andr_w Opublikowano 11 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Marca 2007 Witam! Mam tym razem dylemat pomiędzy procesorami athlon64 x2 3800+ a x2 4200+. Który wybrać i który będzie lepszy do podkręcania na płycie DFI Infinity NF Ultra II-M2 ?? Jedno jest pewne że dokupuje osobno wentylator na proca (Scythe Infinity SCINF-1000) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
beka Opublikowano 11 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Marca 2007 według mnie nie ma co dopłacać do X24200+ ... 3800+ sobie dokręcisz, a trochę kasy zostanie w kieszeni ... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
M@TI Opublikowano 11 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Marca 2007 j/w bierz jak najtańszego dwujajowca i kręć a za zaoszczędzoną kase idź na piwko :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
eQ. Opublikowano 11 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Marca 2007 Mam tym razem dylemat pomiędzy procesorami athlon64 x2 3800+ a x2 4200+. Który wybrać i który będzie lepszy do podkręcania na płycie DFI Infinity NF Ultra II-M2 ??Podkręcą się do tego samego poziomu więc nie trzeba przepłacać kup 3800+. i kręć a za zaoszczędzoną kase idź na piwko icon_biggrin3.gifLub daj mi [; Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andr_w Opublikowano 11 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Marca 2007 Ok to kupuje x2 3800+!! dzięki za pomoc;) Pozdr Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jarek_135 Opublikowano 11 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Marca 2007 Jest jeszcze tańszy X2 3600 który ma najlepszy stosunek cena/wydajnośc i kręci się równie dobrze. Tylko trzeba pamiętać, żeby w sklepie prosić o wersję EE, czyli 65W. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andr_w Opublikowano 11 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Marca 2007 Tak tylko x2 3600+ ma pojemność pamięci cache:L2: 512 kb (256 kb na każdy rdzeń) , a x2 3800+ ma L2: 1024 kb (512 kb na każdy rdzeń) także myślę, że ten drugi będzie bardziej wydajniejszy:) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jarek_135 Opublikowano 11 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Marca 2007 Dobrze myślisz, jest wydajniejszy o 5% w bardzo specyficznych programach. Czyli tyle co nic. Czym się zajmujesz, tzn do czego Ci komputer służy? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andr_w Opublikowano 11 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Marca 2007 głownie chodzi o gry, aby każda gierka chodziła płynnie:) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jarek_135 Opublikowano 11 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Marca 2007 :D No to bierz 3600. Na pewno nie poczujesz różnicy. A jeśli chcesz, żeby każda gra chodziła bez problemu to kup sobie jakąś dobrą kartę graficzną, bo to od nich zależy, jak chodzą gry. Chyba że lubisz w niskich rozdzielczościach grać no to procesor zaczyna odgrywać coraz większą rolę... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JoTgiE Opublikowano 11 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Marca 2007 Witam! Mam tym razem dylemat pomiędzy procesorami athlon64 x2 3800+ a x2 4200+. Który wybrać i który będzie lepszy do podkręcania na płycie DFI Infinity NF Ultra II-M2 ?? Jedno jest pewne że dokupuje osobno wentylator na proca (Scythe Infinity SCINF-1000) Ja ci zadam jedno banalne pytanie? a do czego ci te dwa rdzenie potrzebne? czy znasz jakom kolwiek aplikacje która jest wspomagana przez 2 rdzenie? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Firekage Opublikowano 12 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 12 Marca 2007 Ja ci zadam jedno banalne pytanie? a do czego ci te dwa rdzenie potrzebne? czy znasz jakom kolwiek aplikacje która jest wspomagana przez 2 rdzenie? CPU0 > gram w GTR CPU1 > robie cos innego na nim w czasie grania .... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
caillain Opublikowano 12 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 12 Marca 2007 Ew. nieużywany rdzen zawsze mozna poswiecic seti ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ZgredeK Opublikowano 12 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 12 Marca 2007 :D No to bierz 3600. Na pewno nie poczujesz różnicy. A jeśli chcesz, żeby każda gra chodziła bez problemu to kup sobie jakąś dobrą kartę graficzną, bo to od nich zależy, jak chodzą gry. Chyba że lubisz w niskich rozdzielczościach grać no to procesor zaczyna odgrywać coraz większą rolę... http://www.egielda.com.pl/?str=art&id=1760 co prawda kilka testów z tego artykułu mi się nie podoba, i autor na siłę udowadnia absolutna wyższość C2D nad prockami AMD ... ale nie da się ukryć że procesor musi mieć odpowiednią wydajność żeby obsłużyć nowe gry bez zacięć. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...