kuebk Opublikowano 11 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Marca 2007 Witam! Wertowalem forum i niestety nie znalazlam tego czego chcialem, mianowicie szukam jakis rad/obrazkow jak zrobic w tylnim panelu system mocowan dla kart PCI, AGP etc. Niestety nic mi konkretnego do glowy nie przychodzi. :( Pozdrawiam - kuebk. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jonas Opublikowano 11 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Marca 2007 Może wykorzystać fragment blaszanej puszki z gotowymi mocowaniami na karty i gniazda? W pleksie trzeba wtedy wyciąć mało skomplikowaną dziurę, w kształcie zbliżonym do wyciągniętego "L" i przykręcić/przykleić/przymocować wzmiankowany fragment do pleksy. O ile nie masz dostępu do czegoś typu CNC, mizernie to widzę. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kuebk Opublikowano 11 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Marca 2007 Może wykorzystać fragment blaszanej puszki z gotowymi mocowaniami na karty i gniazda? W pleksie trzeba wtedy wyciąć mało skomplikowaną dziurę, w kształcie zbliżonym do wyciągniętego "L" i przykręcić/przykleić/przymocować wzmiankowany fragment do pleksy. O ile nie masz dostępu do czegoś typu CNC, mizernie to widzę. CNC? Bardziej myslalem zeby tyl caly w pleksie zrobic, bez metalowych dodatkow. :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hubi_89 Opublikowano 11 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Marca 2007 u mnie to wyglada tak imo nie dasz rady powycinac w pleksiwie tych wszystkich mocowan kart a nawet jak ci sie uda to wyjdzie ci tak marnie jak u mnie ten cały tylni panel szczególnie tam gdzie wycinalem dziurki pod wyjscia z mobo najlepiej zrób tak jak mówi jonas bo bez narzędzi zrobic tego ładnie pięknie prosto i świecąco bedzie ciężko Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dziuby Opublikowano 11 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Marca 2007 CNC? Bardziej myslalem zeby tyl caly w pleksie zrobic, bez metalowych dodatkow. :PZrób tak a będziesz pierwszy, który tego dokonał. :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
msn Opublikowano 11 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Marca 2007 CNC? Bardziej myslalem zeby tyl caly w pleksie zrobic, bez metalowych dodatkow. :P a od kiedy to CNC tylko w metalu może frezować? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kuebk Opublikowano 11 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Marca 2007 (edytowane) a od kiedy to CNC tylko w metalu może frezować? A gdzie ja napisalem ze chce frezowac metal? I co to jest to CNC? :< Edytowane 11 Marca 2007 przez kuebk Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PelzaK Opublikowano 11 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Marca 2007 wpisz sobie w gogle :) a cały tył z plexi już gdzieś widziałem... Nie wiem w czym problem widzisz... coś tam wygiąc wystarczy, przewiercić parę otworków aby pasowało na karty i już... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kuebk Opublikowano 11 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Marca 2007 A taki metalowy tyl da sie kupic czy musialbym amputowac od mojej obecnej obudowy? :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FatAlbert Opublikowano 11 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Marca 2007 kupujesz starego biga z allegro i masz zapas cześci :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Carl0s Opublikowano 11 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Marca 2007 matko. Jak ty nie potrafisz czesci zdobic, i zadajesz pytania tak oczywiste, ze glowa boli, to jak ty chcesz puche sam sobie sklecic? Cieniutko to widze, lepiej pozbieraj zabawki daruj sobie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzechu Opublikowano 11 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Marca 2007 Może się przyda: LINK PS też robie bude z plexy - tył będzie cały z plexy - póki co mam inne rzeczy na głowie niż plexa dlatego projekt stoi od wrzesnia nieruszony prawie. LINK Pozdr, Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 11 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Marca 2007 I co to jest to CNC? :< Computerized Numerical Control (CNC) to komputerowe sterowanie numeryczne. Termin ten zwykle używany jest w odniesieniu do obróbki materiałów za pomocą komputerowo sterowanych urządzeń (takich jak frezarki czy tokarki) zdolnych czytać standardowy kod sterujący G-code. Obróbka CNC pozwala na szybkie, precyzyjne, i wysoce powtarzalne wykonanie często bardzo złożonych kształtów. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kuebk Opublikowano 11 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Marca 2007 (edytowane) matko. Jak ty nie potrafisz czesci zdobic, i zadajesz pytania tak oczywiste, ze glowa boli, to jak ty chcesz puche sam sobie sklecic? Cieniutko to widze, lepiej pozbieraj zabawki daruj sobie. Pytam tylko jak zrobic tyl, nie potrzebuje placzu ze sobie nie dam rady - #care. BTW: Szacunek wymaga zeby pisac Ty z duzej litery. Może się przyda: LINK PS też robie bude z plexy - tył będzie cały z plexy - póki co mam inne rzeczy na głowie niż plexa dlatego projekt stoi od wrzesnia nieruszony prawie. LINK Pozdr, Dzieki za tego pierwszego linka. :) Swoja obudowe tez planowalem wygiac podobnie jak Ty Twoja. :P Edytowane 11 Marca 2007 przez kuebk Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
msn Opublikowano 11 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Marca 2007 Pytam tylko jak zrobic tyl, nie potrzebuje placzu ze sobie nie dam rady - #care. BTW: Szacunek wymaga zeby pisac Ty z duzej litery. na tym forum na szacunek "trza se" zasłużyć Skoro pytasz jak robić tył, to założę się , że z resztą też będziesz miał problemy. Jeżeli nie umiesz pomyśleć jak go wykonać z plexi (i pewnie wykonać też, gdybyś umiał to byś nie pytał, tylko już robił) to powinieneś wpaść na tak niezwykły pomysł, że można wyrwać tył ze starej obudowy... Czasami to normalnie ludzi nie rozumiem... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
macin Opublikowano 20 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 20 Marca 2007 (edytowane) Właśnie zrobiłem obudowę z drewna (drugi mój mod) i mogę powiedzieć tyle, że tył nie jest aż tak trudny. Zrobiłem to tak, że płyta główna jest przykręcana do boku i wsuwana razem z nim. Otwory wymierzone, a wycięcie na karty zrobione bezpośrednio w płycie tylnej. Jak potrzebne fotki to takie niezdarne mogę dać. Edytowane 20 Marca 2007 przez macin Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PelzaK Opublikowano 20 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 20 Marca 2007 a prezentować moda na łamach ppc nie będziesz? czy coś przeoczyłem :rolleyes: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
macin Opublikowano 27 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 27 Marca 2007 a prezentować moda na łamach ppc nie będziesz? czy coś przeoczyłem :rolleyes: Jeżeli to do mnie to może puszczę jakieś fotki, ale brakuje wykończenie samych sklejek od środka i na zewnątrz, więc ogólne wrażenie jest trochę niskie. No cóż, ale priorytetem była cisza i wydajność chłodzenia. Jutro postaram się coś pokazać:) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kfh13 Opublikowano 3 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2007 A może weźmiesz ATX-a jakiegoś starego wysmarujesz go bardzo cieniutko olejem położyć na niego plexi i do pieca z termoobiegiem. Ja osobiście robiłem tak proste łuki ale nie wiem czy wyjdzie Ci w przypadku całego tyłu od ATX, jeśli sie uda to później wystarczy odciąć co nie potrzebne wyrzynarką. Temperaturę dobiera się eksperymentalnie bo przy każdej płycie mi trochę inna wychodziła. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...