś czasie użytkowania. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GenghisKhan Opublikowano 17 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 17 Lutego 2003 ciekawe jak by sie to zrobilo??? to przepalenie kurde tnij mostki i po klopocie bedzie :D hahaha rżnij chama!!!!!!! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 17 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 17 Lutego 2003 Przepal sobie mostek np. na mnoznik 13 i bedziesz mial staly 13. Pozdrawiam Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adas01 Opublikowano 17 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 17 Lutego 2003 hehe tnij mostki powiadasz.. taaa...stikier gwarancyjny na zachodzący na mostki L1 i L3 :| ciężko będzie. nic tylko że to niedopracowany bios i jak już nowy wypuszczą to zapomnę o problemie :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adas01 Opublikowano 17 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 17 Lutego 2003 szajse przeoczyłem coś w ostatnim zdaniu. miało być że mam nadzieję że to tylko niedopracowany bios. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GenghisKhan Opublikowano 17 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 17 Lutego 2003 to co ze stiker - ja je pier.do.le zawsze jak kupuje to jest to cos moje juz nie i ma chodzic a nie czekac na serwis - ti4200 za 700zloty odrazu zmodowalem haha:D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lagier Opublikowano 17 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 17 Lutego 2003 Cytat to co ze stiker - ja je pier.do.le zawsze jak kupuje to jest to cos moje juz nie i ma chodzic a nie czekac na serwis - ti4200 za 700zloty odrazu zmodowalem haha:D ciekawe czy bys sie tak cieszyl gdyby ci padl ten GF (czego ci NIEzycze!)niewiem jak tobie ale mnie osobiscie nie usmiecha sie wywalac 7 stow w bloto 8O pozdrawiam Lagier Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EDDY Opublikowano 18 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 18 Lutego 2003 Cytat resetowałem, i to wielokrotnie. żadnych efektów. to samo cały czas. aha jeśli miałoby to cokolwiek wyjaśniać to proc jest JUICB 0251jesli nie daje poprawy clearCMOS, to znaczy, ze sie plyta zablokowala, jak mozesz, to sprawdz na innym takim procku, to sie wyjasni na 100% czyja to wina, jesli plyty, to poczekaj na nowy bios, jak sam mowieles w oryginale nie bylo zmiany mnoznika (?), a w najnowszym juz jest, to znaczyl, ze jeszcze cos z nim kombinuja, wiec sie nie martw az tak Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GenghisKhan Opublikowano 18 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 18 Lutego 2003 Cytat Cytat to co ze stiker - ja je pier.do.le zawsze jak kupuje to jest to cos moje juz nie i ma chodzic a nie czekac na serwis - ti4200 za 700zloty odrazu zmodowalem haha:D ciekawe czy bys sie tak cieszyl gdyby ci padl ten GF (czego ci NIEzycze!)niewiem jak tobie ale mnie osobiscie nie usmiecha sie wywalac 7 stow w bloto 8O pozdrawiam Lagier no wiesz odklejam tylko wtedy tego 10x10cm wentyla czyszcze karte i jak nowa - haha bo stikery mam nietkniete :D ale niektorzy boja sie nawet tego przykleic bo mysla ze serwis tego sie dopatrzy :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaeres Opublikowano 18 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 18 Lutego 2003 Najpierw sprawdz u kogos na innym sprzecie (MoBo) czy to czasem nie wina proca. Skoro te procki maja odblokowane mnozniki fabrycznie to podlega to gwarancji. I jezeli po sprawdzeniu na innym kompie okaze sie, ze nadal nie mozna odblokowac to proc jest po protu wadliwy i podlega naprawie gwarancyjnej. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GenghisKhan Opublikowano 18 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 18 Lutego 2003 Cytat Najpierw sprawdz u kogos na innym sprzecie (MoBo) czy to czasem nie wina proca. Skoro te procki maja odblokowane mnozniki fabrycznie to podlega to gwarancji. I jezeli po sprawdzeniu na innym kompie okaze sie, ze nadal nie mozna odblokowac to proc jest po protu wadliwy i podlega naprawie gwarancyjnej a jak niby go naprawisz - śrubokretem? 8O :lol: :lol: :? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adas01 Opublikowano 18 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 18 Lutego 2003 wporzo, tylko to JUICB 0251 jakbym oddał na wymiankę to nie wiadomo co bym dostał... to już wolę pociułać na dobry ram, fsb-> 183 i styka. 2GHz w zupełności mi wystarczy :D pozdrawiam. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaeres Opublikowano 18 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 18 Lutego 2003 Czepiasz sie dzingishan. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GenghisKhan Opublikowano 18 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 18 Lutego 2003 Cytat Czepiasz sie dzingishan.no i co w zwiazku z tym :?: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vengeance Opublikowano 18 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 18 Lutego 2003 hehe genshikan przeglądając ten topic chcialem napisać dokladnie to samo co ty potym jak przeczytałem "naprawic" :) btw zawsze was myle , dalczego tam moze byc ? jakos podobnie piszecie i w ogóle :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GenghisKhan Opublikowano 18 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 18 Lutego 2003 Cytat hehe genshikan przeglądając ten topic chcialem napisać dokladnie to samo co ty potym jak przeczytałem "naprawic" :) btw zawsze was myle , dalczego tam moze byc ? jakos podobnie piszecie i w ogóle :) no wlasnie nie wiem jak mozna naprawic procka - chyba igla tam tranzystory poprzestawiac no ja nie wiem a moze KAEREs ma jakis sprzet w domu do naprawiania procow proponuje zaloz USLUGI RTV - naprawa i serwis PROCESOROW :D buahahahah Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adas01 Opublikowano 23 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 23 Lutego 2003 dobra, problem siem rozwiązał. miałem źle założonego coppershim'a i nachodził na mostki L1. znaczy siem dałem ciała. ale już sie poprawiłem :P :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GenghisKhan Opublikowano 23 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 23 Lutego 2003 no nie no :D byahahahaha Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adas01 Opublikowano 23 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 23 Lutego 2003 wszelką krytykę przyjmę z pokorą. mea culpa mea culpa mea maxima culpa. też się smieję. tera. wcześniej siem wq...łem :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KGB Opublikowano 23 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 23 Lutego 2003 kurde waldus,ales narobil popeliny :-P Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adas01 Opublikowano 23 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 23 Lutego 2003 cicho! mogłem się nie przyznać :P ! ;) kurde mol! czy jak napisze że mi głupio to już mnie nikt nie będzie op...ł? dziękuję :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GenghisKhan Opublikowano 23 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 23 Lutego 2003 dopra skoncz juz godec - bylo minelo ftopa no trudno sie moffi Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...