Flapu Opublikowano 11 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Marca 2007 Zakupiłem sobie nowy sprzęt. Do zasilania tego wszystkiego wybrałem zasilacz Topower SPW-480W EZA. Wszystko by było git, tylko że komp się sam wyłącza. Czasami podziała parę godzin, czasami wystarczy mu minuta i zgon. Oprogramowanie odpada, bo wyłącza się czasem parę sekund po odpaleniu. Po tym wyłączeniu trzeba odczekać parę-parenaście sekund aby można go było włączyć ponownie. I tak w kółko. Nie wiem co jest. Odłączyłem już wszystkie napędy, wentyle dodatkowe i nic nie pomaga. Myślałem, że to wina listwy zasilającej (może robiła jakieś spięcia i uruchamiało się zabezpieczenie w zasiłce?) bo podobnie zachowywał się stary komp (a jedyne co je łączy, to właśnie listwa ;) ) No ale po zmianie sytuacja się nie zmieniła. Teraz podłączyłem starego Chiefteca 350W i jak na razie komp działa. Co może być przyczyną?? Czy to walnięty zasilacz? Czy wina czegoś innego? Sprzęt: Core2Duo E6300, Asus P5N-E, 2 GB OCZ Platinum Dual rev2 800 MHz, BFG GF8800GTS 320, 4 dyski (1 SATA, 3 PATA), DVDRW Sprzęt niekręcony. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Grzechu_1990 Opublikowano 11 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Marca 2007 Jakie temperatury?? Jakie napięcia?? Ram sprawdź memtestem albo goldmemory. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Flapu Opublikowano 11 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Marca 2007 Jakie temperatury?? Jakie napięcia?? Ram sprawdź memtestem albo goldmemory. Temp ok - proc 39 st. system 42 st. Napięcia idealne - przynajmniej takie pokazuje w biosie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
capone Opublikowano 11 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Marca 2007 Może ramy mają jakiś konflikt z innym sprzętem. Lub coś zasilacz świruje Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Grzechu_1990 Opublikowano 11 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Marca 2007 Napięcia idealne - przynajmniej takie pokazuje w biosie.Napięcia mierzymy miernikiem... Sprawdź ram jeszcze. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 11 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Marca 2007 Kabel z listwy do komputera też jest stary? jak tak to wymien go, może źle styka w gnieździe zasilacza. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...