Skocz do zawartości
don_wito

Napiecia

Rekomendowane odpowiedzi

Mam pytania dwa takie male :)

Pierwsze: Wiem ze programy nie sa dokladne ale mimo wszystko a nawet jesli chodzi o miernik jakie sa tolerancje dla napiec 5, 3.3, 12 ??

Drugie: Mam wtyczke 20 PIN podlaczone do 24 PIN na plycie czy ma to duzy wplyw na stabilnosc czy na cos wieciej i czy przejsciowka zalatwi sprawe czy najlepiej wymina zasilacza (tylko koszta :( )

dzieki i pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam pytania dwa takie male :)

Pierwsze: Wiem ze programy nie sa dokladne ale mimo wszystko a nawet jesli chodzi o miernik jakie sa tolerancje dla napiec 5, 3.3, 12 ??

Tolerancja wynosi + - 5%.

Drugie: Mam wtyczke 20 PIN podlaczone do 24 PIN na plycie czy ma to duzy wplyw na stabilnosc czy na cos wieciej i czy przejsciowka zalatwi sprawe czy najlepiej wymina zasilacza (tylko koszta :( )

Powiem tak ze to jest dodatkowa linia by nie było takich spadków na kablach oraz zeby przy duzym obciażeniu zasilacza nie wypaliło wtyczki ATX ( rezystancja styku)

Jesli twoj sprzet jest nie krecony to nic sie nie stanie ( ja tez czesto zapominam podłaczyc dodatkowa wtyczke 4 pin i jakos nawet przy mocnym O/C nie zauwarzyłem by napiecia mi siadały)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi