Skocz do zawartości
adas01

1700+ 0,13 mnożnik się zablokował !!!

Rekomendowane odpowiedzi

tak więc nowy jestem więc guten tag wszystkim.

zaqpiłem niedawno ww.proca, 2 dni później solteka na nforce2 (ecs mnie zdechł :|), wszystko było cacy z mnożnikiem (sprawdzalem do 14x i było spox), działał sobie dzień albo dwa po czym po restarciku systemu nastąpił natychmiastowy drugi resecik i z powrotem od tego czasu mam 11x i ni cholery go zmienić nie idzie (tzn. jak ustawiam w biosie -> save to mam podwójny restart, w biosie jest cały czas ustawiona przeze mnie wartość, ale proc ma bez zmian 11x), kurde no nie wiem czy podejrzewać proca (wyczyściłem go dokładniutko z pasty - myślałem że zapaćkał się pastą, ale to chyba odpada) czy może płyte główną.. cholera. jakieś pomysły? thx.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Lagier - no możliwe ale oby nie :| , zresztą nie był cały upaćkany - napisałem, że go odczyściłem żeby odpuścić sobie tą wątpliwość. no i pewnie jest bardzo bardzo mała szansa żeby nawet jeśli pasta trafiła nie tam dzie trzeba to że nie spalił się proc na amen tylko zablokował się mnożnik ;). tym bardziej że stało się to po jakimś czasie użytkowania.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

hehe tnij mostki powiadasz.. taaa...stikier gwarancyjny na zachodzący na mostki L1 i L3 :| ciężko będzie. nic tylko że to niedopracowany bios i jak już nowy wypuszczą to zapomnę o problemie :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Cytat

to co ze stiker - ja je pier.do.le zawsze jak kupuje to jest to cos moje juz nie i ma chodzic a nie czekac na serwis - ti4200 za 700zloty odrazu zmodowalem haha:D

ciekawe czy bys sie tak cieszyl gdyby ci padl ten GF (czego ci NIEzycze!)niewiem jak tobie ale mnie osobiscie nie usmiecha sie wywalac 7 stow w bloto 8O

pozdrawiam

Lagier

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Cytat

resetowałem, i to wielokrotnie. żadnych efektów. to samo cały czas. aha jeśli miałoby to cokolwiek wyjaśniać to proc jest JUICB 0251

jesli nie daje poprawy clearCMOS, to znaczy, ze sie plyta zablokowala, jak mozesz, to sprawdz na innym takim procku, to sie wyjasni na 100% czyja to wina, jesli plyty, to poczekaj na nowy bios, jak sam mowieles w oryginale nie bylo zmiany mnoznika (?), a w najnowszym juz jest, to znaczyl, ze jeszcze cos z nim kombinuja, wiec sie nie martw az tak

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Cytat
  Cytat

to co ze stiker - ja je pier.do.le zawsze jak kupuje to jest to cos moje juz nie i ma chodzic a nie czekac na serwis - ti4200 za 700zloty odrazu zmodowalem haha:D

ciekawe czy bys sie tak cieszyl gdyby ci padl ten GF (czego ci NIEzycze!)niewiem jak tobie ale mnie osobiscie nie usmiecha sie wywalac 7 stow w bloto 8O

pozdrawiam

Lagier

no wiesz odklejam tylko wtedy tego 10x10cm wentyla czyszcze karte i jak nowa - haha bo stikery mam nietkniete :D

ale niektorzy boja sie nawet tego przykleic bo mysla ze serwis tego sie dopatrzy :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Najpierw sprawdz u kogos na innym sprzecie (MoBo) czy to czasem nie wina proca.

Skoro te procki maja odblokowane mnozniki fabrycznie to podlega to gwarancji. I jezeli po sprawdzeniu na innym kompie okaze sie, ze nadal nie mozna odblokowac to proc jest po protu wadliwy i podlega naprawie gwarancyjnej.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Cytat
Najpierw sprawdz u kogos na innym sprzecie (MoBo) czy to czasem nie wina proca.

Skoro te procki maja odblokowane mnozniki fabrycznie to podlega to gwarancji. I jezeli po sprawdzeniu na innym kompie okaze sie, ze nadal nie mozna odblokowac to proc jest po protu wadliwy i podlega naprawie gwarancyjnej

a jak niby go naprawisz - śrubokretem? 8O :lol: :lol: :?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

wporzo, tylko to JUICB 0251 jakbym oddał na wymiankę to nie wiadomo co bym dostał... to już wolę pociułać na dobry ram, fsb-> 183 i styka. 2GHz w zupełności mi wystarczy :D pozdrawiam.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Cytat

hehe genshikan przeglądając ten topic chcialem napisać dokladnie to samo co ty potym jak przeczytałem "naprawic" :)  

btw zawsze was myle , dalczego tam moze byc ? jakos podobnie piszecie i w ogóle :)

no wlasnie nie wiem jak mozna naprawic procka - chyba igla tam tranzystory poprzestawiac no ja nie wiem a moze KAEREs ma jakis sprzet w domu do naprawiania procow

proponuje zaloz USLUGI RTV - naprawa i serwis PROCESOROW :D buahahahah

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...