Skocz do zawartości
Bartez89

Ile Wentylatorów Pod 1 Molex ?

Rekomendowane odpowiedzi

Witam to mój pierwszy post, nie będę pisał nic o sobie bo wiem ze nikogo to nie obchodzi :)

Chciałem Was zapytać ile wentylatorów można maksymalnie podczepić pod 1 molex ?

Mogę pod 1 molex'a podłączyć 4 wentylatory ?

Wszystkie będą chodziły na 5-6V dwa to wolnoobrotowce 80mm a pozostałe dwa to wentylatory z starych zasiłek.

Pozdrawiam Bartek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzięki za odpowiedź.

Zasiłke mam zwyczajną Codegen 300W.

Swoją drogą za jakiś czas mam zamiar zabrać sie za modding mojej starej budy, będzie relacja, będą fotki tylko potrzebuje czasu na przygotowanie zaplecza sprzętowego no i potrzebuje przede wszystkim czasu, którego ostatnio nie posiadam zbyt wiele.

Pozdrawiam Bartek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Razem z cala reszta budy zapewne po ogromnym wkur... poirytowaniu jak fpizdu posza czesc pracy ktora byla na dysku? Coz.

4 wiatraki 80mm na 6v? Hmm mozna i tak pytanie tylko jak beda grzechotac. No i jak sesnownie to rozmiescisz w budzie... Nie mow? Codeguano?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

działa mi bezawaryjnie już 5 lat :)

No to trafiłeś 1/10000 egzemplarz który działa długo i nie wybucha :D Zmierz bo może jeszcze dobre napięcia trzyma, albo masz może jakiś czakram w domu który na niego działa swoją mocą

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No to trafiłeś 1/10000 egzemplarz który działa długo i nie wybucha :D Zmierz bo może jeszcze dobre napięcia trzyma, albo masz może jakiś czakram w domu który na niego działa swoją mocą

jak OT to OT :)

niedawno mierzyłem temu zasilaczowi napięcia w zestawie z p4 1.8ghz i skoki były na poziomie 0.8v :D nawet w ilde były spore. Jeszcze lepsze że komp działał stabilnie :wink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi