Camis Opublikowano 12 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 12 Marca 2007 Policja będzie mogła sprawdzić, gdzie w ciągu 5 lat dzwoniliśmy, co napisaliśmy w SMS-ach, jakie zdjęcia wysłaliśmy w MMS-ie, a nawet na jakich stronach www zagościliśmy - takie zmiany w prawie telekomunikacyjnym szykuje nam PiS. di Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Galago De Codi Opublikowano 12 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 12 Marca 2007 Do tej pory było 2 lub 3 lata.. nic nadzwyczajnego.. moim zdaniem dobrze się dzieje.. jakoś dziś gdy przez dwa lata może policja czytać te nasze strasznie prywatne sms-y nie było z tymproblemów.. Pozatym - jesteśmy na forum dla informatyków - czy ktoś tutaj jeszcze wierzy w poufność danych i anonimowość? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hary Opublikowano 12 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 12 Marca 2007 Pozatym - jesteśmy na forum dla informatyków ...A ja zawsze myślałem, że dla OCerów w głównej mierze :blink: ....czy ktoś tutaj jeszcze wierzy w poufność danych i anonimowość?Ja :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Camis Opublikowano 12 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 12 Marca 2007 Do tej pory było 2 lub 3 lata.. nic nadzwyczajnego.. moim zdaniem dobrze się dzieje.. jakoś dziś gdy przez dwa lata może policja czytać te nasze strasznie prywatne sms-y nie było z tymproblemów.. Pozatym - jesteśmy na forum dla informatyków - czy ktoś tutaj jeszcze wierzy w poufność danych i anonimowość? Nie moze, archiwizowana jest tylko lista rozmow. A nie sms. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
apo5 Opublikowano 12 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 12 Marca 2007 Policja może przeczytac nasze smsy ale tylko w przypadku podejrzenia popełnienia przestępstwa. Nie ma się czym przejmować jeżeli ma się czyste sumienie, przeciez nie będą czytac miliardów smsów które wyslalismy w ciagu 5 lat. Nic w tym niezwykłego. Tak samo jest z gadu gadu.W wawie, oddział gadu gadu jest w jednym z budynków w którym jako ochroniaz pracuje ojciec mojego kolegi. I mówi ze tam non stop policja przychodzi. Co wejdą to w recepcji "do firmy gadu gadu, do firmy gadu gadu". Podobno siędzi 20 lasek i przeszukują stosy archiwów, ale TYLKO w przypadku podejrzenia przestępswa :). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Camis Opublikowano 12 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 12 Marca 2007 (edytowane) GG nie przechowuje wiadomosci. Przychodza pewno po adresy ip. Moj znajomy z podstawowki pracuje w lodzi na lutomierskiej w KWP. W wydziale zwalczania przestepczosci gospodarczej/intenetowej. I co nie co od niego wiem. Od gg maja TYLKO logi polaczen i ew liste kontaktow. Nic wiecej to samo z sms, moga uzyskac tylko billing. Edytowane 12 Marca 2007 przez Cmx Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Rebel_ Opublikowano 12 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 12 Marca 2007 (edytowane) mi to nie przeszkadza jesli pozwoli dorwac jednego debila wiecej zeby nie chodzil po wolnosci, przeciez nie beda czytali moich ty waszych smsow tylko jesli bedzie podejrzanie przestepstwa Edytowane 12 Marca 2007 przez _Rebel_ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
djsilence Opublikowano 12 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 12 Marca 2007 Rebel, ja nadal nie mogę z Twojego avatara :) respect :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Galago De Codi Opublikowano 12 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 12 Marca 2007 Ciekawe z tym gg - bo ja wiem dokładnie na podwrót o koninskiego inspektora od PG ze mają wgląd na serwerach gg w rozmowy i je udostępniają jak trzeba.. Z resztą dzieje się to dośc często gdy np łapią jakiegoś oszusta który kradnie np nr seryjne do gier online podszyswając się pod obsługę techniczną.. Prawo okresla ze bilingi są przez 2-3 lata przechowywane - ale onformacje sa też zapisyswane - tylko ze tego prawo nie okreslalo. Jeśli w ciągu paru godzin jest potrzeba dostęu do danych sms - operator ma to na pewno do odzyskania. Co do anonimowości w necie - to poczytajcie sobie różne serwisy związane z sieciami. Nie dla wszystkich - ale ci którzy potrafią, albo mogą w majestacie prawa wymagać - zawsze was namierzą. może z 10% naprawdę dobrych hakerów. Ślady po sobie zostawiamy zawsze - i wystarczy ktoś kto dobrze zbiera dane. poczytajcie o programach typu "carniwore" lub innych infiltratorów sieci. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Camis Opublikowano 12 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 12 Marca 2007 Tak jak mowie, pracuje on tam juz prawie 1.5 roku i jeszcze o takim przypadku nie slyszal... Jesli gg by zapisywalo rozmowy to by serwry padly.. Zreszta mozna zaznaczyc "polaczenie bezposrednie" i jesli 2 osoby maja zew ip to wiadomosc nawet nie trafia na serwer. Najlepiej dla zachowania prywatnosci uzywac kodowania. Np pgp albo innego. Nie do zlamania dla nich. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Galago De Codi Opublikowano 12 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 12 Marca 2007 Każdy kod da się złamać - liczą się tylko poniesione koszty - które moga być niewspołmierne do informacji na jaką polujemy... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamilo23 Opublikowano 12 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 12 Marca 2007 Są ważniejsze rzeczy niż zabawa z sms. Ludzie co się z tym Pisem dzieje. :mur: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Twój Pan Opublikowano 12 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 12 Marca 2007 Prawie jak za komuny :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mib Opublikowano 12 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 12 Marca 2007 (edytowane) Taaaaaa albo panstwo policyjne. Niedlugo wprowadza prawo ze jak zle pomyslisz o jedynej slusznej parti to od razu dostajesz wyrok. Ehhhhhhhh masakra, masakra. Rozliczac rozlicza i jeszcze raz rozliczac. Edytowane 12 Marca 2007 przez mib Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
apo5 Opublikowano 12 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 12 Marca 2007 (edytowane) Co by nie zrobili to kazdy moze napisac "są wazniejsze rzeczy niz...bla bla bla", tępe gadanie zawistnego Polaka [; Dobrze że się zebrała wreszcie grupa ludzi która bez problematycznej opozycji przerobi w końcu ustawy, które już od dawna powinny zostać wprowadzone. B-) Edytowane 12 Marca 2007 przez apo5 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
capone Opublikowano 12 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 12 Marca 2007 Moje sms mogą sobie czytać :D. Najczęściej wysyłam wiadomości typu: "wejdź na gg" lub "idziemy pić ?" albo "ściągnij mi ..." Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
apo5 Opublikowano 12 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 12 Marca 2007 No w sumie za to "idziemy pić" (wiek) i "sciagnij mi" (nielegalne oprogramowanie ;) ) to faktycznie mogli by Cię ścignąć ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jonas Opublikowano 12 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 12 Marca 2007 Tja, wszak za komuny powszechnie czytano prywatne maile, SMSy i wymazy :> Jak już skończą się teczki i trupy w szafach, a wszystkich starców podejrzanych o ubeczność skaże się na ukamienowanie bułkami z Biedronki, będzie nowe błotko do radosnego taplania się i wyciągania pierdów spod pierzyn. Chwalmy Pana. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
apo5 Opublikowano 12 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 12 Marca 2007 No jedyne co się zmieniło to okres obowiązywania tego procederu...więc nie wiem którego Pana chcecie chwalic [; Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DaRoN Opublikowano 12 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 12 Marca 2007 mi to nie przeszkadza jesli pozwoli dorwac jednego debila wiecej zeby nie chodzil po wolnosci, przeciez nie beda czytali moich ty waszych smsow tylko jesli bedzie podejrzanie przestepstwaNo tak, tylko, że 5 lat raczej nie mówi dobrze o sprawności w działaniach polskiej policji. Rebel, ja nadal nie mogę z Twojego avatara :) respect :)Jest - nietuzinkowy ;] Są ważniejsze rzeczy niż zabawa z sms. Ludzie co się z tym Pisem dzieje. :mur:Wojewódzki dobrze wczoraj powiedział. Najśmieszniejszy rząd od czasów Mieszka pierwszego ;] Prawie jak za komuny :DPrawie jak w "1984". Taaaaaa albo panstwo policyjne. Niedlugo wprowadza prawo ze jak zle pomyslisz o jedynej slusznej parti to od razu dostajesz wyrok. Ehhhhhhhh masakra, masakra. Rozliczac rozlicza i jeszcze raz rozliczac. Uważaj - bo to już blisko. Szukają dziury w całym, a wystarczy spojrzeć jak sami się kryją i maskują. Co by nie zrobili to kazdy moze napisac "są wazniejsze rzeczy niz...bla bla bla", tępe gadanie zawistnego Polaka [; Dobrze że się zebrała wreszcie grupa ludzi która bez problematycznej opozycji przerobi w końcu ustawy, które już od dawna powinny zostać wprowadzone. B-)Zawistnego Polaka? Nie widzisz, ze oni myślą od tyłu? Zebrała się grupa ludzi. Jeden udziela protekcji drugiemu, ale to jest wporządku prawda? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
oldskul Opublikowano 12 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 12 Marca 2007 Jeszcze tylko brakuje komunikatu w sluchawce - rozmowa kontrolowana, rozmowa kontrolowana, piii. PiS jeszcze będzie tak nas zwodzić. Oby ten prawicowy płód i cała ta banda rządząca upadła. Ale tak to jest, dać Polakom władzę, to sami się pozabijają. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Labe Opublikowano 12 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 12 Marca 2007 (edytowane) to od razu piszcie też do US bo echelon nas też łapie :mur: ps. A ja bym bardzo chciał aby już nigdy lewica nie rządziła w Polsce Edytowane 12 Marca 2007 przez Labe Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PelzaK Opublikowano 12 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 12 Marca 2007 trzeba znaleźć kompromis... nie chcecie mieć terroryzmu i przemocy na świecie a jak podejmuje się środki bezpieczeństwa to narzekacie że zabiera się wam wolność... Co mają postawić policjanta przy każdym człowieku, który może byc potencjalnym bandytą? ja nie mam nic przeciwko, bo i tak nikt nie będzie siedział i czytał moich smsów.. chyba że zajdzie taka potrzeba, a w większości i tak będą to nic nie znaczące jakieś zdania wyrwane z kontekstu. Poza tym większość z was ma konta na gmailu...a tam po każdym mejlu leci sobie botek i czyta wasze mejle.. i dick jeden wie co oni z tym robią :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 12 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 12 Marca 2007 Poza tym większość z was ma konta na gmailu...a tam po każdym mejlu leci sobie botek i czyta wasze mejle.. i dick jeden wie co oni z tym robią :)Tyle ze maila mozna bardzo łatwo puscic z szyfrowaniem i wtedy botek zobaczy tylko jakies dziwne znaczki. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skinny500 Opublikowano 12 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 12 Marca 2007 OMG Jak jakie tu ludzie bajki pier#olą za przeproszeniem... Policja OBECNIE może czytać sms w nagłych wypadkach itp? - NIE MOżE. A że brat kumpla siostry kolegi czyjegoś sąsiada pracujegdzieś tam i ma info z pierwszej ręki to najlepiej przemilczeć. Były afery związane z podszywaniem się pod dane numery i wysyłanie z nich sms, policja NIE mogła sprawdzić treści sms. Mogła sprawdzić tylko log kiedy sms był wysłany. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Camis Opublikowano 14 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 14 Marca 2007 Ani szwedzki parlament, ani polska komisja sejmowa, nie zgodziły się na wprowadzenie zmian w prawie telekomunikacyjnym wkraczających w prywatną sferę życia swoich mieszkańców. no i git Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
niko2003 Opublikowano 14 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 14 Marca 2007 Rebel, ja nadal nie mogę z Twojego avatara :) respect :) Tak myślę, kto robił to zdjęcie? Mamo chodź zrób nam zdjęcie! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BiAłY Opublikowano 15 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 15 Marca 2007 Tak myślę, kto robił to zdjęcie? Mamo chodź zrób nam zdjęcie!To bardzo ladne rozowe majtki Rebel nosi ;p. A w ogóle, faktycznie, straszne rzeczy, smsy będom czytać...ehh faktycznie te miliardy smsów, miliony wysyłane każdego dnia...i zainteresuje ich co tam piszecie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Rebel_ Opublikowano 16 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 16 Marca 2007 dobra przyznaje sie ja to ten po prawej :oops: chyba temat mozna uznac za wyczerpany Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...