WombaT Opublikowano 11 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Marca 2007 Probuje wykorzystac w/w bajer i.... Gdy wlaczam wszystko tak jak stoi w manualu do plyty glownej (czyli opcja w biosie > sterownik w XP > opcja w zarzadzaniu energia) wszystko niby jest ok, ale nawet jak kompa nie dotykam i nic nie jest uruchomione to proc mimo wszystko nie zwalnia, a na dodatek system po okolo 3 minutach zawiesza sie... Gdzies natknalem sie na program crystalcpuid czy cos, poczytalem o tym, sciagnalem, przestawilem opcje w zasilaniu na zawsze wlaczony, odpalilem program, ustawilem co trzeba i w momencie pacniecia F3 (czyli wlaczenia kontroli na procem) system zamarza, a po 10s. caly komp sie wylacza. Rowniez uzycie Rm clock powoduje zawieszenie sie systemu. Co jest zle? Moze to byc spowodowane tym ze w procesorze brakuje 3 nóżek? Win XP Pro +SP2 Athlon64 3000+ (Winchester, +AC freezer64 pro) A8V Deluxe 1GB ram (2x512) GF FX5700 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kardas Opublikowano 11 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Marca 2007 Co jest zle? Moze to byc spowodowane tym ze w procesorze brakuje 3 nóżek? Procek inwalida :lol: . I on jeszcze dziala? Dobre. Czy podczas normalnego uzytkowania jest stabilny, przechodzi pi, prime etc?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WombaT Opublikowano 11 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Marca 2007 Czy podczas normalnego uzytkowania jest stabilny, przechodzi pi, prime etc??Dziala juz ponad 2,5 roku, wszystko przechodzi bez zajakniecia, pi, prime95, 3d marki i wszelkiej masci inne "testery". Nigdy nie mailem z nim problemow, dopiero 3 dni temu odkrylem ze mu 3ch nozek brakuje jak zmienialem chlodzenie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Wodnik. Opublikowano 11 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Marca 2007 KLIK Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WombaT Opublikowano 11 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Marca 2007 KLIKno i co? napisalem wczesniej ze uzycie tego programu tez powoduje zawieszenie sie systemu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kardas Opublikowano 11 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Marca 2007 Czy podczas uzyania np RMclocka system staje sie niestabilny podczas zmiany mnoznika i napiecia, czy tylko mnoznika lub napiecia? A jak uzywaz RMclocka to w bisie masz wylaczone cool n quiet? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WombaT Opublikowano 11 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Marca 2007 Czy podczas uzyania np RMclocka system staje sie niestabilny podczas zmiany mnoznika i napiecia, czy tylko mnoznika lub napiecia? Co bym nie zmienil to system momentalnie zawiesza albo restartuje sie CPu-z i bios pokazuja napiecie procesora 1,2V a Rmc caly czas przestawia na 1,45V, wiec zawsze zmienialem mu na 1,2V, ew. na 1,175V czy 1,150V to i tak sie wywracal. Zabawa tylko mnoznikiem rowniez wywala system. A jak uzywaz RMclocka to w bisie masz wylaczone cool n quiet?Caly czas jest wlaczone, to zle? bo np crystalcpuid tez mogl sterowac procem i pisalo ze cnq w biosie ma byc wlaczone. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kardas Opublikowano 11 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Marca 2007 Sprobuj wylaczy i wtedy sie bawic RMclock. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WombaT Opublikowano 11 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Marca 2007 Sprobuj wylaczy i wtedy sie bawic RMclock.Nic, dalej system momentalnie zamarza. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LOBO Opublikowano 11 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Marca 2007 Mam dokładnie tak samo - na kompie brata (płyta gigabyte k8ns pro (754) i sempron 3000+) - gdy próbuję użyć mechanizmów windows (sterownik + minimalne zarządzanie energią ) wieszą się w przeciągu ok 0,5 sek od kliknięcia zastosuj :D. Przy użyciu RMclocka wiesza się po ok 3 sekundach - tzn ładnie wtedy zmienia mnożnik i napięcie na najniższe i się zamraża ... najdłuższy czas przez jaki wytrzymało po obniżeniu napięcia/mnożnika to ok 10 sekund..... Kończą mi się konstruktywne pomysły co z tym zrobić. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gradzik Opublikowano 29 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 29 Marca 2007 Witam. Nie chciałem zakładać nowego tematu wiec napiszę tutaj. A więc chodzi o to że dzisiaj zobaczyłem że przestało mi działać cool'n'quiet, trochę zdziwiony sprawdziłem w biosie czy nie namieszałem ale tam wszystko ok, okazało się że w opcjach zasilania wogóle nie ma opcji "minimalne zarządzanie energią" są tylko stacjonarny/przenośny/prezentacja. Wie ktoś może co zrobić aby ta opcja znowu się pojawiła?? Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
greg505 Opublikowano 30 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 30 Marca 2007 przeinstaluj sterownik do cnq Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gradzik Opublikowano 30 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 30 Marca 2007 Już próbowałem i nic nie daje :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Aludan Opublikowano 26 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Kwietnia 2007 (edytowane) Mam identyczny problem z RM Clock, nawet jak proboje zmienic mnoznik z 9,5 > 9 nie tykajac napiecia (1,3 - mam brisbane+KN9) Z tym ze u mnie cnq oryginalne dziala bez zarzutu, a RM Clock powoduje freeze wlasnie po ~3-5 sek od zmiany mnoznika ... Testowalem na wlaczonym i wylaczonym cnq z biosu, a win mam wybrany profil 'RMClock Power Management' zreszta w ver 2.25 automatycznie sie dodaje i wylacza windowsowe cnq ... Jakies pomysly ? *Okazalo sie ze problem twkil w samym RM Clock 2.25 bo ver 2.2 dziala bez zarzutow (jedynie zle odczytuje VID o 0.1 za nisko) Edytowane 1 Maja 2007 przez Aludan Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...