CriXu Opublikowano 11 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Marca 2007 Witam Kupilem laptopa do ktorego otrzymalem najwiekszy mozliwy syf wydany przez Microsoft, czyt. "Viste". Nie chce tego widziec juz nigdy wiecej i chcialbym zainstalowac XP-ka na moim lapku. Wszystko fajnie i pieknie, wchodze na stronke HP-ka ze sterownikami i zobaczylem ze nie ma prawie zadnych sterownikow pod XP-ka! :( no tragedia bo albo jestem slepy i nie widze ich tam albo cos jest nie tak z HP-kiem skoro nie wydal sterow pod XP-ka. Na poczatku wszedlem zobaczyc na sterowniki przeznaczone pod Viste i jest ich mnostwo (caly komplet): http://h10025.www1.hp.com/ewfrf/wc/softwar...6748&dlc=en a pod XP-ka tylko tyle: http://h10025.www1.hp.com/ewfrf/wc/softwar...6748&dlc=en I co tu robic?? Skad wziac sterowniki pod XP-ka??? Do Visty sa przeciez inne niz do XP-ka, chyba ze beda pasowaly... wie ktos gdzie moge cos znalesc??? co mam zrobic??? Sprzet z podpisu! Prosze o pomoc! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
serwantez Opublikowano 11 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Marca 2007 A na płytach od HP nie dali innych ? tylko pod Viste ? Jak nie to strtaszny szit. Na twoim miejscu skontaktowałbym sie z centrum HP jeśli są to oni powinni wiedzieć. Ewentualnie popatrz co masz w środku i szukaj na strtonach producentów Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CriXu Opublikowano 11 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Marca 2007 wszystko co otrzymalem bylo na dysku twardym w lapku. HP nie dostarcza zadnych plyt. Sterowniki jakie zostaly zamieszczone na dysku sa tylko i wylacznie pod Viste. Do centrum HP-ka juz napisalem maila i teraz czekam na odpowiedz. Myslalem ze moze ktos z was posiada jakies sterowniki... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ZgredeK Opublikowano 11 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Marca 2007 (edytowane) HP nie dostarcza zadnych plyt. Poza tymi: :lol2: Każdy komputer z preinstalowanym systemem ma w kartoniku co najmniej trzy płytki, to co widać na fotce jest zestawem "XXL" z jednego nowego lapka HP sprzedawanego w promocji. Normalnie daja sterowniki w postaci "recoveryCD", ale na jednej z płytek powinien być komplet sterów - problem polega na tym że ich zdaniem "komplet" to mniej więcej tyle ile widzisz na stronie w dziale download :( [edit] Sprawdziłem co za urządzenia siedzą w tym lapku, wszystkie stery pod XP są dostępne na stronach producentów. Edytowane 11 Marca 2007 przez ZgredeK Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jesus79 Opublikowano 12 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 12 Marca 2007 (edytowane) Tydzien temu także męczyłem się z Toshibą P105-S9337, paradoksalnie większośc sterowników znalazłem na stronce HP. Najwięcej problemów sprawiła karta dzwiękowa Conexant'a, moja to była Venice, jest jeszcze inny model tej karty, musisz sprawdzić ID w menedżerze urządzeń. Teraz nie pamiętam modelu tego HP, to podam ci model Toshiba'y do której są sterowniki dla windows XP i prawdopodobnie podejdą: TOSHIBA P105-S9312 Wejdź na WWW.Toshiba.com i ściągnij je sobie ( nie moge podać bezpośredniego linku bo nie będzie działać). Powodzenia Edytowane 12 Marca 2007 przez jesus79 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CriXu Opublikowano 12 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 12 Marca 2007 (edytowane) Poza tymi: :lol2: Każdy komputer z preinstalowanym systemem ma w kartoniku co najmniej trzy płytki, to co widać na fotce jest zestawem "XXL" z jednego nowego lapka HP sprzedawanego w promocji. Normalnie daja sterowniki w postaci "recoveryCD", ale na jednej z płytek powinien być komplet sterów - problem polega na tym że ich zdaniem "komplet" to mniej więcej tyle ile widzisz na stronie w dziale download :( [edit] Sprawdziłem co za urządzenia siedzą w tym lapku, wszystkie stery pod XP są dostępne na stronach producentów. :lol2: a jestes pewien?? Sory ale jeszcze nie widzialem w zadnym sklepie w UK HP-kow z plytkami!!! (Te starsze owszem! Te do ktorych jest dodawany system XP czy tez MCE). Paviliony z systemem Vista maja wszystko na HDD, nie wierzysz zadzwon do HP UK -ja dzwonilem i mi wyjasnili!!!! Wszystko jest na dysku! Na 2 partycjach. Jedna z nich to zwykla systemowa (jet osobny folder) a druga to Recovery! PS. A od kiedy "te najnowsze" HP-ki sa sprzedawane z systemem XP ??? Wszystkie zostaly wycofane! Po premierze Visty dzwonilem do HP-ka aby zamowic lapka z XP (i powiedzieli mi ze nie maja juz takich w sprzedazy, tylko z Vista). Paranoja! Dobra jest :) wystarczylo troszke czasu poswiecic na google i znalazlem wszystkie potrzebne sterowniki :) odziwo HP takowe wypuscil :D wystarczylo dobrze poszukac i znalesc sterowniki stworzone pod serie DV6000 :D w razie czego jakby ktos jeszcze szukal to podam linka: HP Pavilion dv6000 CTO Notebook PC - Software & Driver heh no i teraz pozostaje mi tylko zagospodarowac czas na instalacje windy i w koncu bede normalnie mogl popracowac :) Pozdrawiam Edytowane 12 Marca 2007 przez Szpakos Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukas-comp Opublikowano 12 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 12 Marca 2007 lol przeciez all sterowniki znajdziesz na stronie hp.com wystraczy tylko umiec troche angielski i poszukac... ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
najdmen Opublikowano 17 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 17 Marca 2007 zgredek miesiąc temu kupowałem hpka i nie dosrtałem żadnych płyt, gdy zapytałem o nie sprzedawcę powiedział mi że może mi nagrać na 2 płyty dvd recowery z mojej partycji ze do niektórych lapów hp nie dodaje. p.s. udało mi się kupić lapa na xpku- jeszcze :) z resztą i tak byłby za słaby :D:D:D:D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
metha Opublikowano 18 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 18 Marca 2007 Kupiłem laptopa (w UK) HP, ale z serii dv2000, nie było żadnych płyt-tylko partycja recovery. Po pierwszym uruchomieniu zgrałem ją na 3 płyty DVD. Jest taka opcja: pc recovery disc creator. Sterowniki bez problemu można ściągnąć ze strony producenta!! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...