Skocz do zawartości
Strongmen

Wielki Problem Z Live Boxem I Przekierowaniem Portow

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Posiadam nieszczesnego liveboxa

dotychczas chodzilo wzglednie wsyzstko okey

Problem polega na tym ze stosunkowo duzo zassysam z Tottenow/p2p

dlatego tez potrzebuje miec odblokowane niektore porty

tak tez bylo (uzylem do tego http://192.168.1.1/ i logina admin/admin chyba standardowo dla liveboxa - w kazdym razie zawsze dzialalo)

otoz jakis czas temu ... chcialem zalogowac sie na Bramke i zmienic porty czyli znow http://192.168.1.1/ niestety login i haslo admin/admin

nie dziala :blink:

Sformatowalem dysk i na dodatek Live box zmienil mi numer IP ... a na bramce mialem przypisane porty po inne IP

i moje pytanie brzmi jak moge sie dostac na http://192.168.1.1/ oraz KTO ? lub co moglo zmienic dane i gdzie oraz jak to odkrecic

Czekam na Pomoc

Dzieki wielkie

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja bym sprobowal zresetowac liveboxa (maly cypelek na dole). Po 5s powinny sie wyzerowac wszystkie ustawienia i powrot do standardowych ustawien. Wtedy wbijasz na panel liveboxa (192.168.1.1) i wpisujesz login\haslo (admin\admin)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja bym sprobowal zresetowac liveboxa (maly cypelek na dole). Po 5s powinny sie wyzerowac wszystkie ustawienia i powrot do standardowych ustawien. Wtedy wbijasz na panel liveboxa (192.168.1.1) i wpisujesz login\haslo (admin\admin)

oka Sproboje Tego rozwiazania - byc moze to cos wyjasni

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

KTO ? lub co moglo zmienic dane i gdzie oraz jak to odkrecic

Używasz AP w tym liveboxie ? Jeśli tak to pewnie ktoś Cię skarcił, wbił na niego poprzez radio i pozmieniał dane logowania, a może i coś jeszcze :-| Zresetuj modem, zmień hasło logowania i wogóle wyłącz taką możliwość dla klientów wifi. Dodatkowo stosuj szyfrowanie WPA zamiast WEP.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Używasz AP w tym liveboxie ? Jeśli tak to pewnie ktoś Cię skarcił, wbił na niego poprzez radio i pozmieniał dane logowania, a może i coś jeszcze :-| Zresetuj modem, zmień hasło logowania i wogóle wyłącz taką możliwość dla klientów wifi. Dodatkowo stosuj szyfrowanie WPA zamiast WEP.

Nie wiem ale u mnie jaies dziwne rzeczy sie dzieja .. trzymam ten guzik u dolu LB z 1 min i nic sie nie dzieje .. modem sie nie restartuje ...

probowalem z jednym jak i z drugim guzikiem (bo sa 2) jakies pomysly ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi