Skocz do zawartości
andr_w

Dylemat Z Procem:/

Rekomendowane odpowiedzi

Witam!

Mam tym razem dylemat pomiędzy procesorami athlon64 x2 3800+ a x2 4200+. Który wybrać i który będzie lepszy do podkręcania na płycie DFI Infinity NF Ultra II-M2 ??

Jedno jest pewne że dokupuje osobno wentylator na proca (Scythe Infinity SCINF-1000)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam tym razem dylemat pomiędzy procesorami athlon64 x2 3800+ a x2 4200+. Który wybrać i który będzie lepszy do podkręcania na płycie DFI Infinity NF Ultra II-M2 ??

Podkręcą się do tego samego poziomu więc nie trzeba przepłacać kup 3800+.

i kręć a za zaoszczędzoną kase idź na piwko icon_biggrin3.gif

Lub daj mi [;

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tak tylko x2 3600+ ma pojemność pamięci cache:L2: 512 kb (256 kb na każdy rdzeń) , a x2 3800+ ma L2: 1024 kb (512 kb na każdy rdzeń) także myślę, że ten drugi będzie bardziej wydajniejszy:)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

:D No to bierz 3600. Na pewno nie poczujesz różnicy. A jeśli chcesz, żeby każda gra chodziła bez problemu to kup sobie jakąś dobrą kartę graficzną, bo to od nich zależy, jak chodzą gry. Chyba że lubisz w niskich rozdzielczościach grać no to procesor zaczyna odgrywać coraz większą rolę...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam!

Jedno jest pewne że dokupuje osobno wentylator na proca (Scythe Infinity SCINF-1000)

Ja ci zadam jedno banalne pytanie? a do czego ci te dwa rdzenie potrzebne? czy znasz jakom kolwiek aplikacje która jest wspomagana przez 2 rdzenie?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość Firekage

Ja ci zadam jedno banalne pytanie? a do czego ci te dwa rdzenie potrzebne? czy znasz jakom kolwiek aplikacje która jest wspomagana przez 2 rdzenie?

CPU0 > gram w GTR

CPU1 > robie cos innego na nim w czasie grania ....

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

:D No to bierz 3600. Na pewno nie poczujesz różnicy. A jeśli chcesz, żeby każda gra chodziła bez problemu to kup sobie jakąś dobrą kartę graficzną, bo to od nich zależy, jak chodzą gry. Chyba że lubisz w niskich rozdzielczościach grać no to procesor zaczyna odgrywać coraz większą rolę...

http://www.egielda.com.pl/?str=art&id=1760

co prawda kilka testów z tego artykułu mi się nie podoba, i autor na siłę udowadnia absolutna wyższość C2D nad prockami AMD ... ale nie da się ukryć że procesor musi mieć odpowiednią wydajność żeby obsłużyć nowe gry bez zacięć.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi