Skocz do zawartości
userok

Ile Warte Wifi ?

Rekomendowane odpowiedzi

Mam zamiar kupic laptotp. Przegladajac forum natrafilem na temat "co dokupiliscie do swojego laptopa" i nasunal mi ten temat pewien problem.

Moje pytanie dotyczy adapterow WiFi umieszczanych w lapkach. ile sa warte, czy moge spokojnie uzywac w sieci domowej? czy myslec o zakupie czegos nowego?

ewentualnie na co zwrocic uwage przy zakupie lapka?

Edytowane przez userok

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Temat rzeka ....

Pytanie odpowiednie do dzialu: Co kupic? Nalezalo by sprecyzowac do czego chcesz kupic laptopa.

Laptopy sprzedawane sa wraz z kartami WiFi, raczej ciezko spotkac jest nowego laptopa bez takiego modulu. Roznia sie one budowa, zainstalowanych chipem oraz rodzaju transmisji jaki obsluguja.

Ile sa warte? = Ale do czego? Do korzystania z netu, do laczenia sie z innymi komputerami w zupelnosci wystarczaja. Aktualnie najpopularniejsze sa karty WiFi abg i mozna je spokojnie stosowac w sieci domowej a takze na zewnatrz pomieszczen :wink:

Karty WiFi z odpowiednim chipem moga sluzyc do (jakby to delikatnie ujac) "pozyczania internetu" od innych dostawcow.

Edytowane przez Andi

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

karty wi-fi montowane w lapkach są chyba w zupełności wystarczające. Ja mam takową w dellu, ojciec w hp`ku a dziewczyna w acerze i nie ma się do czego przyczepić. Net działa normalnie, karty z niczym nie konfliktują. Tyle że w kopiowaniu plików pomiędzy 2 kompami jest wolniejsza niż zwykła sieciówka. Pozatym miód.

Edytowane przez TomCat

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi