userok Opublikowano 11 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Marca 2007 (edytowane) Mam zamiar kupic laptotp. Przegladajac forum natrafilem na temat "co dokupiliscie do swojego laptopa" i nasunal mi ten temat pewien problem. Moje pytanie dotyczy adapterow WiFi umieszczanych w lapkach. ile sa warte, czy moge spokojnie uzywac w sieci domowej? czy myslec o zakupie czegos nowego? ewentualnie na co zwrocic uwage przy zakupie lapka? Edytowane 11 Marca 2007 przez userok Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andi Opublikowano 11 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Marca 2007 (edytowane) Temat rzeka .... Pytanie odpowiednie do dzialu: Co kupic? Nalezalo by sprecyzowac do czego chcesz kupic laptopa. Laptopy sprzedawane sa wraz z kartami WiFi, raczej ciezko spotkac jest nowego laptopa bez takiego modulu. Roznia sie one budowa, zainstalowanych chipem oraz rodzaju transmisji jaki obsluguja. Ile sa warte? = Ale do czego? Do korzystania z netu, do laczenia sie z innymi komputerami w zupelnosci wystarczaja. Aktualnie najpopularniejsze sa karty WiFi abg i mozna je spokojnie stosowac w sieci domowej a takze na zewnatrz pomieszczen :wink: Karty WiFi z odpowiednim chipem moga sluzyc do (jakby to delikatnie ujac) "pozyczania internetu" od innych dostawcow. Edytowane 11 Marca 2007 przez Andi Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TomCat Opublikowano 11 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Marca 2007 (edytowane) karty wi-fi montowane w lapkach są chyba w zupełności wystarczające. Ja mam takową w dellu, ojciec w hp`ku a dziewczyna w acerze i nie ma się do czego przyczepić. Net działa normalnie, karty z niczym nie konfliktują. Tyle że w kopiowaniu plików pomiędzy 2 kompami jest wolniejsza niż zwykła sieciówka. Pozatym miód. Edytowane 11 Marca 2007 przez TomCat Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...