hans00 Opublikowano 11 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Marca 2007 Otóż będę posiadał na przełomie około 2500zlotych i zamierzam się przesiąść z mojego pięcioletniego kompa na coś nowszego. Jednak slyszalem, ze okolo 25kwietnia bedzie obnizka c2d. Moje pytanie to czy oplaca sie czekac oraz co konkretnie zakupic. Dodam, ze osprzet i dvdrw posiadam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shady Opublikowano 11 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Marca 2007 Tak czekać to można wieczność - wszystko tanieje. Generalnie możesz poczekać na nowe karty graficzne, chociaż za 2,5k całego kompa to ciężko by było złożyć z nową kartą, bo kosztować będę ok. 1k więc i tak dużo... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
capone Opublikowano 11 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Marca 2007 Jeżeli pod słowem nowa karta graficzna kryje się gf 8600 to nie ma sensu. Żaden nie będzie szybszy od 7900gs (hyba :D) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hans00 Opublikowano 11 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Marca 2007 (edytowane) Ok, jesli mowicie, ze nie warto czekac to nie bede. Mam zamiar kupic cos na c2d, wiec moze cos doradzicie. Waham sie miedzy 4300 i 6300, nie mam pojecia jakie wziac ramy. Czekam na wasze propozycje. Chce, zeby ceny pochodzily z jednego w miare pewnego sklepu. Za pomoc thanks.EDIT: Teraz to już zupełnie nie wiem co robić, mam nadzieję, że wypowiedzą się w tej sprawie również eksperci Edytowane 28 Czerwca 2013 przez hans00 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
beka Opublikowano 11 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Marca 2007 ale będzie miał DX10, co może się przydać ! ja bym poczekał na nowe procki i obniżki (ponoć nawet do 50%) Intela ... a także na nowe karty z DX10 . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JoTgiE Opublikowano 11 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Marca 2007 Ludzie ale biadolicie...masz 5 letniego kompa , a moim zdaniem od 5 lat nic w kompach sie niezmeniło i nie zapowiada sie żeby cokolwiek sie zmieniło. Jeżeli ulegasz reklamom i maniakom z forum, którzy sie prześcigają w 3dmarkach i na dodatek nie masz co z kasa robić no to se kupuj. 64 bity- po co? , 2 rdzenie - poco? dx10 - poco? Ludzie macie mózgi to ich używajcie a nie dajecie sie mamić reklamom i nagonce debilnym firmom które robią was w konia na podobnych zasadach jak wspaniały pan Bil G. z windowsem Ja polecam Pentium 3 800MHz bo ceny wkońcu są normalne tzn średnio 25zł za procka i zachęcam zaznajomić sie z linuxem........ Wolność dla myślących!!!! :mur: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ZgredeK Opublikowano 12 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 12 Marca 2007 64 bity- po co? , 2 rdzenie - poco? dx10 - poco? Ludzie macie mózgi to ich używajcie a nie dajecie sie mamić reklamom i nagonce debilnym firmom które robią was w konia HeHeHeHeHeHe :lol2: Ludzie lubią być "do przodu", i dzięki temu handlowcy opychają kupe śmiecia za straszne ceny. - systemu 64bitowego tak naprawdę nie ma do dziś, to znaczy nie ma systemu dla domowego użytkownika. Jest Linuks, którego używają tylko nieliczni desperaci (problemy ze sterownikami "64bit" są podobne jak w windowsie). - 80-90% użytkowników nie używa żadnego programu zdolnego obciążyć więcej niż 1 rdzeń procesora, sytuacja może się zmieni jak producenci gier zaczną stosować obsługę wielu procesorów. Ale to nieprędko. - jedyną aplikacją używającą DX10 jest ... Windows Viśta :lol2: i to się nie zmieni przez najbliższy rok. Nie muszę mówić ile będą kosztowały karty "DX10" za rok? najwyżej 2/3 tego co dziś, i nadal trzeba się będzie zastanowić czy dla tych dwóch gier chodzących wyłącznie pod DX10 warto wydawać pieniądze na nową grafikę :P Wszyscy to wiedzą, ale DX10 / 2 rdzenie / 64 bity są modne i nic na to nie poradzisz ;) Zawsze tak było, ludzie kupowali procki z HT którego nie obsługiwały płyty główne ani system, kupowali karty pod DX8/9 w czasach kiedy nie było gier używających DX8/9 ... i dobrze! przynajmniej coś zarobiłem ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hans00 Opublikowano 12 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 12 Marca 2007 Może mi ktoś odpowiedzieć na moje pytania, a mianowicie czy warto poczekac ten miesiąc na obniżki oraz co konkretnie kupić. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotralek Opublikowano 12 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 12 Marca 2007 Za tą kasę wolałbym kupić x2 65nm + 7900GS a resztę dołożyć do jakiś fajnych wakacji :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wamak Opublikowano 12 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 12 Marca 2007 E4300 stanieje przynajmniej o 100zł (jak nie 150), będzie większy większy wybór kart graf. (dojdą 8600gt, gts). Czekać musisz natomiast nie 1 miesiąc, a raczej 1,5- 2 miesiące, więc sprawa nie jest jasna. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hans00 Opublikowano 12 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 12 Marca 2007 Wiec sie nie oplaca czekac? 2.5k starczy na c2d i 7900gs. Nie bijcie :* Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
eQ. Opublikowano 12 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 12 Marca 2007 Wiec sie nie oplaca czekac? 2.5k starczy na c2d i 7900gs. Nie bijcie :*Starczy. Odsyłam do zestawu Sysaka musisz tylko zamiast 2Gb ramu wziąć 1GB :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hans00 Opublikowano 12 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 12 Marca 2007 Z tego co czytałem to juz nigdzie nia ma vitestow, wiec jakie inne ramy? No i w tamtym configu nie byla wliczona buda, a nie zamierzam kupowac jakiegos bubla z tracera. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
eQ. Opublikowano 12 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 12 Marca 2007 Jak nie A-daty to Goodramy. No i w tamtym configu nie byla wliczona buda, a nie zamierzam kupowac jakiegos bubla z tracera.Na bude niech Ci babcia da kase B) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hans00 Opublikowano 13 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 13 Marca 2007 Moze podacie w koncu cos konkretnego? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotralek Opublikowano 13 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 13 Marca 2007 A nie łaska poczytać w gotowych zestawach :?: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hans00 Opublikowano 2 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Kwietnia 2007 Odświeżam temat mając nadal to samo pytanie co przedtem, a mianowicie po którym kupić kompa? Dalej mam ok 2.5k, niestety nie mogę skorzystac z gotowych zestawów, ponieważ będę brał w jednym sklepie wszystko. Pozdrawiam, Hans00 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
serwal4 Opublikowano 2 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Kwietnia 2007 Wg. mnie teraz jest dorba okazja na kupno kompa.. ceny są niskie, a na dx10 mamy jeszcze czas... A składałbym coś w tym stylu: C2D E4300 + Freezer 7PRO Abit AB9/Asus P5N-E SLI/MSI P6N SLI-FI 2Gb goodram 667mhz 7600GS hdd to Barracuda 7200.10 (pojemność wg potrzeb) Psu to huntkey 350W lub jakiś Topower Buda za ~200zł Sharkoon Rebel, Cooler Master etc. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hans00 Opublikowano 2 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Kwietnia 2007 To nie oplaca się czekac na obnizke c2d? Prosze o ceny z jednego sklepu. Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marx2 Opublikowano 2 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Kwietnia 2007 Apollo ma niskie ceny, sam sobei policz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EXO3 Opublikowano 2 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Kwietnia 2007 To nie oplaca się czekac na obnizke c2d? Prosze o ceny z jednego sklepu. Pozdrawiamtroche chyba za wygodny jesteś? :-P Już pare osób mówiło: czekać to można w nieskończoność.... Podam ci mój własny przykład: miesiąc temu kupiłem kompa - tego co w sigu. Gdybym kupował go dziś to za te same pieniądze miałbym: zamiast Semprona - Athlona X2, zamiast 7600 - 7900, zamiast Biostara - Abita (choć tu akurat różnica obojętna) Myślisz, że inaczej będzie z C2D? ceny sprzętu od zawsze szybko się zmieniały.... imo czekanie na DX10 też jest bez sensu ... Jeśli bierzesz C2D to tak jak napisał serwal4 - tj.4300 + dobry zestaw chłodzący. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ViKinG69 Opublikowano 2 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Kwietnia 2007 jak chce ci sie czekac 1,5 miesiaca i zaplacic za c2d 100zl mniej xD to twoj wybor. ja polecam sklep www.gral.pl Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wamak Opublikowano 2 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Kwietnia 2007 jak chce ci sie czekac 1,5 miesiaca i zaplacic za c2d 100zl mniej xD to twoj wybor. ja polecam sklep www.gral.plTen sam sklep sprzedaje je przez allegro za 529zł (oficjalny sklep po 559)- nie wiem czemu przez allegro taniej, ale cena najniższa w Polsce na dziś. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ViKinG69 Opublikowano 2 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Kwietnia 2007 Ten sam sklep sprzedaje je przez allegro za 529zł (oficjalny sklep po 559)- nie wiem czemu przez allegro taniej, ale cena najniższa w Polsce na dziś.o kufa a ja kupilem ze strony za 570 XD Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hans00 Opublikowano 8 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 8 Kwietnia 2007 Pamięć DDR2 2x1GB PC5300 667MHz Goodram GR667D264L5/2GDC 379.00 Zasilacz Chieftec GPS-400AA-101A 400W 120mm 164.00 Intel Core 2 Duo E4300 1.8GHz 2MB 561.00 Obudowa CoolerMaster Elite 330 black b/z RC-330 148.00 Płyta Abit AB9 410.00 GeForce 7900GS Palit 256MB 256b 540.00 Samsung 250GB 7200 8MB SP2504C 228.00 Razem: 2430.00 Na wydanie mam około 2,5k. będę kupował w przyszłym tygodniu (no chyba, ze opłaca sie jeszcze czekać). Co ewentualnie zmienić w tym zestawie. Karta i obudowa nie jest dostępna w sklepie (apollo), więc ile musiałbym na nie czekać. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Alexander_Mniejszy Opublikowano 8 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 8 Kwietnia 2007 zestaw :thumbup: moze zasilke bym zmienil na Zasilacz Amacrox Warrior AX450-PNF (+12V: 348W) cena podobna pozdro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hans00 Opublikowano 8 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 8 Kwietnia 2007 Co inni sądzą o tym zestawie? Zasilacz zostanie raczej ten, bo ani amcroxów ani Huntkey'i nie ma w apollo. No i co z tym: Karta i obudowa nie jest dostępna w sklepie (apollo), więc ile musiałbym na nie czekać. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
eQ. Opublikowano 8 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 8 Kwietnia 2007 (edytowane) Wszystko OK :wink: Można dokupić chłodzenie na proca AC freezer 7 Edytowane 8 Kwietnia 2007 przez eQ. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chiper Opublikowano 8 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 8 Kwietnia 2007 (edytowane) Mam tego Szefa tylko ze 450W. Napięcia trzyma dobrze , tylko ma male radiatory a przez to wiatrak kręci sie calkiem szybko robiąc dosc duzy szum Edytowane 8 Kwietnia 2007 przez chiper Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hans00 Opublikowano 9 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 9 Kwietnia 2007 Karta i obudowa nie jest dostępna w sklepie (apollo), więc ile musiałbym na nie czekać. Teraz obchodzi mnie tylko ta kwestia. Wie ktos? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...