Skocz do zawartości
Malik

Swiftech Apogee Gtx

Rekomendowane odpowiedzi

ślij, bo ja wysłałem, od razu jak pokazała się ta informacja na stronie Swiftecha, pytanie czy również poza USA wysyłają za darmo. Bo taka akcja była już z "hard mount" do MCW30 w USA za darmo, poza granicami kontakt z dystrybutorem w danym kraju (i niby za darmo, ale trzeba już płacić za wysyłkę), jeżeli dystrybutor nie rozsyłał to oni słali z USA po kosztach wysyłki :?

Na razie zero odpowiedzi :(

Edytowane przez Jarogniew

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

dostałem odpowiedź,

Hello,

No worries We can mail the APOGEE 775 backplate to you as long as you can provide a copy of the invoice from where you bought your Swiftech waterblock.

:D :D :D :D

to zamawiamy ?:P

Edytowane przez Jarogniew

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

mogli by dziś mi odpisać ;)

Odpowiedz od Michelle na skrzynce mialem po niecalych 50 minutach od wyslania... Tresc jak najbardziej zadowalajaca :)

» Naciśnij, żeby pokazać/ukryć tekst oznaczony jako spoiler... «
Hello Damian,

Your 775 BACKPLATE / hardware will be mailed today to the address below.

Regards,

Michelle

Swiftech

3700 Industry Ave. Suite 104

Lakewood, CA 90712

T. (562) 595-8009

F. (562) 595-8769

www.swiftech.com

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Odpowiedz od Michelle na skrzynce mialem po niecalych 50 minutach od wyslania... Tresc jak najbardziej zadowalajaca :)

Hello Damian,

Regards,

Michelle

Swiftech

3700 Industry Ave. Suite 104

Lakewood, CA 90712

T. (562) 595-8009

F. (562) 595-8769

www.swiftech.com

U mnie podobnie - niecałe 2 godze i otrzymałem :

Hello Tomasz,

Teraz spekulacje ile trzeba bedzie czekac na przesyłke - mam nadzieje że paczke wyslą z Europy a nie USA

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

U mnie podobnie - niecałe 2 godze i otrzymałem :

Hello Tomasz,

Teraz spekulacje ile trzeba bedzie czekac na przesyłke - mam nadzieje że paczke wyslą z Europy a nie USA

Dlatego wprowadzam zasade, ze kazdy, kto otrzyma juz backplate obowiazkowo melduje o tym fakcie w tym temacie B-) Sa jakies sprzeciwy :?: Nie widze. Dziekuje :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pierw przedstawie co mialem do tej pory:

Eheim 1048, BIX2 rev1 (Delta@7V+CrystalFan) i Prison V2 PRO.

Teraz mam : Eheim 1048 + Wirnik MOD, BIX2 rev1 (Delta@7V+CrystalFan) + BIX2 rev 2.0(bez fanow dla porownania) i Apogee GTX.

Spostrzerzenia:

1. Proc idzie lepiej od strzalu...

Na prisonie chcialem zrobic 3.6 na takim Vcore ale sie nie dalo...tutaj nagle smiga...

2. Jest chlodniej !

Nie wierze ze ta druga pasywna chlodnica cos daje...Pasta zalozona jak wg instrukcji - do ktorej powroce - czyli daremnie...

3. Bowed dziala...sprawdzalem odbicie w spodzie bloczku - nice... jak przyjedize backplate to sprawdze jak si epasta rozprowadzila...

4. Nigdy wiecej nie uzyje do WC zlaczek skrecanych 3/8 i weza mniejszego niz 10/12 !

5. Instrukcja koszmarna ! Produkcja full egeszmege a oni dali daremna xerowke gdzie ja nic nie widze a wzrok mam doskonaly :D

To tyle...

Umeczylem sie...

Podlacze jeszcze se tylko fandera do BIX i spadam spac...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ok próbuje po raz drugi

//

hopsasa dostałem odpowiedz:

Hello Kamil,

We will mail 775 backplate / hardware to the address below.

niepotrzebnie chciałem byc uprzejmy i sie "rozpisałem" (jesli można to nazwac rozpisaniem) trzeba walic prosto z mostu :P

Edytowane przez KAMILcom

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Maly screenik o poranku. Sloneczki opiera sie o chlodniczki - taka zaleta/wada okna bez firan od wschodu...

Cieple powietrze wieje z zasilacza na jednego BIX`a - burdello na biurku na max juz i tak jest :D

Dołączona grafika

W idle jest po 15 minutach chlodzenia 35/36.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Maly screenik o poranku. Sloneczki opiera sie o chlodniczki - taka zaleta/wada okna bez firan od wschodu...

Cieple powietrze wieje z zasilacza na jednego BIX`a - burdello na biurku na max juz i tak jest :D

Dołączona grafika

W idle jest po 15 minutach chlodzenia 35/36.

Widze ze temp porownywalne do d-teka u dema.Ale moim skromnym zdaniem d-tek jest chyba troszke wydajniejszy.

Edytowane przez zaba1978

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zaznaczam, ze przylozenie bloczka jest wykonane zgodnie z instrukcja.

Glut na rodek i HEJA...

Gdy zrobilem w ten sam sposob na prisonie mialem +20*C wiecej.

Dodam jeszcze tylko, ze strasznie trudno zdjac weze ze zlaczek...nie wiem czy wszystkie NK tak maja, bo to pierwsze jakie mam, ale masakra...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

i jak panowie sprawdzacie codziennie skrzynke ? ;)

Mysle, ze niestety niepredko to dojdzie do adresatow... Wiele zalezy od tego skad bylo/bedzie wysylane...

Nie czekajac kupilem na Allegro backplate, by moc zaczac skrecac uklad - jesli backplate ze Swiftecha dojdzie przed czasem zlozenia calosci, to szybko podmienie i bedzie git... Jak nie, to zaloze przy przerobkach do nastepnej rev ;)

EDYTA:

Mialem spytac o zalozenie grubszego oringa... Jest na to jakis patent czy trzeba sie z tym tak pier**** jak ja :?: Mysle, ze dwa wypite piwka nie usprawiedliwiaja tego, ze nie udalo mi sie to przez 15 minut, po ktorym to czasie spasowalem i zostalem przy zwyklym oringu... Wiec czy jest jakis tajny sposob :?:

Edytowane przez Dimek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mi to zajelo chwilke...

Ciezko jest go wlozyc szczerze mowiac...bawilem si ejakis czas i stweirdzam ze przydalaby sie jeszcze jedna para raczek :D

Bralem Apogee tylko z uwagi na Bowed...Porobilem se fotki na ktorych widac rozprowadzenie pasty w bowed, wiec bedziecie mogli zobaczyc...

Co ciekawsze...z obserwacji wynika, ze danie gluta na srodek i scisniecie moze byc lepsze od obsmarowania rownomiernego calego HIS...

Co mnie osobiscie bardzo dziwi. Musialbym zobaczyc jak wyglada sprawa rozsmarowania pasty teraz a nigdy nie wiadomo jak to bedize wygladalo jak sie spowrotem zalozy.,...

Poczekam na backplate....

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Rozumiem, że ten miły gest dotyczy tylko użytkowników Apogee GT/GTX a nie tych z starymi dobrymi Apogee?

Doszukałem się tego:

"A 30 days free upgrade program starting 6-21-07 is available to all original owners of Apogee GT and GTX water-block."

Pozdr.

EDIT:

A jednak właściciele zwykłych Apogee też mogą skorzystać z tej okazji. :)

Napisałem mejla i dostałem odpowiedz, że jeszcze dziś backplate zostanie do mnie wysłany.

Pozdr.

Edytowane przez Grzechu

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

fanfary :D

brawa dla swiftecha

i nawet "śrubecki" nowe dali...łoj

Skąd przyszła paczka?

Mialem spytac o zalozenie grubszego oringa... Jest na to jakis patent czy trzeba sie z tym tak pier**** jak ja :?:

Ja pomagałem sobie kartą kredytową (kolejne zastosowanie ;-)) dociskając to co już "wlazło" do szczeliny top'u. Po za tym jak juz "ułozysz" oring to zostaw to na kilka min. Po 5-7 min mozna spokojnie wziąć top z oringiem (juz nie wypada) i załozyć "spód" Edytowane przez Yin-Yang

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nawet jakbym miał GT(X) i by mi to przysłali to niechiałoby mi sie rozkładać/rozkręcać tego wszystkiego tylko po to żeby backplate'a wsadzić ;)

ktoś już to założył :?: jakieś efekty :?:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi